PDA

View Full Version : Ελληνικά σε Snow Leopard & Leopard 10.5.4


excos
12-07-2009, 12:39 AM
Οσοι απο εσας θελετε να εχετε περιβαλλον Ελληνικο στο snow leopard & leopard 10.5.4 κατεβαστε το απο αυτο το link http://greek-mac.com/ οπου εκει εχει γινει μια πολυ καλη προσπαθεια φερνοντας στην γλωσσα μας τα δυο ελλουροειδη.
Τα πλεονεκτηματα ειναι:
1. Ολο το περιβαλλον σε Ελληνικα
2. Αυτοματη διορθωση οταν γραφουμε στην γλωσσα μας
3. Λεξικο Ελληνικο
4. βρισκετε ολα τα τηλεφωνα της Ελλαδας.

Patatui
12-07-2009, 01:15 PM
Φιλε μακριά το ειχα βαλει σε leopard και πήγα για φορματ...ειναι η πιο γελοία μετάφραση που είδα ποτέ.... ασε που στα κανει ολα ανοκατω και δεν εχει και unistaller...:eek:

eski
12-07-2009, 01:35 PM
Ελληνικες προχειροτητες, γι'αυτο ειστε τελευταιοι στο κοσμο.
Ολοι γελανε με τα χαλια σας και σεις το χαβα σας βαφτιζετε αυθαιρετα τα πιο κακογραμενα προγραμματα ERP και τα μοσχοπουλατε στα κοροιδα που νομιζουν οτι εχουν το προγραμμα της ΝΑSA. Και χααασκουν οι χαανοι απο θαυμασμο!! Αν τους πεις ομως να γραψουν τ' ονομα τους στο Notepad το πολυ να γραψουν "ΠΑΤΑΤΑ με 2 λαμδα" ομως οπου σταθουν κι οπου βρεθουν λενε οτι εχουν το καλυτερο προγραμμα στη εταιρεια τους..

excos
12-07-2009, 05:10 PM
Δεν το εχω δοκιμασει το προγραμμα και ημουν ετοιμος να το βαλω μιας και εχουν γραψει πολυ καλα λογια στα Ελληνικα Macforum, ετσι το εκανα post εδω.
Thank για τις πληροφοριες προς αποφυγης αυτου του προγραμματος.

eski
12-13-2009, 06:23 PM
Το λοιπον λεω να το δοκιμασω σε ενα ideneb 10.5.8 (acer 6920G)
To κατεβαζω και θα σας πω νεα μετα

eski
12-13-2009, 06:50 PM
Mια χαρα παιζει σε Leo (10.5.8)
Δε βλεπω να χαλαει κατι οταν το γυριζω σε English

excos
12-13-2009, 11:02 PM
Υπαρχει και αλλη λυση ακολουθηστε αυτο : http://users.ioa.sch.gr/kravvaris/index.php?view=article&catid=2%3Alinuxmacosx&id=3%3Acocoaspell&option=com_content&Itemid=5

SomniusX
12-14-2009, 12:42 PM
Παιδιά.. μην βιάζεστε για συμπεράσματα.. το greek-mac είναι για leo μέχρι 10.5.7 και snow μέχρι 10.6 σκέτο..

Αν τυχόν προβλήματα επειδή έχουμε νέες εκδόσεις..

Το λέω γιατί ξέρω προσωπικά τον developer και το γράφει!

Angelost
01-04-2010, 03:13 PM
Αν και υπάρχουν προβλήμα, όπου κι αν αυτά υπάρχουν, είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι υποστηρίζεται ο εξελληνισμός του περιβάλλοντος εργασίας. Διαφορετικά μας βλέπω να γινόμαστε όλοι "αμερικανάκια" με την ευγενή έννοια του όρου. Μιας που γνωρίζεις το δημιουργό, ξέρεις αν χρειάζεται βοήθεια;

SomniusX
01-04-2010, 08:13 PM
Ο δημιουργός παιδιά επειδή μιλάμε φού και φού σπουδάζει εκτός αθηνών και το παίζει φοιτητής και έτσι..

Είναι για λίγο καιρό στον κόσμο του και σκέφτομαι να του κάνω την πρόταση να αναλάβω εγώ το project όλο.. θα δούμε είναι όλα υπο σκέψη..

Angelost
01-05-2010, 10:58 AM
Ο δημιουργός παιδιά επειδή μιλάμε φού και φού σπουδάζει εκτός αθηνών και το παίζει φοιτητής και έτσι..

Είναι για λίγο καιρό στον κόσμο του και σκέφτομαι να του κάνω την πρόταση να αναλάβω εγώ το project όλο.. θα δούμε είναι όλα υπο σκέψη..

Σ'αυτή τη χώρα η πολλή σκέψη μας έφαγε. Άντε να δούμε.

SomniusX
01-05-2010, 06:27 PM
Κοίτα θέλει σκέψη γιατί αν δεν μοιράσω σωστά τον χρόνο μου θα αναλάβω ένα project που δεν θα μπορώ να μεταγλωτήσω..

Εκτός κι αν θέλετε να το σπάσουμε σε κομμάτια να αναλάβει ο καθένας έναν τομέα και να το βγάλουμε σε πακέτο..

Patatui
01-05-2010, 06:40 PM
Εκτός κι αν θέλετε να το σπάσουμε σε κομμάτια να αναλάβει ο καθένας έναν τομέα και να το βγάλουμε σε πακέτο..

Μεσα εεεε:d

SomniusX
01-05-2010, 06:42 PM
Ωραία, αλλά για να μην μιλάμε χωρίς τον ξενοδόχο, θα πρέπει να το συζητήσω μαζί του.. θα ενημερώσω λείαν συντόμως!

Angelost
01-06-2010, 01:36 PM
Συμφωνώ. Υπερ πάντων η οργάνωση. Μας γλιτώνει χρόνο/κόπο.

SomniusX
01-06-2010, 02:55 PM
Λοιπόν έχω νέα..

Δυστυχώς τα περισσότερα προγράμματα πλέον στο Snow Leopard τα .nib files έχουν αφαιρεθεί οι παλαιότερες αρχιτεκτονικές γιατί πλέον παίζει μόνο σε Intel αλλά έχει γίνει και κάτι άλλο, έχουν γίνει compile, πριν στο Leopard δεν ήταν, με έναν editor είτε ακόμα και με το Xcode και Interface builder θα μπορούσε κάποιος να τα αλλάξει.

Στην παρούσα φάση ο thrilosx (greek-mac.com (http://greek-mac.com/)) έχει μεταφράσει ότι μπορεί να μεταφραστεί και ότι εμφανίζεται σε strings που μπορεί να μεταγλωτιστεί. Δεν υπάρχουν άλλα strings που θα μπορούσαν να μεταφραστούν!

Με λίγα λόγια παιδιά δυστυχώς, ότι έχει γίνει ως τώρα αυτό έιναι μόνο..

:-|

Τώρα μερικά καλύτερα νέα που σας έχω εγώ.. :p

Εδώ και πολύ καιρό έχω αγοράσει το domain hellasproject.com όπου και υπάρχει ελπίδα να σηκώσω πολλά χρήσιμα πράγματα εκεί όπως ελληνοποιήσεις και άλλα. Στα σκαριά έχω ήδη για το iPhone μεταφρασμένα αρκετά Cydia Apps όπως και App Store apps, απλά δεν έχω ολοκληρώσει το repository για να γίνει η δουλειά σωστά.

Θα θέλατε να με βοηθήσετε να το στίσουμε πιο ολοκληρωμένα, με λίγα λόγια να γίνει μια σελίδα σταθμός για όλα τα προγράμματα Mac και μέχρι και iPhone, ώστε ο απανταχού Έλλην να μπορεί να έχει μεταγλωτισμένα/μεταφρασμένα τα αγαπημένα του Applications για τον λατρευτό του Mac με ένα απλό patch?

Τώρα κοιτάω για το Spark και άλλα frameworks ώστε να υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του γλωσσικού πακέτου που μπορεί να ενσωματόνεται με ένα patch σε υπαρχον πρόγραμματα ώστε όταν ενημερώνεται από τον δημιουργό του και μετά το φτιάχνουμε κι εμείς να το λαμβάνει έτσι ο τελικός χρήστης. Για αρχή βέβαια θα μπορούσαμε να δούμε με το Pacifist πως είναι τα άλλα και με μικρές παραμετροποιήσεις να φτιάξουμε installation packages με ευκολία..

Περιμένω τα σχόλιά σας, τις προτάσεις σας και σε τι θα θέλατε να το δουλέψουμε.

Για αρχή θα έλεγα να δουλέψω σε μια πλατφόρμα project based σαν wiki, και μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το github (http://github.com/) για να είναι όλα ενημερωμένα και σε επίπεδο svn style. Μια καλή πλατφόρμα BaseCamp (http://basecamphq.com) όπως και το Mantis (http://www.mantisbt.org/), εάν όμως δεν σας είναι γνώριμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα wiki (WikkaWiki (http://wikkawiki.org/), MediaWiki (http://www.mediawiki.org/), PmWiki (http://www.pmwiki.org/))& ένα forum (SimpleMachinesForum (http://www.simplemachines.org/), phpBB (http://www.phpbb.com/), bbPress (http://bbpress.org/), pubBB (http://punbb.org/), κλπ (http://bit.ly/6nbBGk).) μαζί με το github (http://github.com/).

Επίσης ετοιμάζεται ενσωμάτωση του Google Apps στο προαναφερθέν domain ώστε κάθε μέλος θα έχει δικό του e-mail 1gb μαζί με calendar sync και άλλα πολλά ώστε να είμαστε οργανωμένοι!

Περιμένω..

Patatui
01-06-2010, 07:04 PM
Μεσα!!!!!! :p

Angelost
01-08-2010, 09:59 AM
Να αναφέρω, για την ιστορία, ότι δεν ξέρω τα περισσότερα απ'όσα ανέφερες παραπάνω.

SomniusX
01-08-2010, 01:10 PM
Ωραία, κοίτα, το μαζεύω από χθες και σήμερα και θα κάνω ένα global site με μεταφράσεις iPhone Apps, Mac Apps (Official, 3rd Party, etc.) και ότι φτιάξουμε μέσα στα Projects.

Έχω το βασικό site σε Wordpress με comment system, δεν ξέρω ακόμα για forum (όχι ότι δεν ξέρω ποιο θα χρησιμοποιήσω, ξέρω, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να έχω χρόνο να αφιερώσω σε αυτό. Είναι σχεδόν έτοιμο το πως θα είανι το Wiki system, απ'ότι φαίνεται σε MediaWiki θα σκάσουμε και όπως είπα πιο πάνω ένα project management.

Πρέπει να πάρεις μια ιδέα πως λειτουργεί το github (http://github.com/) γιατί όλα τα project θα είναι open και cvs/svn/git based, δλδ ώστε ο καθένας που θα συμμετέχει στο project θα μπορεί να ανεβάζει το δικό του μέρος του κώδικά του έως και καθημερινά και να συνεισφέρει στο project.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το GitHub στο Wikipedia εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/GitHub) και παραθέτω λίγο κείμενο για το αρχείο μας εδώ..

GitHub is a web-based hosting service for projects that use the Git revision control system. It is written using Ruby on Rails by Logical Awesome developers Chris Wanstrath, PJ Hyett, and Tom Preston-Werner. GitHub offers both commercial plans and free accounts for open source projects. According to the Git User's Survey in 2009, GitHub is the most popular Git hosting site.[1]
The site provides social networking functionality like feeds, followers and the network graph to display how developers work on their versions of a repository.
GitHub also operates a pastebin-style site at gist.github.com, wikis for the individual repositories and web pages that can be edited through a git repository.