InfiniteMac OSx86  


 
 
Thread tools Display modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 07-15-2010, 09:33 PM
k_onstantinos k_onstantinos is offline
Puma
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Μετά από πολλές προσπάθειες, διαφορετικά distros, άπειρα αποτυχημένα boot και κάμποσα kernel panics βρήκα το σωστό συνδιασμό και έκανα Install.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον κάθε φορά που βλέπω το μηλαράκι και δείχνει να φορτώνει, κάθε φορά μου λέει να κάνω restart το pc.

Απ' όσα έχω διαβάσει νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να ορίσω το δίσκο μου σε AHCI mode γιατί δεν έχω τέτοια επιλογή μέσα από το bios μου. Δοκίμασα install με κάποια sata fixes αλλά και πάλι δεν κατάφερα τίποτα.

Το snow το κάνω install σε ενα partition στο σκληρό μου δίσκο. Εγκαθιστώ snow leopard update 10.6.2, chameleon 10.5, NVenebler, ElliotForce Legacy RTC.

Το ίδιο ακριβώς distro το έχω τρέξει στο laptop μου κανονικά με virtualization και με επιλογή τον Legacy kernel, ο οποίος όμως έβγαζε kernel panic σε κανονική εγκατάσταση.

Τα χαρακτηριστικά του laptop μου είναι :

Computer Type ACPI x86-based PC (Mobile)
CPU Type Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7500, 2200 MHz (11 x 200)
Motherboard Chipset Intel Crestline-PM PM965
System Memory 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS Type Phoenix (08/03/07)
Video Adapter NVIDIA GeForce 8600M GS (256 MB)
Audio Adapter Realtek ALC883 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller
IDE Controller Intel(R) ICH8M Ultra ATA Storage Controllers - 2850
IDE Controller Intel(R) ICH8M-E/M SATA AHCI Controller
Network Adapter Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN (192.168.1.3)
Network Adapter Realtek PCIe GBE Family Controller

Περιμένω τη βοήθεια και τις γνώσεις σας γιατί είμαι πολύ κοντά σε μια επιτυχημένη εγκατάσταση και μετά από τόσο καιρό πειραματισμών είναι κρίμα να τα παρατήσω.

Ευχαριστώ πολύ

update
Έκανα update το bios στην τελευταία του έκδοση αλλά και πάλι δεν έχω τις συγκεκριμένες επιλογές.

update 2
Επειδή ήμουνα τόσο κοντά δεν μπορούσα να περιμένω για απάντηση και συνέχισα τα πειράματα. Τα κατάφερα τελικά να δουλέψει προσθέτωντας το Legacy ASHI SATA fix και το SMBIOS Resolver και το ALC883 για τον ήχο.

Φόρτωσε κανονικότατα (επιτέλους!!!) και μου έδειξε και το βίντεο στην αρχή (να υποθέσω απ' αυτό ότι έχει αναγνωρίσει κανονικά την κάρτα γραφικών. Ο ήχος ευτυχώς παίζει κανονικά!!

Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει τώρα είναι να κάνω το wifi να δουλέψει. Έψαξα στο google αλλά δεν κατάφερα να βρω kext για την κάρτα μου.
Αν μπορεί κάποιος να με προσανατολίσει που να ψάξω και πως θα βάλω το kext γιατί δεν έχω ιδέα;;

---merged---

Αυτή τη στιγμή γράφω μέσα από το OS X. Από ότι φαίνεται τα περισσότερα πράγματα δουλεύουν. Οι usb και ο card reader δουλεύουν κανονικά. Αυτό που δεν δουλεύει είναι η κάμερα και τα μικρόφωνα του λαπτοπ όπως και η θύρα e-sata. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ kexts για αυτά;

Κάθε λίγη ώρα ακούω το dvd drive να φορτώνει ενώ δεν έχει dvd μέσα, γνωρίζει κάποιος γιατί γίνεται αυτό;

Σε αυτό το σιτε http://projectcamphor.mercurysquad.com/ βρήκα ότι γίνεται προσπάθεια για την κάρτα wifi μου, οπότε αναμένω.

Μου ζήτησε να κάνω κάποια update για διάφορα προγράμματα όπως και για το ίδιο το λειτουργικό, δεν έκανα τίποτα γιατί φοβάμαι μην κρασάρει. Update στα προγράμματα τουλάχιστον κάνουμε κανονικά;

Κάτι που παρατήρησα τώρα που γράφω το ποστ είναι ότι όταν πατάω end για να πάει στο τέλος της πρότασης, με πάει στο τέλος της σελίδας ολόκληρης. Δε φαίνεται να δουλέυει το end μέσα στον κειμενογράφο.

ΥΓ
Somnius X, εαν θέλεις, πες μου να αλλάξω τον τίτλο του ποστ μου μιας και πλέον δεν είναι αντιπροσωπευτικός.

Last edited by SomniusX; 11-15-2010 at 01:41 PM.
Reply With Quote