PDA

View Full Version : Snow Leopard 10.6.6 update


iceage2609
01-06-2011, 05:16 PM
Εγινε η αναβαθμιση πριν απο λιγο στην 10.6.6 Version οπου περιειχε και το αναμενομενο MacAppstore.
Mεχρι στιγμης δεν βλεπω καποιο προβλημα μετα το Update αλλα επειδη πριν απο μολις λιγο το εκανα,ακομα τεσταρεται.

http://i993.photobucket.com/albums/af55/iceage2609/Snow%20Leopard%20OS%20Hackintosh/Screenshot2011-01-06at60431.png
---merged--- by Moderator SomniusX
Το Αppstore δουλευει και αυτο κανονικα,κατεβαζει και εγκαθιστα αυτοματα τις εφαρμογες,μια Free που δοκιμασα.Ενδιαφερον φαινεται.

themis5
01-06-2011, 08:41 PM
Κατεβάζω και εγώ το MacOS X Combo Update, δηλαδή το MacOS X Leopard 10.6.6 και θα δοκιμάσω να αναβαθμίσω από το MacOS X Leopard 10.6.3 που πέρασα με το iAtkos S3 v2. Θα ποστάρω αν όλα πάνε καλά!

---merged--- by Moderator SomniusX

Το update στην έκδοση 10.6.6 έγινε με απόλυτη επιτυχία χωρίς να πειράξω τίποτα! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ;)

eski
01-07-2011, 01:16 PM
Sleepenabler.kext?
match_kernel Atom για netbooks βγηκε?

iceage2609
01-08-2011, 02:59 PM
Λοιπον μετα απο καποιες ωρες χρησης να αναφερω οτι φαινεται ωρες ωρες να τρωει κατι σκαλωματα του στυλ,ειμαι στον Firefox και παω να ανοιξω το Skype,κανει bounce το εικονιδιο αλλα το προγραμμα δεν ανοιγει,παω να κλεισω τον Firefox και μου κανει spinning η ροδελα,περιμενω και μετα απο λιγο ξεκολλανε και τα δυο μαζι.
Αλλες φορες μπορει να μην μου το κανει καθολου για ωρες χρησης του PC...Αλλες να το κανει συχνα...Κατι το βασανιζει παντως....δεν ξερω αν φταιει καποιο extension αν και δεν το νομιζω μιας και δεν αλλαξα κανενα.Πριν δεν μου το εκανε.
Sleepenabler.kext δεν εχω καθολου,ουτε πριν ειχα.
Εκανα Repair permissions με το kextutility αλλα περιπου με παρομοια συχνοτητα το κανει.
Ισως χρειαστει να κανω restore στην 10.6.5 με Time machine απλα σκεφτομαι οτι μπορει να μην πετυχει και βαριεμαι να τα ξαναστηνω απο την αρχη.

Το εκανε σε κανεναν αλλο?

excos
01-08-2011, 03:38 PM
Φιλε eski sleepenabler για το 10.6.6 μολις βγηκε και μπορεις να τον καταβασεις.Οσο για Mach Kernel για Atom δεν εχει γινει ακομα κατι,διοτι ο μοναδικος που πατσαρει τον kernel με επιτυχια (teateam) βρισκεται σε διακοπες και απο βλεπω τοσο καιρο δεν υπαρχει αλλος που να μπορει να το κανει,οποτε περιμενουμε.

Φιλε iceage2609 καθε φορα που βγαινει ενα update στην φορα απο την μαμα apple παντα προστιθενται και καινουργια πραγματα οχι μονο στα apps αλλα και στον kernel για να μπορει να τα υποστηριξει.Οποτε τις περισσοτερες φορες χρειαζεται να ξαναπατσαρουμε τους kexts ή το DSDT μας για να δουλεψει με τον καινουργιο kernel & apps.

iceage2609
01-08-2011, 04:59 PM
Νασαι καλα excos για την απαντηση,θα το τσεκαρω.Απλα επειδη ειμαι σε vanilla και απο την 10.6 μεχρι την 10.6.5 δεν ειχα κανενα προβλημα υπεθεσα οτι θα πηγαινε αναλογα.
Οποτε λες να κρατησω backup το DSDT που εχω και να δοκιμασω να ξανακανω Patch ?
Eχεις καμια ιδεα ? ή καποιο λινκ πως να το κανω?Νομιζω υπηρχε ενα tool που το εκανε γιατι ειναι μοναδικο για τον καθε ενα αν δεν κανω λαθος.
Σε ευχαριστω.

tangon
01-08-2011, 06:26 PM
Γεια σας και από μένα.

Η αναβάθμιση έγινε, και όλα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα και χωρίς να χρειαστεί να patcάρω τίποτα.

Δούλεψε ακόμα και ο ήχος που την προηγούμενη φορά (από 10.6.4 σε 10.6.5) χρειάστηκε να το patchάρω

excos
01-08-2011, 08:15 PM
Σε γενικες γραμμες φιλε iceage2609 εαν οι kexts και το DSDT που εχουμε βαλει κατα το installation δουλευουν χωρις προβληματα και στα επομενα updates θα πρεπει να λειτουργουν χωρις να θελουν πολλα πραγματα να κανουμε.

Το κολπο που εχω βρει εγω, για να δω τι γινεται σε καθε update που κανω στο μικρο Acer,μπαινω με -v και τσεκαρω τι γινεται σε καθε καινουργιο kernel που εχω προσθεσει με τα παλιοτερα μηνυματα που γραφει κατα το φορτωμα.

Κατα 99% βλεπεις τι δεν παει καλα και εαν εχουν βγει καινουργια μηνυματα με τα kexts , πως φορτωνουν και πως συμπεριφερονται, για να δεις που πρεπει να εστιασεις εαν υπαρχει προβλημα.

iceage2609
01-08-2011, 11:34 PM
Σε γενικες γραμμες φιλε iceage2609 εαν οι kexts και το DSDT που εχουμε βαλει κατα το installation δουλευουν χωρις προβληματα και στα επομενα updates θα πρεπει να λειτουργουν χωρις να θελουν πολλα πραγματα να κανουμε.

Το κολπο που εχω βρει εγω, για να δω τι γινεται σε καθε update που κανω στο μικρο Acer,μπαινω με -v και τσεκαρω τι γινεται σε καθε καινουργιο kernel που εχω προσθεσει με τα παλιοτερα μηνυματα που γραφει κατα το φορτωμα.

Κατα 99% βλεπεις τι δεν παει καλα και εαν εχουν βγει καινουργια μηνυματα με τα kexts , πως φορτωνουν και πως συμπεριφερονται, για να δεις που πρεπει να εστιασεις εαν υπαρχει προβλημα.

Εφαγε Time Machine στην 10.6.5 και φαινεται να συνηλθε.
Θα κοιταξω μηπως με το combo Update ξαναδοκιμασω.
Ευχαριστω.

excos
01-11-2011, 06:16 PM
Ο teateam εκανε παλι το θαυμα του και εδωσε τον καινουργιο 10.6.6 Kernel Atom για τα μικρα.
Μολις τελειωσα το update και εχω ριξει και τον καινουργιο kernel που με αυτον γραφω τωρα.
Το update εγινε χωρις προβλημα στο Acer one ZG5,το μονο που δεν αναγνωρισε αμεσα ηταν τον pacthρισμενο AppleHDA που επρεπε να το ξαναεγκαταστησω στο System/Library/Extensions και να κανω ενα Repair Permissions.

Στην λιγη ωρα που δουλευω το 10.6.6 μου δειχνει ποιο σταθερο απο το 10.6.5 που μου εκανε καποια σπανια κολληματα οταν το φορτωνα πολυ.

tangon
01-11-2011, 07:54 PM
Φίλε excos, επειδή το έχεις αναφέρει πάλι σε προηγούμενο post, όταν λες ότι έβαλες τον καινούργιο kernel μπορείς να μου εξηγήσεις πού και πώς τον κάνεις εγκατάσταση?

Να υποθέσω ότι είναι κάποιο αρχείο που απλά το "σύρεις" και το αφήνεις σε κάποιο φάκελο και αυτό είναι όλο?

Το ξέρω είναι ερώτηση αρχαρίου, αλλά....

excos
01-11-2011, 10:19 PM
Φιλε Tangon δινω την παρακατω εξηγησει για το πως αντικαταστεις kernel μετα απο update που εχουμε κανει.

Παντα για να αλλαζουμε kernel σε update πρεπει να κατεβασουμε την Delta ή combo update που θελουμε να εγκαταστησουμε,και δεν ακολουθουμε την αυτοματη διαδικασια update διοτι δεν μπορουμε να αντικαταστησουμε με επιτυχια τον καινουργιο kernel ετσι ωστε με την επανεκινηση να φορτωθει ο καινουργιος kernel.

O kernel ειναι ενα αρχειο (exec) δηλαδη εκτελεσιμο, το οποιο το σωζουμε στο desktop του υπολογιστη μας.

Οταν τελειωσει το update με επιτυχια τοτε δεν κανουμε επανεκινηση αλλα ανοιγουμε το terminal και δινουμε τις παρακατω εντολες :

sudo -s
cd/ mv mach_kernel mach_kernel 1066 ( οπου βαζουμε τι kernel θελουμε να μεταονομαση)

mv ~/Desktop/mach_kernel /

chmod 644 /mach_kernel

chown 0:0 /mach_kernel

exit

Ολη αυτη η διαδικασια μεταονομαζει τον kernel του update με τον kernel που θελουμε εμεις να βαλουμε,τον τοποθετει στο root, και απο εκει μπορει και τον διαβαζει ο chameleon για να ξεκινησει.

Βεβαια μπορουμε να αλλαζουμε kernel και μετα την εγκατασταση σε περιβαλον -s με την ιδια διαδικασια, αλλα θελει περισσοτερη εξηγηση και προσοχη γιατι με το παραμικρο λαθος χανεις ολη την εγκατασταση.

tangon
01-12-2011, 08:08 AM
Σε ευχαριστώ φίλε excos για την αναλυτικότατη, όπως πάντα, απάντησή σου.

Το ρώτησα αυτό γιατί τώρα τελευταία παιδεύομαι με ένα laptop (turbo-x) να το γυρίσω σε mac και δεν λέει με τίποτα να ξεκινήσει κανονικά παρά μόνο σε save mode. Κάπου λοιπόν διάβασα για αντικατάσταση του kernel αλλά επειδή δεν είχα βγάλει άκρη, γι' αυτό και η ερώτηση.

Ευχαριστώ και πάλι.

iceage2609
01-12-2011, 03:36 PM
Νομιζω οτι ελυσα το προβλημα της αναβαθμισης και τουλαχιστον μεχρι στιγμης ολα φαινονται να πανε καλα στην 10.6.6
Ευτυχως που κραταω σχεδον τα παντα backup, αρχειακια - kexts και καθε τι αχρηστο,σε συνδυασμο και με το Time machine.

Ελπιζω να μην βιαζομαι να μιλησω αλλα φαινεται να το ελυσα και το αναφερω σε περιπτωση που μπορει καποιος φιλος να αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα...εαν οχι σας γεμισα με ενα ακομη δικο μου αχρηστο ποστ :)

Το προβλημα το ειχα γραψει πιο πανω.Εφοσον λοιπον ολα πηγαινανε καλα στο boot κτλ χωρις κανενα προβλημα,kernel panic ή αλλο hang σκεφτηκα οτι τα κολληματα πρεπει να ειναι καποιας ασυμβατοτητας.

Ειχα γυρισει πισω με time machine και σημερα σκεφτηκα να ξανακανω το update.
Το κανω,bootaro....kernel panic το voodoohda!!!
Μπαινω σε safe mode και παρατηρω οτι η νεα εκδοση εχει φυτεψει ενα AppleHDA.kext το οποιο δεν ειχα δει,ουτε προσεξει, γιατι εσβηνα το voodoohda και το περνουσα μετά καθε φορα με αποτελεσμα να μην μου κανει το conflict.Οταν το εκανε μετα υπεθετα οτι ηταν θεμα του ηδη υπαρχοντος προβληματος....Το σβηνω λοιπον και ξαναbootarw.
Μπαινει κανονικοτατα αυτη τη φορα,αλλα μετα απο λιγο ξανα θεμα κολληματος και loading μεσα στα προγραμματα.
Λεω καρτα γραφικων και καποιο αλλαγμενο kext ?
Παω με browse στην time machine και τσιμπαω τα παρακατω αρχεια που μου φαινοταν σχετικα με καρτα γραφικων
http://osx86.co/[IMG]http://i993.photobucket.com/albums/af55/iceage2609/Snow%20Leopard%20OS%20Hackintosh/Screenshot2011-01-12at42052.pnghttp://i993.photobucket.com/albums/af55/iceage2609/Snow%20Leopard%20OS%20Hackintosh/Screenshot2011-01-12at42052.png
και αφου εχω σωσει τα υπαρχοντα,τα κανω Replace και kext utility.
Bootarw και....φαινεται ολα να λειτουργουν μια χαρα.Μεχρι στιγμης βεβαια αλλα πιστευω απο τις τοσες φορες που δοκιμασα οτι ηδη θα μου το ειχε κανει το προβλημα.Δηλαδη ηδη φαινεται οτι παει καλα το συστημα.Αν το ξανακανει θα επιστρεψω βριζωντας,εννοω αναφεροντας.:)
Τωρα πιο απο αυτα τα αρχεια και γιατι εφταιγε?....Δεν ξερω.

Αυτα απο εμενα,σορυ για το μακροσκελες ποστ.

excos
01-12-2011, 11:42 PM
φιλε iceage2609 νομιζω οτι το προβλημα με την εγκατασταση που εχεις ειναι οτι τους επιπλεον kexts που χρειαζεται το μηχανημα για να τρεξει το λειτουργικο, τους εχεις βαλει στο System/Library/Extessions, και δεν εχεις ακολουθησει την διαδικασια να βαλεις ολους τους kexts στο file extra στο EFI.

Οποτε καθε φορα που θα κανεις update θα πρεπει να κανεις, και ξαναεγκατασταση τους kexts στο System/Library/eExtessions,για να τρεξει σωστα.

Αυτο βεβαια παιζει ρολο και τι εχουν αλλαξει στο update που εχουν κανει,που καμια φορα δεν πειραζει την υπαρχων εγκατασταση.

Παντος η διαδικασια του να εχεις φτιαξει ξεχωριστο EFI με extra file με τους kexts κατα την αρχικη εγκατασταση σου λυνει το προβλημα,οτι δεν αντικαταστουνται απο το update παραμενοντας ως εχουν για το επομενο boot.

iceage2609
01-13-2011, 11:40 AM
Εχω και /extra φακελο με /extra/extensions υποφακελο κτλ και εκει μεσα εχει πολυ λιγα kexts.
Υποθετω εννοεις τωρα δεν γινεται να στειλω εκει μεσα καποια kexts,να τα μεταφερω,αυτο γινεται μονο απο την αρχη?
Σε ρωταω να μαθαινω και τιποτα απο αυτα που λετε γιατι ακομα ουτε την αλφαβητα δεν εμαθα τοσο καιρο ^_^^_^
Πιθανοτατα οπως ειπες η αλλαγη αυτη τη φορα ηταν τετοια που επηρεασε το συστημα γιαυτο και μου χτυπησε.
Νασαι καλα για τη βοηθεια.

sav
02-26-2011, 10:53 PM
gia xara

proxtes ekana gia proth fora hackintosh to pc mou me apolyth epityxia iatkos v7 kai ekana kapaki update se 10.6.6 kai doulepse !!!
twra apla apo to boot sequence tou bios allazw th seira twn sklhrwn kai exw h win7 h macOS ! :D
mhtrikh msi p45t-c51
video apo to boot se 10.6.6 anevasa edw http://www.youtube.com/watch?v=PfKKeRBgN0A

mozart
02-28-2011, 09:04 AM
εχω εναν aspire 6935g. εβαλα τα snow leopord με το iatkos s3.
εκανα και combo update σε 10,6,6.

αλλα με τον ηχο δεν εχω βγαλει ακρη.
οταν στο customize τσεκαρω το voodohda εχω ηχο κανονικα αλλα στην επανεκκινηση που κανω μετα μου βγαζει γκρι οθονη.

εχεις καποιος τα kext απο το voodohda και εναν οδηγο πως να τα εγκαταστησω στο 10,6,6

excos
02-28-2011, 12:47 PM
Φιλε Mozart για να δουλεψει ο voodooHDA πρεπει πρωτα να διαγραψει απο το System/Library/Extension τον AppleHDA kext και μετα να κανεις install τον voodooHDA.

Απλα πας εκει που γραφω παραπανω και διαγραφεις ( στελνωντας τον kext στο trash & κανεις και απο εκει empty trash) μετα πας google και γραφεις voodooHDA & οχι voodoHDA και κατεβαζεις την τελευταια εκδοση που υπαρχει.

Παιρνεις τον kext με το ποντικι σου και απλα τον βαζεις στο System/Library/Extensions οπου θα σου ζητηση το password για να το βαλει.(οπως και να διαγραψεις καποιον kext )

Μετα πας Disk Utility και κανεις Repair Disk Permissions και οταν τελειωσει κανεις Restart.

mozart
02-28-2011, 07:06 PM
Φιλε Mozart για να δουλεψει ο voodooHDA πρεπει πρωτα να διαγραψει απο το System/Library/Extension τον AppleHDA kext και μετα να κανεις install τον voodooHDA.

Απλα πας εκει που γραφω παραπανω και διαγραφεις ( στελνωντας τον kext στο trash & κανεις και απο εκει empty trash) μετα πας google και γραφεις voodooHDA & οχι voodoHDA και κατεβαζεις την τελευταια εκδοση που υπαρχει.

Παιρνεις τον kext με το ποντικι σου και απλα τον βαζεις στο System/Library/Extensions οπου θα σου ζητηση το password για να το βαλει.(οπως και να διαγραψεις καποιον kext )

Μετα πας Disk Utility και κανεις Repair Disk Permissions και οταν τελειωσει κανεις Restart.
ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
οταν τρεχω το iatkos s3 βαζω μονο το voodoohda. αλλα παλι εχω γκρι οθονη.
χωρις ηχο ολα δουλευουν κανονικα ακομα και η καρτα γραφικων.

θα προσπαθησω να κανω εγκατασταση χωρις καθολου ηχο και να βαλω μετα τα kexts μπας και δουλεψει αλλιως πρεπει να στρωθω να καταλαβω πως μπαινουν τα vanilla

excos
02-28-2011, 09:53 PM
Φιλε mozart αυτα που σου γραφω για να κανεις το κανεις οταν εχεις τελειωσει την εγκατασταση στο συστημα σου και δεν εχεις ηχο οπως λες.

Βεβαια και πρωτα κανεις την εγκατατασταση με τους kexts που δεν σου δημιουργουν προβληματα και μετα μπαινεις στην διαδικασια να αυτην που περιγραφω.

Ο voodooHDA δεν ειναι πανακια για να λυσης παντα στο προβλημα του ηχου, οπως και στο δικο μου σθστημα οταν τον εβαζα μου εκανε kp.

Καλυτερο αποτελεσμα ειναι οι patch AppleHDA η πειραζοντας το DSDT για να εχεις ηχο.

Η vanilla εγκατασταση ειναι μακραν η καλυτερη λυση απο τις διανομες.

mozart
03-01-2011, 08:00 AM
Φιλε mozart αυτα που σου γραφω για να κανεις το κανεις οταν εχεις τελειωσει την εγκατασταση στο συστημα σου και δεν εχεις ηχο οπως λες.

Βεβαια και πρωτα κανεις την εγκατατασταση με τους kexts που δεν σου δημιουργουν προβληματα και μετα μπαινεις στην διαδικασια να αυτην που περιγραφω.

Ο voodooHDA δεν ειναι πανακια για να λυσης παντα στο προβλημα του ηχου, οπως και στο δικο μου σθστημα οταν τον εβαζα μου εκανε kp.

Καλυτερο αποτελεσμα ειναι οι patch AppleHDA η πειραζοντας το DSDT για να εχεις ηχο.

Η vanilla εγκατασταση ειναι μακραν η καλυτερη λυση απο τις διανομες.
λοιπον τα καταφερα με το ηχο τελικα με τις συμβουλες που μου εδωσες.
εβαλα το kext VoodooHDA.kext.2.7.2-10.6
εχω τωρα 10,6,6, με την κατρα γραφικων και τον ηχο να δουλευει τελεια.
πες μου και λυσεις για ελληνικα και ethernet. να βαλω για το ethernet ενα kext που εχω απο 105,8.

πρεπει να συνδεθω στο ιντερνετ για να βαλω ελληνικα?
ουφ εχω να κοιμηθω δυο μηνες.
και πως βλεπω αν τρεχω 64bit?

αν τα τελιωσω θα γραψω αναλυτικο οδηγο για iatkos s3 σε acer 6920-6935g

excos
03-01-2011, 03:55 PM
Αντε βρε mozart για κοιμηθεις επιτελους κατεβασε αυτο τον kext απο εδω http://www.insanelymac.com/forum/index.php?act=attach&type=post&id=54098

Πρεπει πρωτα να κανεις login στο forum για να κατεβασεις των kext για την Ethernet που εχεις.

Για να δεις εαν παιζει σε 64bit πας στο About this mac - More info - Software - και βλεπεις
στο 64-bit kernel and extension εαν γραφει yes.

Εαν γραφει no τρεχεις σε 32bit.

Εαν θελεις να μπεις στα 64bit κανεις αυτο

1. πας στο
/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
find there:
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
and change it to
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=x86_64</string>

2. η γραφεις στον chameleon προτου κανει boot arch=x86_64 (μπαινεις μονο για αυτη την φορα που το γραφεις).

Εαν θελεις μονιμο 64 κανεις το πρωτο.

Ελληνικα πας System Preferences - Language&Text - Input Sources - και επιλεγης την Ελλαδαρα.

mozart
03-01-2011, 07:52 PM
Αντε βρε mozart για κοιμηθεις επιτελους κατεβασε αυτο τον kext απο εδω http://www.insanelymac.com/forum/index.php?act=attach&type=post&id=54098

Πρεπει πρωτα να κανεις login στο forum για να κατεβασεις των kext για την Ethernet που εχεις.

Για να δεις εαν παιζει σε 64bit πας στο About this mac - More info - Software - και βλεπεις
στο 64-bit kernel and extension εαν γραφει yes.

Εαν γραφει no τρεχεις σε 32bit.

Εαν θελεις να μπεις στα 64bit κανεις αυτο

1. πας στο
/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
find there:
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
and change it to
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=x86_64</string>

2. η γραφεις στον chameleon προτου κανει boot arch=x86_64 (μπαινεις μονο για αυτη την φορα που το γραφεις).

Εαν θελεις μονιμο 64 κανεις το πρωτο.

Ελληνικα πας System Preferences - Language&Text - Input Sources - και επιλεγης την Ελλαδαρα.
λοιπον τρεχω κανονικα σε 64.
την γλωσσα η διανομη δεν την εχει περασμενη μεσα και την κατεβασα απο το νετ.
εβαλα φλασακι usb για νετ.
ολα δειχνουν φυσιολογικα.
το ethernet ηθελε κατι ρυθμισεις αλλα βαρεθηκα να τις κανω.
περιμενω τωρα και το εσωτερικο ασυρματο απο το ebay.

εκανα και ολες τις ενημερωσεις απο την apple και τρεχω τωρα 10,6,6

να κανω εναν οδηγο ή ειναι ψωνιστικο?

iceage2609
03-01-2011, 08:26 PM
Το εκανα και εγω excos αν και δεν ξερω στην ουσια τι διαφορα θα εχει σε σχεση με το αν bootarei 32bit.
Εχει διαφορα στην αποδοση ή σε κατι αλλο εμφανες σαν πλεονεκτημα ?
Μου λεει κανονικα 64-bit kernel and extension yes και βλεπει κανονικα τους Mac δισκους μου.
Το μονο που δεν βλεπω να βλεπει ειναι ο WIndows δισκος.
Oχι οτι ειναι κατι το τρομερο αλλα δεν ξερω γιατι ειναι εξαφανισμενος αυτος.Σε 32bit mode οταν γυρναω τον εμφανιζει παλι.
Κατα τα αλλα ολα οπως πριν λειτουργικα.Θα δω εαν μου κανει σε κατι κολπακια ή αν καποια εφαρμογη κλωτσαει.
Ετρεξα και ενα Geekbench μου εδωσε 9161.
Αυτα και απο εμενα.

@mozart Οχι καθολου ψωνιστικο,το αντιθετο,βοηθας κοσμο.

excos
03-01-2011, 10:54 PM
Περι 64bit ο λογος τα ακολουθα.

Γρηγοροτερο boot σε original Apple machine & σε hackintosh εαν και εφοσον εχεις σωστο install χωρις πολλα προβληματα λογο kext.

Αναγνωρηση απο 4gb και πανω ram memory τα 32bit αναγνωριζει μεχρι 4gb σε ολα τα λειτουργικα συμβανει το ιδιο.

Εαν η εφαρμογη υποστηριζει 64bit τοτε ειναι ταχυτερη μιας και η cpu τα δινει ολα μαζι με την περισσοτερη ram που πρεπει να διαθετης.

Γρηγοροτερο σε επεξεργασια ηχου & animations κλπ κλπ.....

iceage2609
03-01-2011, 11:44 PM
Περι 64bit ο λογος τα ακολουθα.

Γρηγοροτερο boot σε original Apple machine & σε hackintosh εαν και εφοσον εχεις σωστο install χωρις πολλα προβληματα λογο kext.

Αναγνωρηση απο 4gb και πανω ram memory τα 32bit αναγνωριζει μεχρι 4gb σε ολα τα λειτουργικα συμβανει το ιδιο.

Εαν η εφαρμογη υποστηριζει 64bit τοτε ειναι ταχυτερη μιας και η cpu τα δινει ολα μαζι με την περισσοτερη ram που πρεπει να διαθετης.

Γρηγοροτερο σε επεξεργασια ηχου & animations κλπ κλπ.....

Σε ευχαριστω για τις επισημανσεις σου.Στα 32bit παντως μου εμφανιζε στο system info 6GB μνημης αλλα δεν ξερω οπως λες εαν μπορουσε και να τα χρησιμοποιησει.Οσον αφορα τα υπολοιπα,χαιρομαι εαν ισχυουν μιας και θα δω διαφορα λογικα.
Σε ευχαριστω και τα τεστ συνεχιζονται.

mozart
03-02-2011, 09:48 AM
λοιπον ενα κουλο προβλημα που εντοπισα
ειναι οτι
ενω μπορω να κατεβασω τα παντα απο νετ.
οταν παω να ακουσω καποια μουσικη ή οτιδηποτε τετοιο
εχω προβλημα.

αρα καπου χτυπαει το kext ε?

κατεβασα το firefox και ολα δουλευουν ρολοι
επισης δεν ειναι διαφανη η μπαρα πανω
και δεν μπορω να κανω print screen αν και ακουγεται ο ηχος οτι βγαζει φωτο

sav
03-03-2011, 12:12 AM
exw karta grafikwn ati hd 2400 se ena allo mhxanhma pou sthnw me amd! mou doulepse ! alla anti gia thn ati hd 2400 mou vgazei mia hd 4800 kai sthn ousia den doulevei h karta grafikwn ... kamia voh8eia?
epishs otan kanw update apo 10.5 kai epanw xanei to mouse ...

iceage2609
03-04-2011, 06:29 PM
Λοιπον σε εμενα ολα φαινονται να δουλευουν ρολοι στο Χ64,ΑΛΛΑ δεν κανει Shutdown!!!
Απιστευτο?Δηλαδη παταω Shutdown,μπαινει σε διαδικασια σβηνει οθονη κτλ αλλα δεν κλεινει το PC.
Εχει κανεις καμια ιδεα?

tangon
03-04-2011, 07:59 PM
Σε μένα παλιότερα δεν έκανε shut down γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον ήχο μου. Δεν είχα βάλει το σωστό kext. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο μόλις έλυσα το πρόβλημα του ήχου μου διορθώθηκε και το shut down.

Τώρα αν ο ήχος σου δουλεύει καλά τότε υπάρχει αυτό το kext - δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν δουλεύει ή αν προκαλεί kernel panic γι' αυτό πρόσεχε -

EvOReboot, Restart/shutdown fix for Snow Leopard (EvOReboot.kext)

iceage2609
03-04-2011, 08:26 PM
Σε μένα παλιότερα δεν έκανε shut down γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον ήχο μου. Δεν είχα βάλει το σωστό kext. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο μόλις έλυσα το πρόβλημα του ήχου μου διορθώθηκε και το shut down.

Τώρα αν ο ήχος σου δουλεύει καλά τότε υπάρχει αυτό το kext - δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν δουλεύει ή αν προκαλεί kernel panic γι' αυτό πρόσεχε -

EvOReboot, Restart/shutdown fix for Snow Leopard (EvOReboot.kext)

Ναι λειτουργησε,σε ευχαριστω παρα πολυ.!!!
Προς το παρον δεν εκανε Kernel Panic στο Restart,ουτε στο bootarisma ενω το shutdown εγινε κανονικα σε Χ64.
Περιεργο παντως.
Ηχο ναι ειχα κανονικα (οπως και τωρα) οταν μπουταριζα Χ32, οπου φυσικα τα εκανε ολα απροβληματιστα.
Στην αλλαγη στο boot.plist X64 παλι ολα δουλευανε αλλα δεν μου εκανε shutdown.
Τεσπα φαινεται να δουλευει ομως κανονικοτατα τωρα με αυτο που μου ειπες να του περασω,οποτε Jet.
Eαν τωρα κανει kernel Panics κατα τη λειτουργια,εδω θα ειμαστε να το αναφερουμε.
Και παλι ευχαριστω.

mozart
03-05-2011, 09:04 AM
εμενα δεν μου παιζει το dvdplayer μου βγαζει error και στο vlc εχω μονο ηχο. προφανως κατι με την καρτα γραφικων πρεπει να ειναι ε?
τι μπορω να κανω για να το τσεκαρω?
εχω nvdia geforce 9600m GT
απο οτι διαβασα δεν ειναι ενεργοποιημενα to ci/qe

tangon
03-05-2011, 04:50 PM
Το πρόβλημά σου είναι η κάρτα γραφικών. Δεν έχεις βάλει το σωστό kext για την κάρτα σου και γι' αυτό τα προβλήματα που έχεις. Η λύση είναι:

1. Κάνεις εγκατάσταση το NVinject ανάλογα την μνήμη της κάρτα σου. Π.χ. NVinject_0.2.1_512MB.pkg (όπου 512ΜΒ είναι η VRam της κάρτας σου).
2. Αν δεν λειτουργήσει το Νο1 κάνεις εγκατάσταση το NVdarwin_512MB.pkg (όπου 512ΜΒ είναι η VRam της κάρτας σου)

Για τα δύο παραπάνω κοίτα εδώ αν βρεις τίποτα www.kexts.com
και για σύστημα 10.6 (snow) 32bit ή 64bit

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε φορά πετάς πρώτα το ένα για να βάλεις το άλλο. Δεν τα βάζεις και τα αφήνεις μέσα αν δεν σου δουλεύουν.

3. Να φτιάξεις με EFI Strings τα στοιχεία της κάρτα του στο σύστημα βάζοντάς τα στο com.apple.Boot.plist (βρίσκεται μέσα στο root του δίσκου μας και στο φάκελο Extra από την εγκατάσταση του EFI Chameleon).

Για περισσότερες πληροφορίες πώς θα φτιάξεις από το EFI Strings στο com.apple.Boot.plist υπάρχει αναλυτικό post εδώ

http://osx86.co/f83/916-951-956-953-...961-947-t5741/

mozart
03-05-2011, 10:15 PM
Το πρόβλημά σου είναι η κάρτα γραφικών. Δεν έχεις βάλει το σωστό kext για την κάρτα σου και γι' αυτό τα προβλήματα που έχεις. Η λύση είναι:

1. Κάνεις εγκατάσταση το NVinject ανάλογα την μνήμη της κάρτα σου. Π.χ. NVinject_0.2.1_512MB.pkg (όπου 512ΜΒ είναι η VRam της κάρτας σου).
2. Αν δεν λειτουργήσει το Νο1 κάνεις εγκατάσταση το NVdarwin_512MB.pkg (όπου 512ΜΒ είναι η VRam της κάρτας σου)

Για τα δύο παραπάνω κοίτα εδώ αν βρεις τίποτα www.kexts.com
και για σύστημα 10.6 (snow) 32bit ή 64bit

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε φορά πετάς πρώτα το ένα για να βάλεις το άλλο. Δεν τα βάζεις και τα αφήνεις μέσα αν δεν σου δουλεύουν.

3. Να φτιάξεις με EFI Strings τα στοιχεία της κάρτα του στο σύστημα βάζοντάς τα στο com.apple.Boot.plist (βρίσκεται μέσα στο root του δίσκου μας και στο φάκελο Extra από την εγκατάσταση του EFI Chameleon).

Για περισσότερες πληροφορίες πώς θα φτιάξεις από το EFI Strings στο com.apple.Boot.plist υπάρχει αναλυτικό post εδώ

http://osx86.co/f83/916-951-956-953-...961-947-t5741/τελικα αποφασησα να κανω εκατασταση απο κανονικο dvd.
ολα δουλευουν ρολοι, αλλα για να το μπουταρω τρεχω το cd του iatkos s3 με ποιον τροπο μπορω να κανω το παρτισιον να μπουταρει απο μονο του?
πρεπει να κανω εγκατασταση τoν chameleon?

sav
03-06-2011, 09:17 AM
Λοιπον σε εμενα ολα φαινονται να δουλευουν ρολοι στο Χ64,ΑΛΛΑ δεν κανει Shutdown!!!
Απιστευτο?Δηλαδη παταω Shutdown,μπαινει σε διαδικασια σβηνει οθονη κτλ αλλα δεν κλεινει το PC.
Εχει κανεις καμια ιδεα?

emena svhnei me shut down alla meta apo 3-4 deuterolepta ksanaanoigei to pc mono tou !!!
den einai kai trello provlhma
tespa
dokimasa kai to nba2k11 kai paizei mia xara (eide kai to logitech joystick) :D

tangon
03-06-2011, 10:43 AM
τελικα αποφασησα να κανω εκατασταση απο κανονικο dvd.
ολα δουλευουν ρολοι, αλλα για να το μπουταρω τρεχω το cd του iatkos s3 με ποιον τροπο μπορω να κανω το παρτισιον να μπουταρει απο μονο του?
πρεπει να κανω εγκατασταση τoν chameleon?

Πρέπει να κάνεις εγκατάσταση τον chameleon για να σου ξεκινάει το partition από μόνο του. Μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση και όταν είσαι μέσα στο σύστημα.

Όταν λες ότι έκανες εγκατάσταση από κανονικό DVD εννοείς από original 10.6 σύστημα?


...dokimasa kai to nba2k11 kai paizei mia xara (eide kai to logitech joystick)

Μπορείς να μου πεις τί είναι το nba2k11? Κάποιο kext για πληκτρολόγια?
(Αν σου είναι εύκολο γράψε ελληνικά)

Για το πρόβλημα του shutdown που σου ανοίγει μετά ο υπολογιστής σημαίνει ότι δεν κάνει σωστό shutdown. Δοκίμασες να βάλεις το kext που γράφω παραπάνω? Αν και δεν ξέρω τί σύστημα έχεις εγκαταστήσει και τα spects του μηχανήματός σου.

sav
03-06-2011, 01:24 PM
Μπορείς να μου πεις τί είναι το nba2k11? Κάποιο kext για πληκτρολόγια?
(Αν σου είναι εύκολο γράψε ελληνικά)

Για το πρόβλημα του shutdown που σου ανοίγει μετά ο υπολογιστής σημαίνει ότι δεν κάνει σωστό shutdown. Δοκίμασες να βάλεις το kext που γράφω παραπάνω? Αν και δεν ξέρω τί σύστημα έχεις εγκαταστήσει και τα spects του μηχανήματός σου.


to nba2k11 einai game man me trelles apaithseis se grafika kai h8ela na testarw thn karta grafikwn sto hackintosh pou exw :)
epeishs kapoia alla programata pou exw testarei kai trexoun mia xara :
logic 9
final cut pro
maudio torq xponnent

mhtrikh msi p45t-c51
8gb ram
quadcore intel 2.84
karta grafikwn MSI GForce G250
install ekana symfwna me auto to post xwris na tsekarw to sound sto customize giati kolage sthn ekkinhsh (twra doulevw me e3wteirkh karta hxou) http://uphuck.ggrn.de/forum/viewtopic.php?f=54&t=13636
10.6.6

den vlepei mia pci firewire karta (FireBoard Blue (http://www.elina.gr/0050000355/fireboard-blue.html) )
(http://www.elina.gr/0050000355/fireboard-blue.html)me ta kext den ta paw kai poly kala akoma dysthxws

tangon
03-06-2011, 02:50 PM
Κατάλαβα. Ναι το είχα ψάξει (nba2k11) και είχα δει ότι ήταν ένα παιχνίδι αλλά με μπέρδεψες που έγραψες κάτι για το joystick.

Για την κάρτα ήχου σου (αυτή δεν είναι η κάρτα ήχου σου? RealtekŪ ALC889 / ALC885) υπάρχει αυτό αν θέλεις να δοκιμάσεις:
http://i25.tinypic.com/157ne3p.png
http://macmanx86.blogspot.com/

Πες μου πια εξωτερική κάρτα έχεις για ήχο. Εγώ πρίν λύσω το πρόβλημα του ήχου μου χρησιμοποιούσα αυτή τη λύση:
Audio usb της LogiLink και έχεις ήχο στο 10.6.x. Το συγκεκριμένο usb λειτουργεί με τη μία, δεν χρειάζεται κάποιος installer ή kext, και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο σύστημα. Σου δίνει μία είσοδο Mic ή Line in και μία έξοδο LineOut. Το χρησιμοποιούσα για αρκετό καιρό (τρεις μήνες περίπου) χωρίς πρόβλημα.

Τώρα το χρησιμοποιώ για monitor όταν δουλεύω το virtualdj, για να μπορώ να ακούω το/τα επόμενα τραγούδια

sav
03-06-2011, 09:33 PM
thainx! alla einai perito na to kanw ka8ws den 8a thn xrhsimopoihsw
edirol ua-25 2in/2out
mackie onyx satelite 8in/6out gia to logic 9 alla den mou doulevei h firewire pci karta se macOS!!! kai xrhsimopoiw thn edirol :(...
kai ena maudio torq xponent gia dj controller

pistevw mia audio2 ths native instruments mallon sou kanei (exei kana katostariko) gia na mhn exeis latency kai na vgazeis kalhterh poiothta hxou! ektos an sou doulevei kala to stickaki
:)

tangon
03-07-2011, 08:35 AM
Κοίτα, εγώ δεν μιλάω για κάτι "επαγγελματικό" αλλά για προσωπική χρήση του virtualdj. Δεν μιλάω για τέτοιου επιπέδου ασχολία (edirol ua-25).

Πάντως θα το έχω υπ' όψη μου μιας και δουλεύει σε mac. Προς το παρόν με καλύπτει το stickaki.

mozart
03-07-2011, 08:41 PM
λοιπον καταφερα να εκκινησω το snow leopard με τον chameleon rc5. ολα δουλευουν κανονικα, οπως και τα windows 7. και φυσικα δεν ηθελα να μεινω εκει και να βαλω και τα ubuntu.
δυστυχως ακομα δεν εχω βρει λυση για να βαλω τα ubuntu.
o bootloder των ubuntu σκεπαζει και σβηνει τον χαμελεον με αποτελεσμα οταν μπαινει στο σνοου λεοπαρντ δεν εχω καρτα γραφικων.
υπαρχει κανενας τροπο να σβησω τον bootloader (grub) και να εκεινω απο chameleon?

sav
03-08-2011, 10:55 AM
Κοίτα, εγώ δεν μιλάω για κάτι "επαγγελματικό" αλλά για προσωπική χρήση του virtualdj. Δεν μιλάω για τέτοιου επιπέδου ασχολία (edirol ua-25).

Πάντως θα το έχω υπ' όψη μου μιας και δουλεύει σε mac. Προς το παρόν με καλύπτει το stickaki.
to mac to xroishmopoiw gia mousikh kai vlew paroti einai hackintosh den trwei kanena kolhma wste na crasharei to programa (to synh8es fenomeno me ta pc ...) :D
testarisa kai thn tascam us-144 (karta hxou) kai doulevei mia xara :)

mozart
03-08-2011, 11:15 AM
παιδια εχει βαλει κανενας για wifi την
την καρτα απο τα dell και αν ναι με τι kext την εκανε να δουλεψει.
μου ηρθε σημερα απο κινα
αλλα στα snow leopard δεν βλεπω κατι να δουλευει

---merged--- by Moderator SomniusX


επιτυχης και η εγκατασταση της καρτας wifi. εσωτερικη καρτα κοστος 8 ευρω(Mini PCI-E Broadcom Dell DW 1490 Wireless WiFi).
http://img268.imageshack.us/img268/1300/2011030965055am.png (http://img268.imageshack.us/i/2011030965055am.png/)
τσεκαρα και το hdmi και δουλευει οκ.
το μονο που δεν δουλευει μετα την εγκατασταση του ethernet ειναι το bluetooth αλλα ουτε εχω ορεξη να σχοληθω

sav
03-09-2011, 05:52 PM
xmmm thn karta grafikwn(dvi/dvi) otan thn syndew me hdmi antaptora sthn tv einai san na mhn syndeete tipota ! kamia idea kaneis?:eek: