PDA

View Full Version : Πρόβλημα με wake up μετά από sleep


tangon
09-05-2010, 07:18 PM
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ λειτουργεί το sleep και η όλη διαδικασία γίνεται κανονικά (πράγματι σβήνει το μηχάνημα) μετά το μηχάνημα ξεκινά (παίρνει τροφοδοσία, ακούγονται οι δίσκοι που ξεκινάνε, ανάβουν λαμπάκια), αλλά δεν ενεργοποιείται η οθόνη (σύνδεση DVI) καθώς και το πληκτρολόγιο/mouse (usb σύνδεση).

Προσπάθησα να διορθώσω το πρόβλημα μέσω DSTD σύμφωνα με τον οδηγό αυτό:

http://osx86.net/f84/various-dsdt-mods-t1960/

(post #3) αλλά μου βγάζει error στο compile του DSTD

Υπάρχει κάποια λύση;

(Η σύσταση του μηχανήματος/λειτουργικού, φαίνεται στην υπογραφή μου)

excos
09-06-2010, 06:24 PM
Δεν διάβασα ολο τον οδήγο που προτείνεις φίλε tangon αλλά σε αρκετά πειράματα που εχω κάνει στο Acer για να εχω sleep (δεν το εχω καταφέρει ακόμα), ακολουθώντας διάφορες έτοιμες λύσεις που προτείνουν είχα και εγω πρόβλημα στο να παράγω DSDT.aml χωρίς erros και τα επακόλουθα.

Το sleep γενικός κολλά σε αρκετά πράγματα αλλα τα ποιό βασικά ειναι το WAK_1 και USB αλλά για να καταφέρεις να το φτιάξεις πρέπει οι τίμες που θα δώσεις να αντιπροσωπέυουν το εκάστοτε μηχάνημα οπότε πρέπει να πας να βρεις τι τιμές εχει το μηχανημά σου.
Δύσκολο για μένα διότι πρέπει να γνωρίζει αρκετα καλά την αρχιτεκτονική του Acpi.

Dejangs
09-07-2010, 11:33 AM
Εχω δοκιμασει guide που περιγραφεται εδω (http://bit.ly/dqxDoY) ( "USB, aka. Sleep" ) . Αν και το εχω τσεκαρει ελαχιστα δουλευει απροβληματιστα μεχρι στιγμης! Απαραιτητη προυποθεση το DTGP method που περιγραφεται πως μπορει να προστεθει στο dsdt. Το lid sleep δεν το εχω βαλει, δεν ξερω αν μου χρειαζεται κιολας.:p

Φυσικα ειναι και αναλογως το μηχανημα, αλλα και εγω διαφορετικο απο αυτο του guide εχω. Ιδιας μαρκας ομως.

tangon
09-09-2010, 07:16 AM
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας παιδιά!

Γι' αυτά που αναφέρει ο φίλος excos συμφωνώ κι εγώ ότι είναι δύσκολο να το κάνεις να δουλέψει. Από ότι είδα και στο http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page σύμφωνα με τα δικά μου spects λένε ότι δεν κάνει sleep ενώ όλα τα άλλα δουλεύουν. Και όντως όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά.

Από την άλλη ποτέ δεν μπορείς να είσαι σύγουρος αφού πολλά μπορείς να κάνεις μέσω DSDT όπως με αυτό τον οδηγό που αναφέρει ο Dejangs. Δεν έχω προλάβει να το τσεκάρω ακόμα αλλά φαίνεται διαφορετικός από αυτόν που είχα βρει εγώ και τον βλέπω πιο ολοκληρωμένο.

Θα δούμε. Αν έχω κάποιο αποτέλεσμα θα το αναφέρω εδώ.

Για το lid sleep που λες Dejangs, από ότι έχω ψάξει, το χρειάζεσαι για laptop για να κάνει sleep όταν κλείνεις το "καπάκι" του laptop.

Dejangs
09-09-2010, 07:40 AM
Για δοκιμασε μπας και φτιαξει τιποτα.
Το lid sleep δεν ειναι οτι δεν ξερω τι ειναι, αλλα προτιμω να μην το εχω γιατι τωρα που βγαζω ηχο απο hdmi (ναι εγινε και αυτο σε 10.6.4 ! :p) βαζω το laptop στην tv και αραζω καμια φορα καναπε με ασυρματο keyboard + mouse. Οποτε δεν χρειαζεται να ειναι ανοιχτο να πιανει και χωρο. lol:D

tangon
09-09-2010, 09:19 AM
Ναι θα κάνω κάποιες δοκιμές όταν φτάσω σπίτι το απόγευμα (τώρα σου γράφω από τη δουλειά με original mac!)

Πολύ καλή επιλογή με το λαπτοπ αλλά για το HDMI εννοείς ότι έχεις και ήχο και εικόνα ή κάνω λάθος?

Dejangs
09-09-2010, 09:40 AM
Ακομα και αν δεν δουλεψει, αφου αυτη η μεθοδος γενικοτερα δουλευει σε αλλα laptops οπως στο δικο μου, ισως αυτο να σημαινει οτι αν καταφερεις να βρεις τι αντιστοιχες τιμες πρεπει να βαλεις στο δικο σου μηχανημα στις συγκεκριμενες μεθοδους θα παιζει το sleep.


Πολύ καλή επιλογή με το λαπτοπ αλλά για το HDMI εννοείς ότι έχεις και ήχο και εικόνα ή κάνω λάθος?

Ναι !
Χρησιμοποιησα ενα voodoohda που εχει γινει compiled για αλλο hp (το mini) και στην αρχη απλα παρατηρησα οτι δουλευε κανονικοτατα ΚΑΙ το mute απο το button του laptop. Αυτο γιατι σε αλλες εκδοσεις του kext ολο και μερικα προβληματα ειχε το sound adjustment απο τα buttons. Ειτε με voodoohda ειτε με applehda ++. Μετα που αναβαθμισα σε 10.6.4 και πεταξα το injector (nvdawrin) αφου εκανα patch το dsdt να δινει αυτο graphics εχω και ηχο !(Πριν ειχε μονο εικονα) Δεν μπορω να ξερω βεβαια αν εχει σχεση το δευτερο , το πρωτο ομως δλδ το update σε 10.6.4 σιγουρα εχει.

Ειχα δοκιμασει απειρο testing με voodoohda (primarymatches, pinconfig κλπ) αλλα δεν ειχα πετυχει ποτε κατι τετοιο. Μου εκατσε απο ενα kext που δεν του πειραξα τιποτα. Τωρα πρεπει να κατσω βρω τι ευθυνεται και πεταει 1/10 φορες που κανει boot, KP γτ το πεταει οταν γραφει infos στο boot για μικροφωνα/ηχο κλπ. Αν γινει και αυτο, εχω ενα 100% stable συστημα....

tangon
09-18-2010, 12:28 PM
Δυστυχώς δεν κατάφερα κάτι με το wake up μετά από Sleep αν και ακολούθησα τις οδηγίες από το link του φίλου Dejangs.

Το μόνο που "κατάφερα" ήταν να κάνω μπάχαλο το σύστημα στην κυριολεξία και να παίρνω το ένα KP μετά το άλλο.

Μετά από restore άφησα το σύστημα χωρίς τα παραπάνω. Μάλλον δεν παίρνει γιατρειά οπότε σταματάω το ψάξιμο προς το παρόν.

Σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας.