InfiniteMac OSx86

InfiniteMac OSx86 (http://infinitemac.com/forum.php)
-   Ελλάδα (http://infinitemac.com/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Υποστηριζόμενο Hardware (http://infinitemac.com/showthread.php?t=7501)

babis306 11-03-2011 10:51 AM

Υποστηριζόμενο Hardware
 
Καλημέρα σε όλους.
Ειναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αν και δουλευω εδω και κανενα 6μηνο τελευταια με hackintosh (από το οποίο και γράφω τώρα).
Αυτο που έχω τώρα είναι με core2duo E6600, 6Gb ram, motherboard Gigabyte GA-965P-S3, και την nVidia GT9800, 1Τb σκληρό και το MacOSX 10.6.8. με ολα τα update του.Απλά έχω και ένα δεύτερο μηχάνημα πιο δυνατό και θελω να βάλω και εκεί MacOSX, η σύνθεση του ειναι motherboard Gigabyte GA-Z68P DS3, core i5 2310, 8 Gb ram, 1Tb σκληρό και καρτα γραφικών MSI N550Ti GTX. Παρά τις όποιες προσπάθειες μου δεν κατάφερα με τίποτα να κάνω να ξεκινήσει τουλάχιστον η εγκατάσταση. Προσπάθησα Lion από USB stick με chameleon τιποτα προσπαθησα το iATKOS L1 τιποτα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις σταματάει στο "PCI configuration start". Μπορει στο συγκεκριμενο Hardware να μπει MacOSX και ποια εκδοση? και αν καποιο κομματι δεν ειναι συμβατο ποιο ειναι να δω αν θα μπορεσω για την αλλαγη του. Επειδή τα αγγλικά μου περιορίζονται σε αυτά που ειχα μαθει στο σχολείο (πριν 25+ χρόνια) και σε οτι χρησιμοποιώ στο ιντερνετ, με τις ορολογιες και ειδικα του mac δεν τα παω τοσο καλα θα εκτιμουσα και θα ευχαριστουσα εκ των προτερων οποιαδηποτε βοηθεια.
Ευχαριστω παρα πολυ για την φιλοξενια.

tangon 11-03-2011 05:20 PM

Σε καλωσορίζουμε λοιπόν στην παρέα μας.

Στο μηχάνημα που θέλεις να βάλεις Lion δεν πιστεύω να συναντήσεις πρόβλημα. Βέβαια η θεωρία από τη πράξη συνήθως απέχει, αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει.

Το πρόβλημα που αναφέρεις "PCI configuration start" ξεπερνιέται με τον παρακάτω τρόπο. Αναφέρομαι στην διανομή iATKOS L1:

Ξεκινάς από το DVD της διανομή iATKOS L1 και μόλις σου "βγάλει" το DVD στην οθόνη σου πατάς F8 (πριν τελειώσει ο χρόνος της μπάρας) και γράφεις

-v npci=02000

Με τον εντολή -v βλέπεις τις εντολές του Unix και με το npci=02000 ξεπερνάς το πρόβλημα του "PCI configuration start"

Μετά βλέπεις αν σου κολλήσει κάπου αλλού.

babis306 11-04-2011 07:31 AM

Ευχαριστω πολυ.
Το δοκιμαζω τωρα αμεσως.

Εχω απο το πρωι που παιδευομαι αφου το φορτωσε εχει μεινει σε μια λευκη οθονη μετα το τελος ολων των ρυθμισεων και του registration. Εκτος αυτου στις ρυθμισεις ωρας γλωσσας κλπ ειχε ταχυτητα δεινοσαυρου.... πατουσες κλικ και το καταλαβαινε μετα απο δυο με τρια λεπτα. Εκτος αυτου στην εκκινηση αν δεν γραψω αυτα που μου ειπε ο φιλος tangon δεν ξεκιναει κολλαει στην οθονη με το μηλο..... Αυτα....... Καθε βοηθεια δεκτη και δεν με πειραζει καθολου μα καθολου να βαλω το snow leopard 10.6.8.

tangon 11-05-2011 08:03 AM

Το ότι πάει αργά μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι δεν έχεις βάλει τα σωστά kexts ή του έχεις βάλει παραπάνω από ότι χρειάζεται.

Σε αυτή εδώ τη διεύθυνση υπάρχει η μητρική σου και τί kexts χρειάζεσαι για να την ενεργοποιήσεις:

http://wiki.osx86project.org/wiki/in...0.7.1#Gigabyte

Μιλάω πάντα για Lion 10.7.1

Δοκίμασε να βάλεις τα kexts που λέει και απενεργοποίησε όσα είναι ενεργοποιημένα από τη διανομή.

Και βλέπουμε. Είπαμε χρειάζεται υπομονή και πολλά πολλά φορμάτ για να τα καταφέρεις!

Και μην ξεχνάς να βάζεις αυτά που σου γράφω κατά την εκκίνηση. Μετά υπάρχει τρόπος να τα αποθηκεύσεις μόνιμα και να μην χρειάζεται να τα βάζεις με το "χέρι"

babis306 11-05-2011 12:57 PM

Ευχαριστω πολυ.
Αυτα που μου ειπες τα βαζω παντα, αλλιως δεν ξεκιναει.
Απο τα kext με βαση το system profiler βαζω τα απολυτως απαραιτητα. Εχω κανει και τις ρυθμισεις του BIOS (ACHI. S3, 64bdit HPET Mode). BTW εχω το DSDT αρχειο για το motherboard μου ακριβως και με την εκδοση του bios που εχω πανω εχω και το DSDT patcher αλλα αυτα αν δεν κανω λαθος μπαινουν με αλλα προγραμματακια και αφου ξεκινησει το μηχανημα. Ετσι δεν ειναι? Το motherboard παντως το συγκεκριμενο δεν το εχει η σελιδα που μου εδωσες εχει δυο ή τρια αλλα τα οποια ειναι με το ιδιο chipset αλλα διαφορετικα χαρακτηριστικα.
Τελος παντων εγω θα το παλευω αν και πιστευω οτι την ολη δουλεια μου την κανει η καρτα γραφικων nvidia 550 Ti. Θα δοκιμασω και με αλλη καρτα γραφικων απο βδομαδα και θα πω αποτελεσματα.
Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες, εδω θα ειμαι να ακουσω και οτιδηποτε αλλο θα μπορεσει να δωσει λυση στο προβλημα μου.

babis306 11-24-2011 03:37 PM

Καλησπερα.
Τελικα οτι και να εκανα η εκδοση iATKOS L1 δεν ηθελε με τιποτα να δουλεψει.
Κατεβασα την εκδοση L2 και χωρις κανενα μα κανενα προβλημα εκανε την εγκατασταση κανονικοτατα.Το προβλημα με την εκδοση L1 απ'οτι καταλαβα εγω πρεπει να ηταν στην καρτα γραφικων που στην εκδοση L2 αναφερει ρητα οτι την υποστηριζει ενω στην L1 δεν λεει τιποτα σχετικο.
Εχω ενα θεματακι με την αναμονη (sleep) του υπολογιστη, αλλα ενταξει μπορουμε και χωρις αυτο, αν παρολα αυτα υπαρχει διαθεσιμη καποια βοηθεια θα ηταν ευπροσδεκτη.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και την ανταποκριση σας.
Συνεχιστε την καλη δουλεια.
;)