PDA

View Full Version : Visual Basic on Mac & shortcut


Lays
01-06-2010, 02:43 PM
kalispera ellines
kali xronia kai xronia polla se olous
exo merikes erotisis pou tha ithela na mou apantisete esis oi pio empiriei peri mac mexri na arxiso kai ego na mpeno sto thema tou mac

1)lipon epidi ime programatistis kai xriazome tin visual basic san programa tha ithela na mou pite kamia lisi gia na valo visual basic sto mac ektos tis lisis ton ikonikon mixanon afta ta apofevgo dld na valo windows os host exo kai tha exo mono mac i linux
ta windows ta kano delete xoris restore.
iparxi kati tetio episis apofevgo ligo alles ekdosis pou miazoun me vb dioti sigoura tha exoun diaforetikes entoles se kapia simia

2)Pos mporo na kano ena gligoro shortcut etsi oste na alazo gligora glosa
thelo to koumpi window to opio ine anamesa sto ctrl - alt
vrika ena simio opou evala na kani printscreen me to koumpi prtscr opos ine sto linux kai windows
alla den vrika tpt gia alagi glosas
ti kano?

3)ine ligo spastiko na kano dexi click "move to trash" anti na patao to koumpi delete pos mporo na valo to move to trash dld delete sto koumpi deleted
pali den vrika tpt gia afto

afta efxaristo

SomniusX
01-06-2010, 03:10 PM
Λοιπόν,

Σε γενικές γραμμές το Visual Studio IDE δεν υπάρχει για Mac παρά μόνο για Windows (ένα google search το επιβεβαιώνει http://bit.ly/5GOVco ).
Αλλά υπάρχουν editors που αναγνωρίζουν .net π.χ. BBEdit ( http://www.barebones.com/ ) , Alpha ( http://www.kelehers.org/alpha/ ) και το πλέον σταματημένο Pepper ( που δεν έχω url ).
Επίσης θα μπορούσες να αγοράσεις το CodeWarrior ( http://www.metrowerks.com/ ) που έχουν και μαθητικές τιμές.
Το προαναφερθέν, CW IDE, δεν είναι ενα πλήρως VS.NET, αλλά υποστηρίζει τις C, C++, Obj-C και Pascal σε syntax (όχι html κλπ.) αλλά τουλάχιστον μπορείς να έχει κώδικα αναγνωρίσιμο.

Βέβαια..
Ναι η VB δεν είναι για Mac αλλά θα μπορούσες να τρέξεις Windows στο Mac σου με χρήση Parallels, VMWare, κλπ. (Κάποι λένε πως η VB μπορεί να τρέξει και με το WINE, άρα το Darwine που είναι μια Windows-free λύση για μερικούς, παίζει να εξυπηρετήσει. Επίσης μπορεί και κάτω από το CrossOver, θέλει δοκιμές.)

Τώρα μπορείς να σκεφτείς την RealBasic σαν εναλακτική, είναι πολύ καλή και αρκετά εύχρηστη, μπορεί να παράγει προγράμματα και για Mac και Windows ( http://www.realbasic.com (http://www.realbasic.com/) )


Για το 2) για να αλλάζεις γλώσσα, αν το είχες επιλέξει σωστά στην εγκατάσταση μπορεί να μην είχες θέμα στην προσθήκη της ελληνικής να χρειάζεται click, τώρα θα πας στο keyboard στα keyboard shortcuts κάπου θα βρεις που λέει next keyboard layout εκεί θα του ορίσεις έναν συνδιασμό πλήκτρων..

Για το 3) δεν πρόκειτε να κάνεις το Snow Leopard Windows, εδώ είναι άλλος κόσμος φίλε μου και θα πρέπει να μάθεις τους δικούς του τρόπους και παραξενιές αν θες να τα πούμε έτσι..

Στα Keyboard shortcuts που έδωσα τις προάλλες σε άλλο thread δεν είδες πως γίνεται το move to trash, είναι απλό με το CMD+Backspace κι αν δεν κάνω λάθος γιατί είμαι σε Windows και τα χέρια μου πάνε αυτόματα, με το cmd+shift+backspage μπορείς να κάνεις και empty trashbin που δεν μπορείς στα windows παρά με δεξί κλικ και τα σχετικά ;)

Αλλά μιας και μπορείς στην παρούσα φάση τουλάχιστον να γυρνάς το ένα keyboard layout στο άλλο, να γράφεις και τα μηνύματά σου εδώ στα ελληνικά, έστω να προσπαθείς, δεν παρεξηγούμε ορθογραφικά, όλοι τα κάνουμε. Τουλάχιστον να μπορούμε να διαβάσουμε/αναγνώσουμε το μήνυμά σου χωρίς να μας βγαίνουν τα μάτια!

ok? :D

Lays
01-06-2010, 03:35 PM
οκ φιλε καταλαβα :)
ευχαριστω

Patatui
01-07-2010, 08:13 PM
Τώρα μπορείς να σκεφτείς την RealBasic σαν εναλακτική, είναι πολύ καλή και αρκετά εύχρηστη, μπορεί να παράγει προγράμματα και για Mac και Windows ( http://www.realbasic.com (http://www.realbasic.com/) )

κανα ελληνικο ebook παιζει....? ειναι ιδιο coding με VB? την "αγορασα" και ψαρωσα!:D

Angelost
01-08-2010, 09:57 AM
Να βάλετε αυτοκολλητάκια στο πληκτρολόγιό σας με τυπωμένα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου του macintosh επάνω. αχαχαχαχα. Ναι, το σκέφτηκα κι αυτό.

SomniusX
01-08-2010, 01:06 PM
Το φαντάστηκα ότι το σκέφτηκες πραγματικά! Watch out for the brain callories! :D

(αστειεύομαι ρε) (ναι ο modεράς spamάρει φού-και-φού!)

Lays
01-30-2010, 01:27 PM
εχω ενα προβλημα βαζω τα ελληνικα μια χαρα και οταν του γουσταρει μου την βγαζει και πρεπει να την ξανακανω αδδ τι πρεπει να κανω?? σπασαν τα νευρα μου και ακομι κατι οταν το κλεινο με shutdown σβινει το συστημα αλλα οχι ο υπολογιστισ οταν εκανα τιν εγκατασταση ωμος εβαλα το φιχ fix_poweroff
?

SomniusX
01-30-2010, 01:34 PM
Προφανώς κάτι στην εγκατάσταση δεν επέλεξες σωστά..

Αλλά με τόσα που έχουμε πει δεν θυμάμαι για να σου πω τι και που!!

i'm confused mate!