07-23-2010, 05:15 PM
|
 |
Tiger
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by k_onstantinos
Όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο φάκελο extra είναι σίγουρο ότι δουλεύουν σωστά ή υπάρχουν εκεί και κάποια kext που έχω βάλει και είναι προβληματικά;
Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναγνωρίζω τα προβληματικά kext; Είδα ότι κάποια είναι άλλο χρώμα από τα υπόλοιπα πχ κόκκινο, πράσινο και μπλέ έχει σκέση αυτή η κατηγοριοποίηση με το κατά πόσο δουλεύουν ή όχι;......
|
Στο φάκελο Extra μπαίνουν τα patchαρισμένα αρχεία (kexts) που έχεις επιλέξει κατά την εγκατάσταση της διανομής. Το ερώτημα είναι αν όλα αυτά που έχεις επιλέξει κάνουν για το μηχάνημά σου. Αν λοιπόν τα υποσυστήματα (ήχος, κάρτα γραφικώ κλπ) λειτουργούν κανονικά τότε τα αρχεία αυτά (kexts) τα χρειάζεσαι για να λειτουργήσει ο υπολογιστής σου. Προβληματικά kexts είναι ή αυτά που τα βάζεις πχ για την κάρτα ήχου και δεν δουλεύει ή σου κάνει kernel panic. Ναι αυτά λέγονται "προβληματικά" και τα αφαιρείς από το μηχάνημά σου.
Εγώ δεν ξέρω κάποιο τρόπο να καταλάβεις προβληματικά kexts αν αυτά δεν σου βγάζουν πρόβλημα.
Για τα χρώματα που έχουν τα kexts είναι συνήθως τα patchαρισμένα kexts και είναι χρωματισμένα για να ξεχωρίζουν από τα original kexts της Apple. Αν αργότερα θελήσεις να βάλεις κάποιο kext εσύ (patchαρισμένο) για να το ξέρεις πιο είναι μπορείς και εσύ να το χρωματίσεις πατώντας δεξί κλικ πάνω στο kext και Label (πριν το εγκαταστήσεις).
Για την κάμερα και το συνδυασμό στο πληκτρολόγιο πραγματικά δεν γνωρίζω κάτι, και πώς μπορεί να ξεπεραστεί. Δεν ξέρω κάποια από τα παιδιά στο forum με laptop μπορούν να μας διαφωτίσουν.
Motherboard: FOXCONN Intel G31MXP / Chipset ICH7
Memory: 4 GB 1066 MHz DDR2 SDRAM
Processor: Core2Quad @2.66GHz
Audio: ALC662
Graphic: nVidia GeForce GT220 1024 MB
Ethernet: Realtek RTL8111/8168
ipad2 WiFi 16GB white
|