Μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να εγκαταστήσω και να έχω ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα Snow 10.6.8.
Η σύνθεση του μηχανήματος:
- Μητρική είναι μια G31MXP Intel της εταιρίας FOXCONN με socket s775 (και chipset ICH7)
- CPU: Intel Core 2 Quade
[email protected],
- ενσωματωμένη κάρτα οθόνης Intel GMA X3100,
- ενσωματωμένη κάρτα δικτύου Realtek 1000
- ενσωματωμένη κάρτα ήχου (την δύστροπη όπως αποδείχθηκε) ALC662.
- Πάνω στο motherboard υπάρχει και μια επιπλέον κάρτα γραφικών σε PCI Express 16x η nVidia GeForce GT 220 1024 MB VRAM.
Η εγκατάσταση έγινε με την διανομή SnowOSX Universal V3.6 (10.6.2). Δεν πείραξα τίποτα από το BIOS της μητρικής αφήνοντας όλα By Default
Κατά την διάρκεια της εγκατάσταση φορμάρισα τον δίσκο σε GUID Partition Table, κάνοντας επιλογή τα παρακάτω:
(αν και η διανομή, όπως λέει, σε αφήνει να κάνεις φορματ και εγκατάσταση και σε Master Boot Record)
✔ Snow Leopard 10.6.2
✔ Bootloader PC EFI 10.5 (Chameleon 2)
✔ NullCPUPM
✔ PlatformUUID
✔ Fake SMC
✔ IOATA Kernel Panic Fix
✔ EvOreboot
✔ Legacy ATA
✔ Rosetta
✔ ATools_Snow (με αρκετά προγράμματα, εργαλεία και kexts)
Μετά την εγκατάσταση έβαλα:
✔ Την κάρτα γραφικών nVidia GeForce GT 220 1024 MB VRAM με την βοήθεια του EFI Strings στο com.apple.Boot.plist ώστε να δει το σύστημα την κάρτα γραφικών κατά την εκκίνηση του συστήματος. Έτσι πήρα πλήρη ανάλυση οθόνης (1680x1050@60Hz, με translucent menu bar, αναλύσεις/συχνότητες, ripples στο dashboard και όλη τη VRAM).
✔ Την κάρτα δικτύου με τον installer SnowR1000 (για την Realtek 1000)
✔ Την κάρτα ήχου. Η συγκεκριμένη (ALC662) ενώ στο 10.5.x βρήκα γρήγορα kext για το 10.6.x δεν μπορούσα να βρω kext για πολύ καιρό. Τελικά με τις οδηγίες που βρήκα εδώ
http://osx86.co/f36/nvidia-ion-and-a...leopard-t5446/ post #4
ο ήχος της μητρική λειτουργεί τέλεια Line in, LineOut-Headphone in front/back, MicFront/Back, LineOut. Αν κάποιος δεν μπορεί να βρει kext για την κάρτα ήχου μπορεί να αγοράσει το Audio usb της LogiLink (όπως έκανα κι εγώ πριν βρω λύση στο πρόβλημά μου) και να έχει ήχο στο 10.6.x. Το συγκεκριμένο usb λειτουργεί με τη μία και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο σύστημα. Σου δίνει μία είσοδο Mic ή Line in και μία έξοδο LineOut. Το χρησιμοποιούσα για τρεις μήνες και όπως είπα χωρίς πρόβλημα.
Για το θέμα του CMOS Reset έκανα την διόρθωση μέσα στο DSDT.aml (RTC).
Τέλος για λόγους "αισθητικής" κυρίως διόρθωσα το About this Mac ώστε να γράφει σωστότερα τον επεξεργαστή μου. Αν κάποιος θέλει να "σκαλίσει" και το smbios μπορεί να το κάνει με αυτό το πρόγραμμα Lizard (σου δίνει τη δυνατότητα να πειράξεις και άλλα πράγματα όπως να κάνεις το Snow να ξεκινάει σε 32bit Compatibility Mode).
Εδώ να πω ότι το σύστημα "τρέχει" σε 64bit.
Η αναβάθμιση του συστήματος από 10.6.2 σε 10.6.3, 10.6.4 έως και 10.6.8 έγινε πολύ εύκολα εγκαθιστώντας τα παραπάνω update μέσω της "μαμάς" Apple αποδεικνύοντας ότι το σύστημα είναι Vanilla Kernel εγκατάσταση (παρόλο που δεν εγκαθιστά κανένα patchαρισμένο kext στο φάκελο Extra. Όλα τα patchαρισμένα kexts η εγκατάσταση τα βάζει στο S/L/E. Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο, η αναβάθμιση δεν πειράζει κανένα από τα patchαρισμένα kexts.)
Ευχαριστώ τέλος το forum για την βοήθεια.