PDA

View Full Version : Ερωτηση απο ενα νεο για OSx


pikachukaki
07-30-2011, 01:25 AM
Καλησπερα και απο μενα..μετα απο πολλες προσπαθειες απο πολλα φορουμ και guides που ποτε δεν τα καταφερνα να περασω τα SL στο Pc μου και να απαλαχθω μια και καλη απο τα αγαπημενα μας παραθυρα παρατησα καθε ελπιδα..αλλα μιας και βγηκαν τωρα τα Lion ειπα να ξανακανω μια προσπαθεια και βρηκα και το ελληνικο φορουμ εδω!Καταρχας δεν εχω και τρελες γνωσεις γτ δν ασχοληθει με κατι PPF και κατι Kernel που βλεπω σε διαφορα φορουμ οποτε ψαχνω ενα απλο τροπο κατανοητο!!Το Pc που εχω ειναι amd x4 955 με gigabyte ga-ma785gt-ud3h οποτε ειμαι ηδη δυσκολος στο να κατσει καλα το osx απλα αν ξερει καποιος καποιο distro δν ξερω τη ακριβος να με βοηθησει!!Κουρασα λιγο αλλα ευχαριστω οποιον ασχοληθει!!

tangon
07-31-2011, 11:55 AM
Να σε καλωσορίσουμε στην παρέα μας. Πρέπει να ξέρεις ότι η όλη διαδικασία είναι επίπονη και θα πρέπει να ψάξεις αρκετά πράγματα μόνος σου στο διαδίκτυο όπως κάνουμε όλοι.

Τώρα για την δική σου περίπτωση πράγματι είναι πιο δύσκολο που έχεις επεξεργαστή ΑΜD. Για αρχή σου δίνω την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=224650

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει στο customize (εκεί που διαλέγεις τα kexts) να βάλεις μόνο τα απαραίτητα και όχι κάρτα γραφικών κάρτα ήχου και κάρτες δικτύου. Μόλις με το καλό το σύστημα ξεκινήσει βάζεις τα υπόλοιπα μετά.

Περιμένουμε νέα σου. Δεν μας γράφεις για τα υπόλοιπα του υπολογιστή σου (κάρτα γραφικών, ήχου κλπ)

pikachukaki
07-31-2011, 10:05 PM
Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση...παλαιοτερα που εψαχνα ειχα δυσκολευτει οντος πολυ να βρο ενα guide και για τον amd μου και για την μητρικη μου..το guide που μου εδωσες το εχο προσπαθηση κιαν θυμαμαι καλα αν και δεν μου ειχε δουλεψει με το -v busratio=20 αν θυμαμαι καλα ειχα βαλει και cpu=4 δεν θυμαμαι κιολλας εχει περασει και κανας χρονος βεβαια προσπαθησα μετα να αλλαξω κατι plist οταν τελιωσαν ολα για την καρτα γραφηκων (Amd radeon 5770) που ξεχασα να αναφερω και τα ειχα κανει ψηλομανταρα προσπαθωντας να του δωσω να καταλαβει τη αναλυση ηθελα και οτι εχω 2 οθονες εκνευριστικα και το παρατησα!απλα δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω τη ειναι αυτα τα kexts που λεει κατι update ppf to iso οσο κιαν προσπαθησα να βρω κατι κατατοπιστικο ποτε δεν τα καταφερα!!ηχο εχω την onboard της gigabyte Realtek hd audio!

tangon
08-01-2011, 10:05 AM
Θα σου επαναλάβω ότι σου είπα και πιο πάνω. Πρέπει να πειραματιστής για να καταφέρεις κάποιο καλό αποτέλεσμα. Εγώ για παράδειγμα έχω κάνει πάνω από 20 φορές εγκατάσταση για να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα που έχω τώρα. Τίποτα δεν γίνεται με μια, δύο ή και τρεις φορές.

Πληροφοριακά τώρα σου λέω ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις από τα βαθιά. Κατέβασε την διανομή που υπάρχει στο παραπάνω link που σου έδωσα (distro Leo Hazard DVD Client Server 10.6.2 αν δεν κάνω λάθος) και αφού το κάψεις σε DVD ξεκινάς από αυτό και κάνεις την εγκατάσταση.

Kexts στη γλώσσα των Mac είναι τα αντίστοιχα drivers των Windows. Για κάθε περιφερειακή συσκευή χρειάζεσαι και το αντίστοιχο kext (kext για την κάρτα γραφικών, kext για την κάρτα ήχου κλπ)

Όταν με το καλό το εγκαταστήσεις τότε ξεκινάς με -v βλέπεις τί σου βγάζει, το αναζητάς στο net και εφαρμόζεις τη λύση που σου προτείνει. Έτσι προχωράς βήμα, βήμα.

pikachukaki
08-01-2011, 02:16 PM
Σαν να μου λες δλδ για να απολαυσω την μαγεια των Osx η θα δωσω 1000Ε+ η θα λιωσω στο pc μπροστα!Κατεβασα τωρα το distro απο το Leohazzard θα δοκιμασω μια για αρχη σε vmware μην τραβαμε τσαμπα format δεν εχω και 2ο δισκο και βλεπουμε!

pikachukaki
08-01-2011, 04:51 PM
Το καταφερα εστω και σε vmware αλλα τωρα στο welcome δεν κουνιετε ουτε ποντικη ουτε πληκτρολογιο..δεν ξερω αν φταιει κατι στο vmware η κατι στην εγκατασταση.το ποντικη παντος στην εγκατασταση δουλευε!

pikachukaki
08-01-2011, 11:58 PM
Το προβλημα με το ποντικι συνεχιζεται οταν ειμαι στο vmware παρολαυτα προσπαθησα να ξεκινησω την εγκατασταση κανονικα στον υπολογιστη αλλα οτι κιαν εκανα στο bios με asci με sata περνω waiting for root..!καμια λυση?

EDIT:Σε κουραζω το ξερω αλλα να δεις εγω τη κουραση τραβηξα μεχρι τωρα!Εχο δοκιμασει καθε πιθανο συνδιασμο με asci με sata με -x -f rd=diskx τσιφος περνω συνεχεια waiting for root device δεν μπορεσα να βρω πουθενα λυση για το τη κανουμε ΠΡΙΝ την εγκατασταση ολοι λενε για μετα την εγκατασταση!! Εχω ενα dvd IDE liteon και δισκο εναν WD 1.5TB Sata!!

tangon
08-02-2011, 12:03 PM
Το προβλημα με το ποντικι συνεχιζεται οταν ειμαι στο vmware παρολαυτα προσπαθησα να ξεκινησω την εγκατασταση κανονικα στον υπολογιστη αλλα οτι κιαν εκανα στο bios με asci με sata περνω waiting for root..!καμια λυση?

EDIT:Σε κουραζω το ξερω αλλα να δεις εγω τη κουραση τραβηξα μεχρι τωρα!Εχο δοκιμασει καθε πιθανο συνδιασμο με asci με sata με -x -f rd=diskx τσιφος περνω συνεχεια waiting for root device δεν μπορεσα να βρω πουθενα λυση για το τη κανουμε ΠΡΙΝ την εγκατασταση ολοι λενε για μετα την εγκατασταση!! Εχω ενα dvd IDE liteon και δισκο εναν WD 1.5TB Sata!!

Δεν με κουράζεις φίλε μου όπως σου έχω πει τα ίδια έχω περάσει και εγώ.

Για το πρόβλημα του ... waiting for root..! ... πρέπει το DVD και ο δίσκος σου να είναι στο ίδιο controller δηλαδή IDE δίσκος με IDE DVD ή Sata δίσκο με Sata DVD όπως τουλάχιστον λέει εδώ:

http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=101

pikachukaki
08-02-2011, 12:58 PM
Μα ειναι πριν καν ξεκινησει η εγκατασταση δεν του εχω πει ακομα σε ποιο δισκο να μπει..οποτε τωρα πρεπει να βρω κανα παλιο IDE δισκο για να δουλεψει?Μαρεσει που ηθελα να το βαλω και στον usb τον εξωτερικο!!!

Edit:με βγαλμενο εντελος τον sata και μονο τον ide πανω με native ide ξεκινησε ελπιζω αφου γινει η εγκατασταση και μετα να μπορω να συνδεσω το sata γτ αλλιος τσαμπα ο κοπος!

Edit:ok teliosame..opos fainete dn bgazei ellinika akoma :P tora 2 erotiseis ena site gia kexts gt tin karta grafikon tin blepei oti nane 256mb kai dn mporo na kano na doulepsoun oi 2 othones,tora mou douleyoun clone!

tangon
08-02-2011, 02:59 PM
Για το ελληνικό πληκτρολόγιο και την ελληνική γλώσσα:

1. Πηγαίνεις: System Preferences --> Languages & Text. Είσαι στην καρτέλα Languages. Πατάς το Edit List... και ενεργοποιείς την ελληνική γλώσσα δίνεις ΟΚ και στην λίστα των γλωσσών την βάζεις πρώτη.

2. Είσαι στο ίδιο παράθυρο Languages & Text. Πατάς την καρτέλα Input Sources και από την λίστα βρίσκεις την ελληνική σημαία και την ενεργοποιείς. Πάνω στην menu bar δεξιά, εμφανίζεται η αμερικάνικη σημαία και από εκεί μπορείς να επιλέξεις και την ελληνική σημαία (ελληνικό πληκτρολόγιο ή αμερικάνικο πληκτρολόγιο).

Για την κάρτα γραφικών υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα για να την κάνεις να δουλέψει με όλη την ανάλυσή της. Ένα Site με λύσεις για ATI κάρτες είναι το kexts.com. Ένα δεύτερο site είναι του netkas.org

pikachukaki
08-02-2011, 03:19 PM
Για ελληνικα το καταφερα τωρα με τη καρτα το παλευω..βρηκα κατι kexts αλλα μετα το μηλο διχνει σαν να χαλαει η οθονη και τα εσβησα..τωρα παλι ψαχνω!

Edit: Μολις ανακαλυψα οτι δεν εχω και ηχο! :P

tangon
08-02-2011, 03:36 PM
Όλα αυτά που μου λες είναι λογικά και αναμενόμενα. Σιγά σιγά θα βρεις τα kexts για όλα τα περιφερειακά. Μην ξεχνάς ότι δεν μπορούσες πριν από καιρό να εγκαταστήσεις το σύστημα, και τώρα κοίτα που έχεις φτάσει!

Για την κάρτα γραφικών σου είπα ότι θέλει πολύ ψάξιμο για να δουλέψει. Γενικά οι κάρτες ΑΤΙ δύσκολα "κάθονται" στο λειτουργικό του Mac

pikachukaki
08-02-2011, 03:45 PM
AMD ATI..ολα τα αγαπημενα της apple εχω!Εβαλα κατι Kexts για την ati δουλεψε η αναλυση αλλα το προβλημα τωρα ειναι οτι δουλευει μονο η 2η οθονη και οχι η κεντρικη!!

tangon
08-02-2011, 06:50 PM
Αυτό με τις οθόνες νομίζω μπορείς να το αλλάξεις. Δεν έχω κάτι αντίστοιχο εγώ αλλά η λογική της Apple είναι να μπορείς να αλλάζεις το startup των οθονών μετακινώντας την menu bar από την μια οθόνη στην άλλη.

Πάντως στο παλιό λειτουργικό της σύστημα το λεγόμενο Classic (System 9.2.2) αυτό γινόταν μέσω του Monitors στο αντίστοιχο Control panel και υπήρχε η καρτέλα Arrangement. Γιατί να μην γίνεται και τώρα? Λέω εγώ!

Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό στο OSX δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να δω τί σου δείχνει στο Control Panel --> Displays.

pikachukaki
08-03-2011, 07:38 PM
Η κεντρικη οθονη ειναι κλειστη εντελος και τα καλοδια απο πισω να αλλαξω απλα μεταφερω το 2ο desktop στη 1η οθονη..κιαν καταφερω να ανοιξω στα τυφλα στα settings τις οθονες της διχνει και τις δυο αλλα και arrange να κανω τσιφος..τωρα βεβαια το πακετο ειναι οτι και με flag -x στο boot κανει παλι το ιδιο για να βγαλο εντελος τα kexts!!