PDA

View Full Version : Το Snow Leopard "δεν είναι τόσο ασφαλές όσο τα Windows"


Lays
03-26-2010, 09:59 PM
Η Apple υποστηρίζει ότι το Snow Leopard είναι ένα απολύτως ασφαλές λειτουργικό σύστημα, την άποψη αυτή όμως δε φαίνεται να συμμερίζεται ένας γνωστός hacker, ο οποίος είναι γνωστός στον κόσμο της τεχνολογίας ως ο άνθρωπος που κατάφερει να "σπάσει" ένα πλήρως ενημερωμένο MacBook μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Charlie Miller της Independent Security Evaluators είπε πρόσφατα ότι το Snow Leopard δεν έχει στοιχειώδη χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπάρχουν στα Windows.

O Miller υποστηρίζει ότι η Apple δεν έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο Address Space Layout Randomization [ASLR], ένα χαρακτηριστικό που κατανέμει με τυχαίο τρόπο τα δεδομένα στη μνήμη, έτσι ώστε οι hackers να μη μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τις σημαντικές λειτουργίες. Μπορεί το Data Execution Prevention να είναι βελτιωμένο στο Snow Leopard σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις, αλλά είναι απαραίτητη και η υπάρξη ενός αποτελεσματικού ASLR για να είναι ασφαλές ένα λειτουργικό.

Καταλήγοντας, ο Miller αναφέρει ότι τόσο τα Windows 7, όσο και τα Vista, είναι ασφαλέστερα από το Snow Leopard λόγω καλύτερου ASLR. Ωστόσο, η σημαντικότερη άμυνα του Mac OS X ήταν και παραμένει η δημοτικότητα των Windows. Με άλλα λόγια, οι hackers αποφεύγουν να επιτεθούν στο Mac OS X, καθώς οι χρήστες των Windows είναι πολύ περισσότεροι και άρα αποτελούν ένα ελκυστικό κοινό.

http://e-pcmag.gr/news/60655

alithevi? :S

SomniusX
03-27-2010, 02:40 PM
Λοιπόν, βάζω τα εξής :


Την γάτα μου να κλαίει, που δεν έχω
Φαγουρόσκονη στις μασχάλες μπας και γελάσω
Το σκυλί μου που έχω να κλαίει γιατί μόλις το άκουσε το έποιασε πόνος
Βάζω το Mac-mini μου για χάρισμα να αγοράσω με τα λεφτά του τα 7
Το κεφάλι μου στο συλλογικό έργο του τύπου που έγραψε αυτή την κοτσανο-μπαρούφα, στην προσπάθεια να καταλάβω με κβαντική μηχανική τι μαλακίες λέει!

Αυτά!

excos
03-27-2010, 05:58 PM
Παιδες ξαναγυρισα,ειχα χαθει λογο δουλεια,sorry.

Πολυ καλα τα αναφερωμενα παραδειγματα του φιλου SumniusX και συνφωνω 100%

Κανενα λειτουργικο δεν ειναι ασφαλες πιστευω 100% και οποιος το αναφερει λεει μεγαλες μπαρουφες.

Ολα τα λειτουργικα ειναι καλα εαν ικανοποιουν τις αναγκες σου,πιστευω.

Περι ασφαλεια τωρα,στην μαχη της αγορας ποιος θα πουλησει περισσοτερο και οταν βλεπουν ενα λειτουργικο να περνει μεριδιο απο ενα αλλο υπαρχουν τα παπαγαλακια που προσπαθουν να δωσουν αρνητικη αποψη για το καθε λειτουργικο.

Ολα παιδες ειναι marketing.