PDA

View Full Version : Νέος στα hackintosh, ερωτήσεις για ξεκίνημα!


k_onstantinos
02-22-2010, 01:09 PM
Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ένα μπράβο σε όλους όσους κρατάνε αυτό το φόρουμ ζωντανό, πριν λίγους μήνες που είχα μπει τελευταία φορά δεν υπήρχε καν ελληνική κοινότητα. Ελπίζω να συνεχίσουμε δυναμικά!

Στις ερωτήσεις μου τώρα, για να μη μακρηγορώ.

Όταν ξεκίνησα να ψάχνομαι για να βάλω mac os στο laptop μου από αυτά που διάβαζα είχα θεωρήσει ότι δεν θα ήταν τόσο δύσκολο. Νόμιζα ότι πχ παίρνουμε μια έκδοση του iatkos ξεπερνάμε το αρχικό πρόβλημα του να εκκινήσουμε και να εγκαταστήσουμε σωστά και τελειώναμε. Αλλά διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ είδα ότι τελικά απαιτεί πολύ ψάξιμο και διαδικασία για να παίξουν όλα σωστά! Δεν υπάρχει κάποιος ποιο εύκολος τρόπος??

Έχω ένα laptop Fujitsu Siemens (Amilo xi2428) με vista και ένα άδειο partition. Για να περάσω os X πρέπει να σβήσω τα vista ή μπορώ να παίζω κανονικά μόνο στο άδειο partition έχοντας και τα vista επάνω με dualboot??

excos
02-22-2010, 10:47 PM
Υπαρχει φιλε μου εαν ξερεις και γραφεις μονο σου τους kexts για το μηχανημα τοτε ειναι ολα ευκολα!!!!!!!

Πλακα κανω φιλε K_onstantinos καλως ηρθες στην παρεα και απαντω εγω πρωτος στα ερωτηματα σου γιατι βλεπω οτι εχεις κανει post εδω και αρκετη ωρα και κανεις δεν εχει απαντηση στο ερωτημα σου.

Και βεβαια μπορεις να κανεις dual boot με vista και OS x και να παιξεις με το αδειο partition που εχεις.

Υπαρχουν αρκετοι οδηγοι που περιγραφουν ακριβως το τι πρεπει να κανεις περι dual boot, αυτο ειναι το ευκολο σημειο του παιχνιδιου.

Το δυσκολο ειναι σε ολο αυτο το παιχνιδι εαν υπαρχουν ευκολες λυσης (kexts) για το hardware που εχει το laptop σου ωστε να δωσεις στην διανομη που εχεις τις σωστες επιλογες για ενα επιτυχημενο install.

k_onstantinos
02-23-2010, 12:01 PM
excos σε ευχαριστώ για την απάντηση και συνεχίζω με κάποιες ακόμα ερωτήσεις για να αρχίσω και εγώ σιγά σιγά..

Αφού παίζει dual boot είμαι οκ γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να πειραχτούν τα vista (αυτό τον καιρό δε με παίρνει να ξαναστήνω vista, τα θέλω up & running οπωσδήποτε)

Απ' ότι έχω καταλάβει τα kext είναι σαν τους drivers των windows και άρα πρέπει να βρω τους αντίστοιχους του hardware μου. Πρέπει να βρω για όλα ή για τα βασικά; Δηλαδή πχ για να παίξει η ενσωματωμένη webcam πρέπει να βρω το αντίστοιχο kext αλλιώς πάπαλα;

Υπάρχουν κάπου κατηγοριοποιημένα τα kext ή λιώνουμε στο googling;

Και τέλος για να μην σας κουράζω, με ποια διανομή να ξεκινήσω; Δεν είχα ποτέ mac και δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σε διαφορετικές διανομές.

update
Διάβασα κάποια πράγματα, έμαθα τι είναι τα kext αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Για παράδειγμα κάποια kext για την καρτα γραφικών που έψαξα δεν είχαν ονόματα μοντέλων αλλά κάτι άλλα όπως πχ Snow Leopard NVEnabler
Δώστε μου μια βοήθεια να αρχίσω γιατί από οδηγούς γίνεται χαμός και δεν ξέρω με ποιόν να ξεκινήσω.

Ευχαριστώ

PS
Είναι ωραίο που υπάρχει ελληνική κοινότητα στο αντικείμενο, προσδίδει ασφάλεια και σιγουριά!!

excos
02-23-2010, 06:04 PM
Υπαρχουν φιλε δυο τροποι :

1. Ο ευκολος τοπος ειναι να βρεις ενα ετοιμο οδηγο στο google με το laptop που εχεις και να τον ακολουθησεις.

2. Ο δευτερος τροπος ειναι ο δυσκολος και τον κανεις μονο σου βημα βημα, που αυτο παιζει οτι πρεπει πρωτα να παρεις ενα spec απο το μηχανημα σου(cpu,ethernet,wifi,κατρα ηχου) κλπ (αυτο μπορεις να το βρεις και στα vista που φοραει τωρα) και να αρχισεις να ψαχνεις στο net εαν υπαρχουν kexts(drivers).

Οταν ολοκληρωσεις αυτην την ερευνα τοτε βρισκεις ποια διανομη πληρη τα περισσοτερα ή ξεκινας μια εγκατασταση με τα βασικα και περνας τους kexts μετα.

Ξεκινας καλυτερα με 10.5 για dual boot διοτι ειναι ποιο ευκολα απο το 10.6



Επειδη τα vista τα χρειαζεσαι απο οτι γραφεις και η πρωτες προσπαθειες ειναι αρκετα δυσκολες καλο θα ηταν (δικια μου γνωμη ) ολα αυτα να τα κανεις σε ενα external HD ωστε να μην εχεις προβληματα.

Εαν τα καταφερεις με το εξωτερικο τοτε περνας σε dual boot.Επειδη εχω αρκετο καιρο να κανω dual boot δεν θυμαμαι εαν χρειαζεται πρωτα να περασεις το OS x και μετα τα vista,(οι φιλοι απο το Forum ας βοηθησουν εδω).

Ελπιζω να βοηθησα στις αποριες σου.

Παντος ξεκινα και εδω ειμαστε.

Υ.Γ Τα specs τα βρηκα :

Fujitsu-Siemens Amilo Xi2428

:: Processor
Intel Core 2 Duo T7700 2.4 GHz
:: Mainboard
Intel PM965
:: Memory
2048 MB, DDR2 PC5300, 667 MHz, 2x1024MB
:: Graphics adapter
NVIDIA GeForce 8600M GS - 256 MB, Core: 600 MHz, Memory: 400 MHz, GDDR2 VRAM
:: Display
15.4 inch 16:10, 1280x800 pixel, BrilliantView WXGA TFT, glossy: yes
:: Harddisk
250 GB - 5400 rpm, 250GB 5400rpm WDC WD2500BEVS-22UST0
:: Soundcard
Realtek ALC883
:: Connections
1 Express Card 54mm, 3 USB, 1 Firewire, 1 VGA, 1 HDMI, 1 S-Video, V.92 Modem, 1 Infrared, 1 Kensington Lock, 1 eSata, Audio Connections: Headphones, S/PDIF, Microphone, LineIn , Card Reader: 5in1, eSATA
:: Networking
Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN (10/100/1000MBit), Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (abgn), 2.0 Bluetooth
:: Optical drive
HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N
:: Size
height x width x depth (in mm): 37 x 272 x 360
:: Weight
3 kg
:: Battery
48.8 Wh Lithium-Ion, 11.1V 4400mAh
:: Price
1249 Euro
:: Operating System
Microsoft Windows Vista Home Premium 32 Bit
:: Additional features
Protective bag, remote control, 24 Months Warranty,

Παρε ενα ενα και ψαξε πχ:


Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN (10/100/1000MBit) εαν υπαρχει kext και ποιος ειναι.

Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (abgn) το ιδιο και εδω και παει λεγοντας.

SomniusX
02-25-2010, 08:44 PM
Καλώς ήρθες στην παρέα μας κι από μένα αδερφέ!

Μια μικρή σημείωση, δεν είναι "τα" h4ckintosh αλλά "το" δεν είναι Windows! Αν αλλάξουμε νοοτροπία που μας πέρασε η M$ ! :D

Χαίρομαι που παλεύεις σε Laptop, σε τέτοιες περιπτώσεις αν πραγματικά έχεις υπομονή και τα καταφέρεις θα είσαι σε μια λίστα ατόμων που το κατέχουν, το λέω αυτό γιατί το Laptop δεν είναι σαν το Desktop, δεν σου κάνει κάτι το αλλάζεις για να παίξει με το h4ck-mac σου.. Στο laptop ότι έχεις παίζεις, δεν παίζει, θα βρούμε τρόπο πλάγιο να παίξει κλπ κλπ..

Μια καλή σημείωση του φίλου Excos είναι να ξεκινήσεις με 10.5.x (π.χ. iAtkos ή iDeneb) για την άνεση όπως και την αναγνώριση του περισσότερου hardware.. Εάν αποφασήσεις ότι έχεις οκ το 10.5 (Leopard) kαι θες να ανέβεις στο 10.6 (SnowLeopard) να ξέρεις σε περιμένουν βάσανα, αν και σε μερικά laptop kάθεται κουτί με μικρές προσθήκες, τέσπα..

Η φάση με τα NV kαι τα σχετικά (μιας και την ψάχνουμε για nVidia) μπορεί να παραπεμφθεί αρκεί να δοκιμάσουμε μήπως πιάσει με το OSx86 Tools το πρόγραμμα να περάσει EFI Strings και να δει την κάρτα. Στην δική μου περίπτωση έτσι παίζω, του είπα ποια είναι, πόση ram έχει, αν είναι σε pci-e slot και αν έχει διπλό ή μόνο ή ότι vga/dvi και με το επόμενο reboot τα είχα όλα, αναλύσεις, quartz extreme, core image (qe/ci) κλπ.
Μετά είναι ο ήχος που στα laptop ευτυχώς (εκτός από κάποια περίεργα ALC888) παίζουν τα περισσότερα με Azalia πράγμα που σημαίνει ότι με τον VooDooHDA kext της διανομής σου σίγουρα θα έχεις ήχο, μπορεί να μην έχεις π.χ. μικρόφωνο, μέχρι να βρεις πως το ανοίγεις..

Κατά τα άλλα, τα δύσκολα είναι σε ασύρματες, τις κάρτες του δικτύου δλδ, συνήθως τις lan τις βλέπει (αν και εκεί όχι πάντα), αν είναι Atheros η wifi σου, heh, ευχήσου να είσαι ο τυχαιρός που υπάρχει ο Kext, αν είναι broadcom chip, δεν παίζουν όλες. κλπ κλπ..

Θέλει υπομονή, επιμονή και προπάντως αγνή και δυνατή ΘΕΛΗΣΗ..

έχεις?

:D

k_onstantinos
02-28-2010, 08:16 PM
Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω excos ανεξαιρέτως όλων των άλλων για το ότι έψαξες να βρείς τα χαρακτηριστικά του pc μου. Πραγματικά εξεπλάγην και σε ευχαριστώ πολύ.

Είχα δει τα μηνύματα σας αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν προλάβαινα να απαντήσω. Φίλε SomniusX καλώς σας βρήκα. Για τη θέληση που λες κάτι κάνουμε. Ήδη έχω κάνει κάποιες δοκιμές. Για το θέμα της microsoft θα συμφωνήσω αλλά και η apple δε το ανοίγει το OS της να ξεμπερδεύουμε.. :p
Όσο για το ότι παλεύω σε laptop δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να πω είναι και ποιο ενδιαφέρον έτσι, η ερώτηση μου όμως είναι αν θα καταφέρω να έχω κάποια στιγμή ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα.

Στο θέμα μας τώρα, όντως ξεκίνησα με iATKOS v7, δοκίμασα και έκανα εγκατάσταση πρώτα σε έναν εξωτερικό σκληρό και μετά σε ένα flashακι 16gb! Παρεμπιπτόντως η εγκατάσταση κάνει πάνω από μια ώρα να ολοκληρωθεί ενώ αναφέρουν το πολύ μισάωρο (κακή αρχή έκανα μου φαίνεται). Και στις 2 περιπτώσεις στην αρχή άφησα τις deafult ρυθμίσεις για να δω τι θα γίνει. Μετά την εγκατάσταση ποτέ δεν κατάφερα να bootaro ούτε από τον εξωτερικό ούτε από το flash. Στην περίπτωση του εξωτερικού πήγαινε να φορτώσει και έμενα με μαύρη οθόνη και 3 σηματάκια, ένα σαν άσο μπαστούνι 2 μαγκουρίτσες και άλλο ένα που δεν καταλάβαινα και κόλλαγε εκεί.

Στο flashaki ακόμα πιο εύκολα, μου βγάζει Os not found.

Και τον σκληρό και το flash τα έχω formarei σε Mac Os X Extended Journaled, δεν έχω βρει όμως την επιλογή για το MBR ή GUID.
Διάβασα ότι κατά την εκκίνηση μπορώ να δώσω τιμές -v , -f κτλ στον bootloader, φαντάζομαι ότι κατά την εκκίνηση θα έπρεπε να έχω αυτή τη δυνατότητα αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό.

Για πείτε μου κάποια συμβουλή γιατί είμαι σε αδιέξοδο.

Υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσω τo OS X χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποια έτοιμη διανομή και μετά να βρω έναν προς ένα τους kexts??

Σας ευχαριστώ

excos
02-28-2010, 09:21 PM
Φιλε k_onstantinos στο 10.5 και γενικοτερα σε διανομες το format του δισκου ειναι mbr εξ ορισμου.

CUID παιζει μονο στο 10.6 για να δουλεψει.

-v βλεπουμε τι φορτωνει απλα

-f φορτωνει μονο συγκεκριμενα kexts που χρειαζονται στο συστημα μας

iatkos v7 δεν την εχω δουλεψει για αυτο δεν εχω γνωμη τι παιζει για να βοηθησω (καποιος απο το forum που εχει παιζει με αυτην την διανομη ας βοηθησει την κατασταση)

Μαλλον κατι δεν εχεις επιλεξει σωστα στο bootloader για αυτο δεν εχεις επιλογες και σου βγαζει κινεζικα.

Αφου η εγκατασταση ειναι επιτυχης το προβλημα ειναι μαλλον οτι δεν εχεις επιλεξει bootloader στην διανομη που εχεις. (δικια μου γνωμη)

k_onstantinos
02-28-2010, 09:41 PM
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!

Από ότι έχω δει το iATKOS default έχει επιλεγμένο τον chameleon v2 bootloader και δεν το έχω πειράξει.

excos
02-28-2010, 09:50 PM
οκ απο bootloader εισαι ενταξει.

Ενα σημαντικο θεμα στο specs που δεν το εχω βρει ειναι το ICH κανε μια στα windows τι εχεις και πες μου

k_onstantinos
03-01-2010, 01:00 PM
Κάτι έχω διαβάσει για το ICH, αν και δεν γνωρίζω τι είναι! Σχετίζεται και με το ACPI αν δεν κάνω λάθος??
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, ψάχνεις τα supported standards του bios μου, τα οποία είναι τα DMI, ACPI, ESCD, PnP.

excos
03-01-2010, 10:25 PM
Ναι φιλε αυτο που γραφεις ειναι.

Αλλα ειναι ενα βασικο κομματι που πρεπει να ξερεις για να εχεις μια επιτυχημενη εγκατασταση,ωστε να επιλεξεις το καταλληλο patch εαν δεν παιζει oob.

k_onstantinos
03-03-2010, 02:18 AM
Πως μπορώ να το δω αν υποστηρίζεται?? Και τι είναι το oob?? Sorry αλλά είμαι noob.. :p

excos
03-03-2010, 08:20 PM
Καταρχην φιλε K_onstantinos βρες τον τυπο πρωτα για να δουμε εαν υποστηριζεται πχ ειναι ICH7,ICH9,ICH10......

Συντομογραφια του out of the box ή ελληνικα,παιζει με την μια !!!!

k_onstantinos
03-04-2010, 01:19 AM
Λοιπόν το βρήκα και είναι
South Bridge: Intel 82801HBM ICH8-DO το DO απ' ότι βρήκα είναι συντομογραφία του Digital Office, αν βοηθάει κάπου αυτό.

Μόλις έκανα εγκατάσταση και την Kalyway 10.5.2 στο flashακι αλλά και πάλι στο boot μου λέει os not found! Λέτε να φταίει το flashaki?? Πείτε καμιά ιδέα γιατί έχω αρχίσει να απογοητεύομαι. Μόνο install κάνω και περιμένω και περιμένω αλλά στο τέλος τίποτα.

excos
03-04-2010, 08:56 PM
Φιλε K_onstantinos μην απογοητευεσαι.
Mπαινεις στο bios και ζητας να κανει εκκινηση απο το usb ή περιμενεις να ξεκινησει απο το bootloader των Vista ?

k_onstantinos
03-04-2010, 09:12 PM
στην εκκίνηση πατάω την επιλογή για multiboot και bootaro από το flash!

excos
03-04-2010, 09:35 PM
Μισο προσπαθω να βρω λυση.

k_onstantinos
03-04-2010, 09:37 PM
Σε ευχαριστώ!! Εδώ θα μαι.. ;)

excos
03-04-2010, 09:52 PM
Λοιπον προσπαθεια πρωτη.

Βαλε ξανα το dvd kalyway και μολις κανεις boot πατα F8 και δες εαν σου αναγνωριζει το usb+εγκατασταση απο εκει μπας και ξεκινηση με αυτον τον τροπο.

k_onstantinos
03-04-2010, 09:56 PM
Ok δοκιμάζω τώρα!! thanks


---merged--- by Moderator SomniusX



Το έκανα και μου βγάζει την επιλογή να κάνω boot με -v ή ? ή να bootaro από μια επιλογή που μου δίνει. Τα έκανα όλα και κατέληγα στο installation.

excos
03-04-2010, 10:50 PM
Οταν κανεις boot με το kalyway και πατας F8 ποσα partitions σου παρουσιαζει δλδ....
vista
leopard
.........

ή

σκετο

το osx για εγκατασταση ?

k_onstantinos
03-05-2010, 12:12 AM
Μόνο το os x για boot. Και νομίζω αυτό που δείχνει είναι η εγκατάσταση που έχω στο φλασάκι. Αλλά και να το πατήσω μετά από λίγο με πάει στην εγκατάσταση.

excos
03-05-2010, 01:19 PM
Αυτο ηθελα να μαθω ωστε να καταλαβω εαν μπορεις να το ξεκινησεις με αλλο bootloader.

Μαλλον η εγκατασταση που εχεις κανει εχει κενα και δεν μπορει να μπουταρει.Το παραδοξο στην ολη υποθεση ειναι οτι στην εγκατασταση που εχεις κανει, εχει ολοκληρωθει με επιτυχια απο οτι λες.

Κανονικα εαν ειχες μια ολοκληρωμενη εγκατασταση τοτε θα εμπαινες με -v και θα εβλεπες εαν φορτωνει το EFI-Kernel-και τα σεχετικα kexts.

Ενα αλλο θεμα ειναι εαν εχεις κανει σωστα Activation το partition που εχεις κανει την εγκατασταση,για να μπορει να μπουταρει.

Αυτο γινεται με δυο τροπους η αυτοματα οταν επιλεγεις να κανεις Format το δισκο ή usb με Mac OS Extended(journaled) η με εντολες με το terminal.

πληροφοριες για το πως εδω:
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=22844

Επειδη το εψαξα λιγακι το ιδιο προβλημα το εχουν οσοι κανουν εγκατασταση με virtual σκληρο δισκο.

Το ιδιο προβλημα το εχουν και οσοι εκαναν εγκατασταση σε Dell mini μηχανηματα και δεν τους αναγνωριζε το usb, η λυση ηταν φορτωνοντας ενα kext για το μηχανημα τους,(το οποιο μαλλον δεν κανει στο δικο σου).

Αυτα εχω βρει εως τωρα φιλε.

k_onstantinos
03-05-2010, 01:39 PM
Φίλε μου όσα ευχαριστώ και να σου πω τα θεωρώ λίγα!! Σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώνεις.
θα δοκιμάσω τώρα πάλι και επανέρχομαι!!!

---merged---

Το δοκίμασα αλλά απ' ότι κατάλαβα μου βγάζει άδειο το flash, θα κάνω format k εγκατάσταση από την αρχή και θα ξαναπροσπαθήσω.

---merged---

Λοιπόν δοκίμασα και με τον εξωτερικό σκληρό που είχα εγκατεστημένο το iAtkos, μέσα από το terminal όρισα το partiotion αν και είχα κάποια θέματα που θα αναλύσω παρακάτω αλλά και πάλι όταν προσπάθησα να bootaro μου έβγαλε κάτι ακατάληπτα γράμματα.

Μέσα από το terminal όταν προσπάθησα να κάνω active τα partition και με το flash και με τον σκληρό όταν προσπαθούσα να κάνω write ή quit μου έβγαζε device could not be accessed exclusively και ζήταγε restart. Στο σκληρό κάπως τα κατάφερα και το έσωσε στο flash όχι. Μήπως φταίει η mobo και κάτι παίζει με το access που δίνει στις usb??

Να προσθέσω ότι όταν προσπαθώ να μπω με -v δείχνει να φορτώνει κάποιον kernel και κάποια kexts aλλά μετά αρχίζει να φορτώνει το dvd.

excos
03-05-2010, 07:52 PM
Νομιζω οτι η προσπαθεια σου πρεπει να ειναι μονο στο εξωτερικο HD και να αφησεις προς το παρων το usb στην ακρη μεχρι να μπορεσεις να μπουταρεις στο περιβαλλον για να δεις τι λειτουργει απο το συστημα σου.

Εαν ειναι δυνατο να ανεβασεις μια photo με τα μηνυματα που εχεις με -v θα βοηθουσε παρα πολυ.

gary..
03-06-2010, 05:44 PM
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι και γω νεός στα hackintosh γι αυτό χρειάζομαι την βοήθεια κάποιων που γνωρίζουν παραπάνω.
Ποστάρω εδώ γιατί μοιάζει λίγο το προβλημα μου με αυτά που συζητάτε.
Εγώ έχω desktop και εχτές έκανα εγκατάσταση με iPC OSx86 10.5.6 επιτυχώς με την πρώτη και όλα λειτουργούσαν ρολόι. Μετά από ένα μπέρδεμα που έγινε με τον κωδικό του administrator (ή κάτι τέτοιο) έκανα επανεκίνηση και πάτησα C για επαναφορά του κωδικού και μου κόλησε. Έκτοτε κατά την εκκίνηση κολάει στο μιλαράκι. Έκανα επανεγκατάσταση με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και πάλι κολάει στο μηλαράκι και βγάζει μετά από κανα λεπτό και ένα εικονιδιάκι (σαν το την πινακίδα απαγορεύεται το παρκάρισμα:P). Έχω κάνει άλλες τρεις εγκαταστάσεις και με GUID και με MBR αλλά τίποτα. Δοκίμασα να εκκινήσω και με -v και -f αλλα πάλι τίποτα.
Αν έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει θα το εκτιμούσα πολύ.
Ευχαριστώ...

k_onstantinos
03-07-2010, 09:53 PM
Ανέβασα τις φωτογραφίες που δείχνουν το cd να μπουτάρει με -ν και το τι φορτώνει.
ΤΙς φωτό μπορείτε να τις δείτε εδώ http://img96.imageshack.us/gal.php?g=img3611d.jpg

excos
03-08-2010, 06:12 PM
φιλε K_onstantinos αν μπορεις να βαλεις σε μια σειρα τις photo για να καταλαβω ποιες ειναι απο το cd και ποιες απο την εγκατασταση που εχεις ηδη κανει.

Αναφορικα με τις photo που ειδα 4 απο δεξια ειναι οταν μπουταρει.
3 photo φορτωνει kernel.
2. photo εχει φορτωσει kernel 9.5.0 μια χαρα,σου εχει αναγνωρισει dual core κλπ... και τα υπολοιπα, μετα μπαινεις για install?
1. photo ? απο την εγκατασταση ή απο το cd παλι?(δεν το πιανω).

Υ.Γ Γινε ποιο λεπτομερεις στις αναφορες σου για οτι κανεις για να καταλαβαινω καλυτερα τι κανεις,μπας και το καταφερουμε το μηχανακι να παρει μπροστα!!!!

k_onstantinos
03-08-2010, 08:08 PM
Συγγνώμη, έχεις δίκιο δεν ήμουν και πολύ σαφής!
Οι φωτό είναι με σειρά από αριστερά προς τα δεξιά.

Έχω συνδεδεμένο τον σκληρό δίσκο με το iATKOS εγκατεστημένο και bootaro από το cd, πατάω f8 και με μου βγάζει την επιλογή που βλέπεις στην πρώτη εικόνα. Βάζω -ν και πατάω να bootarei.
Οι επόμενες εικόνες είναι με τη σειρά και όπως καλά είπες (και από ότι αντιλαμβάνομαι), αρχίζει να φορτώνει kernel και τα σχετικά μέχρι που με πετάει πάλι στην εγκατάσταση.
Οι φωτό είναι από μια προσπάθεια bootαρισματος και όχι από διαφορετικές.

Τα ίδια ακριβώς κάνει και με την Kalyway.

fotis54
11-14-2010, 11:18 PM
opoios thelei info as me enimerosi

axinosgr
11-17-2010, 05:56 PM
Καλησπερίζω και χαιρετώ όλοι την ελληνική ομάδα του infinitemac....:)

Νέος στο άθλημα και εγώ και θέλω να ξεκινήσω από το μηδέν και επειδή δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο νήμα, είπα να συνεχίσω σε αυτό....

Και μπαίνω στο ψητό.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πειραγμένες εκδόσεις του MacosX στο διαδίκτυο αλλά όπως έχω διαβάσει λίγο από εδώ και από εκεί μπορούμε να εγκαταστήσουμε και την ορίτζιναλ έκδοση π.χ. http://goo.gl/z7iXV .

Τα μηχανήματα που μπορώ να πειραματιστώ είναι ένα laptop και ένα desktop.

Οι περισσότεροι έχουν κάνει dual boot με κάποιο Linux ή Windows, άλλοι επιμένουν να μην κάνεις dual boot αλλά να έχεις ένα μηχάνημα αυτόνομο μόνο με macos.

Ειλικρινά για να μην πω περισσότερα και τρελάνω και εσάς σταματώ προσωρινά εδώ...:p

Ότι πληροφορίες χρειαστείτε μην διστάσετε να με ρωτήσετε....

excos
11-17-2010, 07:27 PM
Καλώς όρισες φίλε axinosgr στην παρέα.Όπως καλά γράφεις υπάρχουν διανομές Os x (πειραγμένες) που αναφέρεις και μπορείς να κάνεις εγκατάσταση όσο και το retail που δίνεις για να κάνεις vanilla installation.

Το ολο θέμα είναι, όπως γραφεις οτι έχεις ενα (desktop & ενα laptop) τα specs των μηχανημάτων να πλησιάζουν αυτά των Apple μηχανημάτων ώστε οι kexts (drines για windows) να παίζουν στα μηχανηματά σου.

Σαν μιά καλή αρχή πρωτού μπείς στη διαδικασία να κάνεις install το os x είναι να βρείς τα
specs απο τα μηχανήματα (motherboard,cpu,......) και να ψάξεις εαν υποστηρίζονται.

Καλό είναι να τα αναρτήσεις και εδώ για να σου πούμε πάνω κάτω τι παίζει και εμείς απο την μεριά μας.

Καλή επιτυχία.

axinosgr
11-17-2010, 08:34 PM
@excos: Καταρχήν σε ευχαριστώ για το καλοσωρισμά (γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι)....:)

Τώρα ότι αφορά τα μηχανημάτα το laptop είναι ένα Altec Notebook και τα χαρακτηριστικά του είναι, από everest https://docs.google.com/document/pub?id=1XnzIm_99suiebZh65jBHCtPOBcPIk16gT2UEwEOfNB k και από cpuz https://docs.google.com/document/pub?id=1_pKzvJWSUYh64BBVCTOeQ05z9A2iW_MUAz7qppgFYv I , ενώ του desktop τα χαρακτηριστικά είναι, από everest https://docs.google.com/document/pub?id=1Ppj4pNdx6paBVt46p0h9InX9s1hOvgQIzdtIDoCjPa w και από cpuz https://docs.google.com/document/pub?id=1JI3UwfNifvcCF8VdJTHK67Z0lZ_KYQiRvQspFGwtVp E


Ελπίζω να βοήθησα κάπως (εάν δεν τα βλέπεις πες ου να διόρθωσω τα links).

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις που μπορώ να τα ψάξω να δω συβατότητες ή μη;;

excos
11-18-2010, 07:35 PM
Διαβασα φιλε axinosgr τα specs απο τα μηχανηματα :

για το laptop :
CPU Type Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5250, 1500 MHz (9 x 167) ειναι ενταξει και σε 64 bit.

Display:
Video Adapter Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (384 MB)
Video Adapter Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (384 MB)
3D Accelerator Intel GMA X3100

εδω θελει λιγο ψαξιμο για την καρτουλα με GMA X3100 αλλα νομιζω οτι υποστηριζεται.

IDE Controller Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828
εδω δεν εχεις προβλημα παιζει αμεσως.

Network:
Network Adapter Intel(R) 82566MC Gigabit Network Connection
Network Adapter Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN
Modem Motorola SM56 Speakerphone Modem
Αυτο θελει ψαξιμο.

FireWire Controller O2Micro OHCI Compliant IEEE1394 Host Controller
Αυτο ειναι μια χαρα

USB Device USB2.0 1.3M WebCam
Αυτο θελει ψαξιμο

Για το Desktop παιξει τα παντα σε retail 64bit installation για περισσοτερες πληροφοριες για τους kexts που θα χρειαστεις εδω

http://tonymacx86.blogspot.com/