PDA

View Full Version : snow lepard σε advent 4211b


karatsos
05-31-2011, 10:27 PM
Καλησπερα απαντες.
Εχω ενα μικρουλι λαπτοπακι και ειπα μιας και εχω βαλει στο μεγαλο να βαλω και σε αυτο....αλλα πιο κουλο πραγμα δεν μου εχει ξανατυχει και εξηγουμε.
Κανω την εγκατασταση απο dvd iatkos s3v2 και ολα πανε καλα με καποια μικρα προβληματακια (δεν δουλεβουν usb και lan) τα οποια λυνονται ευκολα....αλλα πριν φτασω σε αυτα τα προβληματακια θελω να κανω update σε 10.6.7.
Εχω κατεβασει λοιπον το combo (θυμαμαι καλα ετσι το λενε?) κανω την εγκατασταση του και μετα καπακι πριν απο επανεκινηση βαζω multibeast με επιλογες ελαχιστες easybeast + chameleon rc5 bootloader και κανα δυο kexts....καλου κακου με το kext wizard κανω και ενα kext caches permisions κλπ κλπ και μετα επανεκινηση...
Και εδω ειναι που σκαει μυτη η κουλαμαρα....δεν μπουταρει ξανα....και τι εννοω...
ξεκιναει βγανει το μηλαρακι το κοκκινο του tonymac μετραει αντιστροφα η μπαρα ξεκιναει βγαινει το μηλο και καπου εκει τελειωνουν ολα.....εκεινη η μπουρδα που βγαινει κατω απο το μηλο που δειχνει οτι φορτωνει δεν βγαινει ποτε....ο σκληρος δεν λεει να σκασει ουτε ενα αναβοσβησμα...τπτ....νεκρο!!
Ξηλωνω τον σκληρο απο το λαπτοπακι τον πεταω μεσα σε θηκη usb το κουμπωνω πανω στο αλλο λαπτοπ bootαρω απο το usb και???? μαντεψτε!!!!
Μπαινει κανονικα....με πολλα ζορια γιατι καμια σχεση το ενα λαπτοπ με το αλλο λογο kexts αλλα μπαινει....ξανα πισω στο λαπτοπακι παλι boot και παλι το ιδιο κουλο πραγμα....νεκρο!
Καμια ιδεα του τι μπορει να φταιει???

Ελπιζω να μην κουρασα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

tangon
06-01-2011, 07:18 AM
Εγώ θα έδινα, με το που ξενινάει ο bootloader, -v και θα έβλεπα πού σταματάει.
Ό,τι μου έβγαζε θα το έψαχνα στο google για να δω αν υπάρχει κάτι ανάλογο ώστε να το εφαρμόσω στη δική μου εγκατάσταση.

Αυτά από εμένα.

karatsos
06-01-2011, 09:06 AM
Το εκανα αυτο αλλα δεν σταματαει.....με το που αρχισουν να πεφτουν οι πρωτες σειρες μαυρη οθονη καπακι μεσα σε 2-3 δευτ απο την στιγμη που ξεκιναει....
Θα τολμουσα να πω πως μοιαζει λες και φορτωνει τον bootloader και οταν ειναι να παει στον σκληρο......να ξεκινησει δλδ να φορτωνει το λειτουργικο ειναι λες και δεν παει....δεν ξεκιναει καν το φορτωμα....νεκρωνει εκει....δεν τρωει καποιο ΚΡ σιγουρα. Εκτος και αν τρωει αλλα δεν δειχνει πουθενα το σφαλμα με -ν.

tangon
06-01-2011, 07:04 PM
ΟΚ. Τότε θα έκανα το εξής. Θα ξεκινούσα με το iatkos s3v2 (10.6.3) και θα έκανα αναβάθμιση μία μία τα updates. Δηλαδή από 10.6.3 σε 10.6.4. Αν πήγαιναν όλα καλά θα προχωρούσε στην 10.6.5 κτλ. Μέχρι να δω σε ποια μου κάνει πρόβλημα.

Πιθανόν με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσεις το πρόβλημα από το να κάνει μία και έξω την αναβάθμιση από 10.6.3 σε 10.6.7.

Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές ακόμα και με μία αναβάθμιση (από 10.6.5 σε 10.6.6 για παράδειγμα) έχει χρειαστεί να διορθώσω το dsdt για να το κάνω σταθερό όπως και πριν, αλλά να ξαναπεράσω και κάποια kexts.

karatsos
06-01-2011, 09:48 PM
Οκ θα το δοκιμασω....με βαζεις να κατεβασω τον αμπακο τωρα...αλλα τι να κανουμε....τα θελουμε ολα δικα μας και φραγκα να μην βαλουμε και mac να εχουμε...εγω τουλαχιστον ειμαι σε αυτη την κατηγορια...

Σε οτι αφορα το dsdt.....εδω θα τα χαλασουμε....δεν εχω ιδεα τι ειναι στο περιπου ξερω τι κανει και 2-3 φορες που καθησα να διαβασω χαθηκα στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα...οποτε δεν το αγγιζω καν. Γι΄αυτο οπως θα προσεξες και στο πρωτο μου ποστ ειπα οτι βαζω το multibeast με επιλογη easybeast που ειναι χωρις dsdt η τουλαχιστον ετσι γραφει.

Ρεεε να μην εχω 2000€ περισια!! :)

tangon
06-01-2011, 10:18 PM
Φίλε μου μην νομίζεις και εγώ τα έχω κατεβάσει, αλλά για μένα τουλάχιστον, αυτή είναι η μαγεία του hacking.

Τώρα το dsdt είναι ένα αρχείο που "περιγράφει" κομμάτια του λειτουργικού (σε γλώσσα μηχανής - 16δικό σύστημα) και σου επιτρέπει να έχεις το έλεγχο μεταξύ software και hardware. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεσαι kexts ώστε το hackintosh να δουλεύει πιο σωστά όσο ένα πραγματικό mac.

Για παράδειγμα μέσα στο dsdt μπορείς να διορθώσεις το CMOS Reset που προκαλεί το σύστημα σε μερικές μητρικές (και στη δική μου) και έτσι δεν χρειάζεσαι να βάλεις το ElliottForceLegacyRTC.kext

Το dsdt είναι το πρώτο που διαβάζει ο bootloader και μετά τα υπόλοιπα kexts όπου και αν βρίσκονται (Extra/Extensions ή System/Library/Extensions)