View Single Post

Old 05-02-2010, 03:28 AM
VerticalFire VerticalFire is offline
Cheetah

Kαλημέρα παιδιά και από εμένα...:P ( 4:01 είναι αλλα λογίκα καλημέρα λέμε right..?? )

Anyways, λοιπόν βάλτε καφεδάκι,αμα γουστάρετε κανένα κουλουράκι για βούτα και...πάμε..:P

----> Project : Acer Aspire 5310 ----> Snow Leopard Retail 10.6.2

Mac OSx86 Distro used : SnowOsx 3.6A (aka 10.6.2 με Vanilla Kernel πάντα)

Λοιπόν το σύστημα όπως καταλάβατε είναι ενα Laptop Acer Αspire 5310....
Το point στο όλο θέμα είναι ότι είναι retail ο kernel στην έκδοση αυτήν...και γενικά άμα την κατεβάσετε δεν έχει πολλές επιλογές,όσον αφορά τις κάρτες ήχου,γραφικών κλπ...απλά βάζει μερικά κλασσικά πράγματα για να μην καταλήξει η όλη installation...σε kernel panic....Αλλά αφού γίνει η εγκατάσταση...έχει έναν φάκελο full απο :

DSDT Patches - Chameleon Bootloaders-Efi Studio - OSXTools και άλλα - Ένα φάκελο ντίγκα σε kext για διάφορα πράγματα...και πολλά Utillity που είναι άκρως χρήσιμα...

Πως έγινε το θέμα :

Κατεβάζουμε το SnowOsx 3.6A από τον "Θείο"...το σιγοψίνουμε ( γύρο στου 150 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτάκια xD ) σε ενα DVD (By the way το ISO το έκαψα μέσα από Leopard Installation, δεν έχει σημασία αλλά το λέω :P ) ... Χώνουμε το DVD στο PC...F8 πριν τελειώσει ο χρόνος -v για να ξεκινίσουμε ....περιμένουμε κοιτάμε για errors την ώρα που φορτώνει...σε λιγα λεπτάκια...βγαίνει η πλεον κλασσική επιλογή με την επιλογή γλώσσας...Next...Disk Utillity Format disk σε Max osx Journaled ( Στην έκδοση αυτήν αν θέλετε κάνετε τον δίσκο GUID αν και εγώ τον άφησα MBR anyway ) μετά ανοίγουμε Τerminal γράφουμε --- cd / sh MakeDSDT yourdisk --- όπου yourdisk = το όνομα
που μόλις βάλετε όταν κάνατε format τον δίσκο...Μετά Next - Agree στα Terms ( εκτός και αν δεν συμφωνείτε οπότε θα μείνετε με Windows xD ) Διαλέγουμε δίσκο ή partition...Μετά κοιτάμε στο customize ( εγώ το άφησα ώς έχει,εξάλου δεν έχει και πολλές επιλογές - δείτε παράγραφο 1 στο ποστ ) ... OK, Ιnstall...περιμένουμε 20-30 λεπτάκια ανάλογα...κάνει restart...ΒΓΑΛΤΕ οπωσδήποτε το DVD..( δεν θα γίνει κάτι απλά θα τρέξει ξανά το installer ) ...Θα βγεί το πολυπόθητο μηλαράκι και σε λίγα λεπτάκια θα δείτε το εισαγωγικό βιντεάκι που λέει welcome σε όλες τις γλώσσες( εκτός από πονοκέφαλο που προκαλεί δεν έχει και την ελληνική Lol)..anyway...Κάντε τις αρχικές ρυθμίσεις και έτοιμα...Snow Leopard 10.6.2 με Vanilla Kernel

Mερικά extra : Δοκίμασα για update σε 10.6.3 μιας και είναι retail δεν έχει πρόβλημα αν και χάνει το kext για την GMA 950 τελικά όμως πέρασα το kext από το 10.6.2 και είναι ΟΚ...με Q/E και τα λοιπά...Δεν έχω ήχο..Με το VoodooHDA.Kext παίζει αλλά δεν μου παίζει η έξοδος spdif για τον ενισχυτή που έχω...οπότε άμα πάρει το μάτι σας για κανένα καλό kext για την ALC268..ρίξτε ένα κόκαλο...:P

Αυτά πάνω κάτω...Όλα δουλεύουν τέλεια..γενικά...Thanks Apple..Thanks Hackintosh...
Reply With Quote