PDA

View Full Version : HP DV5 1130ev


Dejangs
04-28-2010, 12:43 PM
Επιτελους βρηκα λιγο χρονο αυτην την εβδομαδα και αρχισα το μεγαλο project να περασω SL στο laptopaki.:p Retail και το Leopard και το SL που περαστηκε δευτερο.
Εδω τα specs : http://bit.ly/begQ0A

Εχω βαλει σε εξωτερικο σκληρο Snow Leopard και ειμαι στο σταδιο των δοκιμων για να κατασταλαξω στο αν αξιζει να περαστουν μονιμα και να αλλαξω wi-fi καρτα ωστε να υποστηριζεται πληρως.

Μεχρι στιγμης "παιζουν" χωρις να εχω ψαξει ιδιαιτερα εως και καθολου bugs κλπ : Graphics, Sound, Ethernet, Keyboard, Trackpad ενω η γενικοτερη λειτουργια του για αυτο το σταδιο χωρις την απαραιτητη παραμετροποιηση δειχνει πολυ καλη.

Αυτο που ψαχνω κυριως και δεν μπορω να το βρω ειναι dsdt.aml για το μηχανημα αυτο . Θα εκανα μονος μου αλλα εχω μεσανυχτα στο συγκεκριμενο τομεα καθως στο PC απλα εκανα μερικες ευκολες αλλαγες στα ηδη υπαρχοντα και ετσι δεν εμαθα και πολλα.:p

Επισης εαν καποιος εχει οτιδηποτε απο kext που θα μπορουσε να βοηθησει στο restart/shutdown/sleep ας το ριξει γιατι το openhaltrestart που δοκιμαζω τωρα δεν δειχνει να δινει τπτ.

Ευχαριστω.

SomniusX
04-28-2010, 01:40 PM
Για να σε δουμε!

tangon
04-28-2010, 05:54 PM
Αυτο που ψαχνω κυριως και δεν μπορω να το βρω ειναι dsdt.aml για το μηχανημα αυτο . Θα εκανα μονος μου αλλα εχω μεσανυχτα στο συγκεκριμενο τομεα καθως στο PC απλα εκανα μερικες ευκολες αλλαγες στα ηδη υπαρχοντα και ετσι δεν εμαθα και πολλα.:p

Φίλε Dejangs εγώ νομίζω ότι μπορείς και μόνος σου να φτιάξεις το dsdt.aml.

Με τον παρακάτω τρόπο λύνεις το πρόβλημα το CMOS Reset που κάνει το 10.6.x στο BIOS

Τα βήματα είναι πολύ απλά. Κατεβάζεις το DSDT Patcher GUI από εδώ

http://www.kexts.com/cat/1-tools.html?sort=&page=2 [DSDT Patch gui]

Αφού το τρέξεις θα σου φτιάξει το δικό σου dsdt.dsl.

Αυτό το ανοίγεις με το DSDTSE πρόγραμμα που το βρίσκεις εδώ

http://www.kexts.com/cat/1-tools.html?sort=&page=2 [DSDT simple editor V1.3.6 (DSDTSE)]

Μόλις το ανοίξεις πας στο Search και γράφεις Device(RTC). Όταν το βρεις θα είναι κάπως έτσι

Device (RTC)
{
Name (_HID, EisaId ("PNP0B00"))
Name (ATT0, ResourceTemplate ()
{
IO (Decode16,
0x0070, // Range Minimum
0x0070, // Range Maximum
0x00, // Alignment
0x08, // Length
)
})
Name (ATT1, ResourceTemplate ()
{
IO (Decode16,
0x0070, // Range Minimum
0x0070, // Range Maximum
0x00, // Alignment
0x04, // Length
)

και αλλάζεις αυτή την τιμή από

0x08, // Length

σε αυτή την τιμή

0x02, // Length

Μετά πατάς το Compile DSDT ώστε να σου φτιάξει το dsdt.aml.

Με αυτό τον τρόπο βλέπεις αν σου βγάζει κάποιο error το σύστημά σου. Αν δεν σου βγάλει κάποιο error είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις για το σύστημά σου.

Το αρχείο dsdt.aml το βάζεις στο root του δίσκου σου και αν χρησιμοποιείς chameleon τότε θα στο δει αυτόματα.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, πιστεύω αξίζει να το προσπαθήσεις. Ξεκίνησε με αυτό το CMOS Reset και αργότερα μπορείς να διορθώσεις για το δικό σου σύστημα πολλά μέσα από το dsdt.aml

Dejangs
04-29-2010, 01:09 PM
tangon σε ευχαριστω πολυ για το αναλυτικο post !

Λογικα αποψε το βραδυ θα δοκιμασω να βαλω νεα kexts + dsdt και θα ενημερωσω πως πηγε! :cool:
Εαν στο τελος το συστημα γινει stable θα παραθεσω αναλυτικα αυτα που χρησιμοποιησα.

---merged---

Τα εκανα λιγο μπαχαλο, θα επανελθω συντομα...:p

edit: Παντως καπου στο απογειο των πειραματισμων "δουλεψαν" σχεδον ολα εκτος του Sleep.

---merged---

Ρε παιδες για βοηθηστε λιγο να παω στην 10.6.3 και μετα βλεπουμε για το sleep, dsdt κλπ.

Δεν εχω καν sleepenabler και πεταει KP. Βαζω απο αλλο partition εναν sleepenabler που υποτιθεται οτι ειναι για 10.6.3 και συνεχιζει να πεταει.
Μπορει καποιος να δωσει link το σωστο sleepenabler και κατι αλλο που ισως χρειαζεται;

Νασαι καλα tangon,σε ευχαριστω για την απαντηση. Θα ριξω μια ματια,αν και οπως πολυ σωστα ειπες, και απο ολες τις δοκιμες που εχω κανει μεχρι τωρα,βλεπω οτι χωρις να πειραξω το DSDT δεν θα το αναγνωρισει με αυτο τον τροπο. Βεβαια θα μου πεις δεν θα το χρειαστω μιας και δεν θα μου κανει διαφορα στο συστημα που λειτουργω,απλα λεμε :-)

Επανερχομαι μετα απο καποιες δοκιμες,απο οτι φαινεται χρειαζεται οπωσδηποτε Patch στο DSDT οπως σωστα ειπε ο φιλος Tangon.
Βασικα θελει ψαξιμο και διαβασμα για το Patcharisma και εγω δεν εμαι και γνωστης καλος οποτε θα το χρειαστω αν το επιχειρησω....
Το Patched DSDT του παραδειγματος δυστυχως δεν μου δουλεψε και δεν βρισκω ακριβως για το δικο μου κατι ετοιμο.
Το αλλο kext ισως για 64bit δουλευει σε εμενα που ειναι Χ86 οχι.
Η μονη εμμεση λυση που βρηκα ειναι το συγκεκριμενο kext --> http://code.google.com/p/voodoohda/downloads/detail?name=VoodooHDA.kext.2.7.2-10.6.zip&can=2&q=

οπου λειτουργει κανονικα το photobooth--καμερα Logitech--ηχος output--και μικροφωνο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανονικοτατα χωρις το παραμικρο προβλημα.
Το μοναδικο του μειον..ενα πολυ πολυ μικρο σφυριγμα που εχει το ηχειο,το οποιο βεβαια εξαφανιζεται με την πρωτη νοτα ή ηχο που θα ακουστει και δεν ακουγεται καθολου.Το ιδιο και στην συνομιλια που δοκιμασα αλλα και σε εγγραφη της φωνης μου.
Οποτε μεχρι νεωτερας μενω εδω,κρατησα backup το παλιο που επαιζαν ολα τελεια αλλα οχι το μικροφωνο....και συνεχιζω και εδω το διαβασμα --> http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=140941&st=0

που φαινεται να εχει ψωμι το ποστ....

tangon
05-04-2010, 05:04 PM
Dejangs τι εννοείς να σε βοηθήσουμε για το update 10.6.3?

Αν το σύστημά σου είναι Vanilla (με Extra φάκελο κτλ και Chameleon V2) τότε μέσα από το update του συστήματος κάνεις κανονικά update 10.6.3

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο δικό μου σύστημα έχω κάνει update από το 10.6.2 στο 10.6.3 με την διαδικασία που σου λέω παραπάνω. Δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσει και στην δική σου περίπτωση.

Για πες μου, έτσι έχεις στήσει το μηχανάκι σου?

Dejangs
08-28-2010, 08:29 PM
Πολυ διαγαλαξιακο εγινε το forum.:p

Λοιπον...ενημερωνω.
Μετα και το wifi που επιτελους υποστηριζεται με αλλαγη καρτας δουλεουν τα παντα εκτος απο το sleep που δεν το εχω ψαξει. Γιατι απ'οτι πηρε το ματι μου υπαρχει ενα dsdt patch για hp. Υπαρχουν καποια ψιλο-issues που και αυτα σηκωνουν βελτιστοποιηση. Εχω μεγαλη περιεργεια να το βαλω διπλα-διπλα με ενα macbook pro unibody 2πυρηνο να δω διαφορες τουλαχιστον ως προς την υποστηριξη/ανταποκριση γνωστωνπρογραμματων. Θα γινει συντομα, θα εχει ενδιαφερον σιγουρα.:cool:

Αυτη τη στιγμη χρειαζομαι καποιον που να εχει ασχοληθει αρκετα με ηχο (patched voodoohda ή applehda) ωστε αν εχει χρονο να με βοηθησει λιγο στο hdmi support (μονο στο κομματι του ηχου) και στο να υποστηριζονται λιγο καλυτερα τα quick buttons του laptop. Ειναι λιγο εξειδικευμενο βεβαια...αλλα λεω αν τυχον υπαρχει καποιος και θελει ας ριξει ενα pm.


Greetings.

kosvek
10-10-2010, 07:24 AM
Γειά σου φίλε.
Έχω και εγώ περίπου το ίδιο μηχάνημα με εσένα.
Από την αρχή αγόρασα ένα 500αρη δίσκο, πήγα τη RAM 4GB και άλλαξα την wifi με μια Broadcom BCM4322.
Έβαλα το SL 10.6 χρησιμοποιώντας Empire EFI 1.08 και με το πρόγραμμα MyChack που είχε το Empire ενεργοποίησα κάποιους kext. Το αποτέλεσμα ήταν να παίζουν όλα άψογα εκτός του Sleep που ακόμα το ψάχνω. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με DSDT. Τι πρέπει να πειράξουμε για να λειτουργήσει το sleep; Έχω αγοράσει και το Parallel 6 και έχω φορτώσει ότι λειτουργικό υπάρχει σε VM στο laptop. Το μηχάνημα είναι πολύ καλό.
Επειδή έχουμε το ίδιο μηχάνημα και πρόβλημα αν λύσει κάποιος το sleep να το ανακοινώσει και μετά θα βγάλουμε αναλυτικές οδηγίες.
Καλή συνέχεια.

Dejangs
10-10-2010, 10:20 AM
Δουλευει το sleep. Ακολουθησε αυτη τη μεθοδο εδω (http://bit.ly/dqxDoY) . ( USB, aka. Sleep ).
Απαραιτητη προυποθεση το DTGP method που περιγραφεται πως μπορει να προστεθει στο dsdt.

kosvek
10-10-2010, 03:00 PM
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Δηλαδή εσύ βάζεις το μηχάνημα σε Sleep mode από την επιλογή Sleep στο μήλο και μετά επανέρχεται; Γιατί στο δικό μου μπαίνει σε sleep mode, αλλά δεν σβήνουν τα leds, μόνο η οθόνη γίνεται μαύρη και βέβαια δεν επανεκινεί παρά μόνο με reset. Για το link που έβαλες το μόνο που βρήκα ήταν κάποια kexts που τα έχω ήδη. Που λέει πως να πειράξω το DSDT; Αν σου είναι εύκολο για περισσότερες λεπτομέρειες θα μου έκανες μεγάλη χάρη.
Ευχαριστώ.

Dejangs
10-10-2010, 03:23 PM
Ναι αυτο ακριβως ενοω. Κανονικο sleep. Και κανονικο wake. Αυτο που γινεται στο δικο σου ειναι λογικο γιατι δεν δουλευει το sleep οπως πρεπει :p

Δες στο post που εχει επικαφαλιδα DSDT Hacks.
Πρεπει να τροποποιησεις το dsdt, με βαση τα οσα λεει το "USB, aka. Sleep".
Αλλα πριν αρχισεις να τροποποιεις αυτο το κομματι πρεπει πρωτα να προσθεσεις την πρωτη μεθοδο δλδ το "DTGP".
Χρειαζεται να ακολουθησεις πιστα τις οδηγιες και αυτο γινεται αφου διαβασεις προσεκτικα τα guides για να καταλαβαινεις τι και πως πειραζεις.
Δεν χρειαζεται να κανεις αρχικα generate το dsdt οπως λεει εκει να το κανεις, μπορεις και με το DSDT Patcher GUI και μετα να το τροποιεις με το simple editor. Λες λιγα ποστ πιο πισω σε αυτο εδω το thread το post του tangon να καταλαβεις.

Αυτα απο μενα...Ισως να υπαρχουν και αλλες λυσεις για το sleep πιο ευκολες, δεν εχω ιδεα. Το εχω παρατησει το sport, ουτε ξαναπειραζω μηχανημα...πολυς χρονος + πειραματα + + +.... δεν ειναι για μενα. Αυτα. :)