PDA

View Full Version : iATKOS S3 v2.0 βάζω ενα kexts για την καρτα ηχου και μετα panic τι να κά


kvasil
10-14-2010, 05:46 PM
βάζω ενα kexts και μετα panic τι να κάνω???
το εχω αναρτήσει και στο insomnia μέχρι που έμαθα για εδώ το forum
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα σας παρακαλώ λίγο την βοήθεια σας.
Έχω την motherboard gigabyte P35-DS4.
Και έχω κάνει εγκατάσταση τα win7 και μετά έκανα τα iATKOS S3 v2.0
Από κάποιους έχω δει ότι λένε να κάνω ένα συγκεκριμένο setup στο bios
Όπου της μισές φορές το έχω κάνει και της άλλες όχι και στις δυο πάντως το setup τέλειωνε και στο τέλος έβλεπα και τα 2 λειτουργικά όλα οκ.
Στα win7 δεν έχω κανένα πρόβλημα όλα καλά βάζοντας EasyBCD έκανα να έχω και επιλογή να πηγαίνω στα iATKOS S3.
Λοιπόν εδώ iATKOS S3 έχω κάποια προβλήματα. Όπως δεν έχω ήχο όπου ψάχνοντας έχω βρει τους οδηγούς για να τους βάλω. Και επίσης δεν έχω από την κάρτα την σωστή ανάλυση, έχω την ati5770 και αυτό με βάζει μέχρι 1024 ανάλυση.
Τώρα κάνοντας εγκατάσταση για την κάρτα τους νέους οδηγούς ένα έτυμο install όπου βρήκα για την μητρική μου στην επανεκκίνηση με βγάζει panic και πλέων δεν φορτώνει.
Εδώ να πω ότι κάπου έχω διαβάσει ότι υπάρχει τρόπος σβήνοντας τα kexts από το boot μπορείς να ξαναμπείς αλλά επειδή δεν ξέρω τον τρόπο πάλι έκανα setup.
Άρα σας παρακαλώ ας με εξηγήσει κάποιος τη κάνω σε αυτή την περίπτωση, γιατί τα αγγλικά μου είναι χάλια και ότι βρίσκω το βρίσκω από μετάφραση.
Πήγα και έκανα update σε 10.6.4 από την 3 που είχα και πάλι εκεί το ίδιο,panic, το έκανα το update γιατί εκεί λένε ότι βλέπει την κάρτα γραφικών την σειρά 5χχχ.
Ενώ έχω βρει τους νέους οδηγούς για ati δεν ξέρω πως να τους περάσω να κάνω install
Τους νέους kexts .
1. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι το bios AHCI mode
2. Αν με βγάλει panic κατά την επανεκκίνηση πως διαπιστώνω τι έχει φταίξει και να το βγάλω με αποτέλεσμα σε επόμενη επανεκκίνηση να φορτώσει?
3. Για την κάρτα ati5770 έχω βρει νέους kexts. Πως τους περνώ, υπάρχει κάποιος installer για kexts
4. Μέσα στης επιλογές του setup iatkos έχει default διάφορα στα modified kernel δεν έχει τίποτα εκεί βάζουμε κάτι εγώ και αν βάλω και αν όχι εγκατάσταση κάνει.
Αυτά σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος ας με δώσει κάποιες απαντήσεις.
http://www.gigabyte.com.gr/products/...35-ds4_20.html (http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/specs/ga-p35-ds4_20.html)

excos
10-14-2010, 10:08 PM
Καλως ορισες στην παρεα φιλε kvasil, δεν καταλαβα το σκεπτικο σου οσο αφορα την εγκατασταση Os x 10.6 με iatkos s3 σε τετοια motherboard να χρησιμοποιησεις διανομη οταν μπορεις να βαλεις Retail vanilla εγκατασταση με usb installer και να εχεις ενα παρα πολυ καλο συστημα που κοντραρει ανετα τα original και χωρις να εχεις προβληματα στα updates.

Εαν κανεις μια βολτα στο net θα βρεις και πως κανεις εγκατασταση ποιους kexts τρεχουν για την motherboard που εχεις οπως και DSDT με λυμενα ολα τα προβληματα για το EFI & Acpi.

kvasil
10-15-2010, 09:38 AM
Σε ευχάριστω για το καλωσόρισμα. Αυτή είναι η αλήθεια που λες και το έχω προσπαθήσει αλλά δεν μπόρεσα. Γιατί να σε πω, προσπαθούσα σε ένα σημείο να κάψο το DVD αλλά δεν έβγαινε έξω με αποτέλεσμα να μπορώ μόνο να το περάσω σε ένα USB 16gb εκεί μπήκε αλλά μετά τα πράγματα δυσκολεύουν όλη η οδηγοί είναι στα αγγλικά και δεν τα καταλαβενω, μετά σε παραπέμπουν σε αλλά site για να κανείς το τέλειο setup όπου θα έχει τα hardware του συστήματος σου, και εκεί γίνεται χαμός. Τα λέω σαν να είναι δύσκολα αλλά για μένα αφού δεν ξέρω καλά αγγλικά είναι . Να σας πω ότι από αυτά που έχω περίπου καταλάβει είναι ότι με αυτά τα περιφερειακά που έχω γίνετε καλό σύστημα
Για αυτό ζητάω την βοήθεια το να βάλω iatkos είναι ο εύκολος δρόμος που διάλεξα.
Να αναφέρω ότι hardware έχω και είναι
Gigabyte p35-ds4 rev2 με το τελευταίο firmware 14
Ssd ocz agility 60gb που θέλω να το μοιραστώ με win7 αλλά και άλλους 2 250 και 160 μέσα που συνήθως τα leopard τα έβαζαν στον 160.
Ati 5770 1gb
DVD lg αλλά είναι IDE
Και 4 gb ramQ
Όταν έμπαινα σε Mac δεν δουλεύουν κάρτα ήχου και κάρτα γραφικών με το που έβαζα έστω και ένα είχα panic στην επανακινηση. Βρήκα ένα αρχείο που είναι για μητρική που βάζει όλα τα inf σε γλώσσα win το λέω και σε εκείνο πάλι panic. Έχω όλα αυτά τα αρχεία. Στην ερώτηση πως σοζω το σύστημα από panic για ν μην ξανά κάνω πάλι εγκατάσταση αυτό με τρομάζει γιατί έχω κάνει πολλές και περίμενα πόλλες ώρες. Ας με βοηθήσει κάποιος και να πάω σε καθαρή εγκατάσταση.ευχαριστώ και συγνώμη για τίποτα λάθη στο κείμενο το έχω γράψει από το κινητό.

excos
10-15-2010, 09:45 PM
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=184367

Φιλε οτι καλυτερο για την motherboard που εχεις αυτος ο οδηγος.
Οτι δεν καταλαβαινεις ρωτα.

kvasil
10-17-2010, 02:33 PM
τα κατάφερα επιτέλους μετά από πάρα πολλές προσπάθειες και 2 ξενύχτια, ήθελα να πετύχω το καλύτερο. τώρα έχω ένα σύστημα boot win7 leopard 10.6.4 vanill.
σας είπα ότι έριξα δουλεία και το πέτυχα. και πράγματι σε τέτοια κατάσταση το μηχάνημα νομίζω ότι είναι άλλο απίστευτο.
θα γράψω σε λίγες μέρες το τι έκανα μήπως και κανένας στο μέλλον θέλει να δει τα βήματα με την p35-ds4 ati5700 and ssd ozc60 gb
ευχαριστώ πάντως και σε λίγες μέρες ο οδηγός τι έκανα και έφτασα ως εδώ
bb....


---merged--- by Moderator SomniusX



Μόνο ένα μικρο προβληματάκι. πάνε όλα καλά πολλή σταθερό το σύστημα. αλλά θα θελα να με πείτε αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να βλέπει τι kexts χρησιμοποιεί η κάρτα δυκτιου και η κάρτα ήχου. για να δω να τα αλαξω. να σας πω τι παρουσιάζουν μήπως και έχω κάποια λύσει. στην κάρτα ήχου πάει να παίξει ένα ήχο πχ. τελείωσε από ένα κατέβασμα ένα αρχείο ακούγετε ένας ήχος αυτός τώρα δείχνει ότι σαν να μην θέλει να βγει (κάτι όπως όταν έχουμε ένα βύσμα και το βάζουμε στο στέρεο και ακούγετε η γείωση αλλά μετά παίζει κανονικά)μετά από εκεί αν παίξω μουσική όλα κανονικά αν δεν έχω κάτι με ήχο για κάποια λεπτά μετά όταν θα κάνω κάτι με ήχο ξανά δυσκολεύετε αλλά παίζει. και με την κάρτα δυκτιου εκεί που έχω νετ και κατεβάζει η σερφαρω ξαφνικά κολάι και μετά από λίγα λεπτά ξανά συνεχίζει.
θέλω να δω ποια έχει μήπως και δεν είναι σωστά η μήπως έχει ποιο πολλά και μπερδεύετε πουθενά. ευχάριστο...

radiation
04-24-2011, 09:43 PM
Kalhspera k apo mema paidia

Exw agatastisei iatkos s3 v2 xwris provlhma ektos apo ati 4870x2! mhpws xerei kapoios na mou pei pws step by step?


Eyxaristw

akismeg
12-15-2011, 01:50 PM
καλησπερα σας εχω ενα λαπτοπ( hp dv6-1340 ev )και θελω να εγκαταστησω το iatkos s3-v2.βρηκα εναν οδηγο του κανω εγκατασταση κανονικα μου λεει κανε επανεκινηση μου βγαζει απο ποιο λειτουργικο θελω να ξεκινησω αλλα οταν παταω να ξεκινησω απο το mac os x μου βγαζει την γκρι οθονη και ενα πλαισιο που μου γραφει οτι θελει επανεκινηση και να πατησω το power button για να σβησει και να το ανοιξω παλι.καποια βοηθεια αν μπορει κανεις