Καλησπερα και παλι παιδια,απλα θα ηθελα να αναφερω σχετικα με το συστημα και μια εφαρμογη,ενα σφαλμα που μου κανει και ισως εχει συμβει και σε αλλους.
Το προβλημα ειναι με το Parallels Desktop και το Vmware.Οταν προσπαθω να βαλω Windows κανει Kernel Panic ενω το Virtualbox οχι. Διαβασα οτι το τελευταιο χρησιμοποιει Εmulation ενω τα δυο πρωτα VT-x Support ή κατι τετοιο. Εχει συναντησει κανεις αυτο το προβλημα ή ξερει τι συμβαινει ή πως λυνεται? Διαβασα οτι απο την Mobo πρεπει ναναι ενεργοποιημενο το VTX θα το ψαξω αν και δεν θυμαμαι να εχει η μητρικη τετοια επιλογη ή με τετοιο ονομα. Ευχαριστω. ΕDIT: Λοιπον πιθανοτατα υπαρχουν 3 λυσεις απο οτι διαβαζω 1)Εκδοση Parallels Desktop 3 που δεν θελει VT-x Support 2)Ενεργοποιηση απο το BIOS καποιας τετοιας επιλογης 3)''Parallels kernel panics, when the kernel is not named mach_kernel'' Αssuming your kernel is named mach_kernel.voodoo2 You can do the following: Code:
sudo -s That should help Parallels or VMware-Fusion run and if apple updates the kernel the worst you should need is to rebuild the symlink. Θα δοκιμασω την δευτερη οταν παω σπιτι,και επειτα την τριτη και...ο Θεος και το Time machine βοηθος.... |
Τελικά τα κατάφερα!!!
Χρησιμοποίησα το Hazard Snow Leopard 10.6.2 Server. Έφτιαξα το .ISO σύμφωνα με τις οδηγίες για μητρικές που δεν bootάρουν με το κανονικό .ISO και στο Customize Setup του Snow Leopard επέλεξα τα εξής: - Snow Leopard Server 10.6.2 (Αν δεν το επιλέξετε, θα εγκαταστήσει το Snow Leopard 10.6.2) - BlackKnight 10.2 - Chameleon RC3 PC EFI 10.5 - AMD Patch - ALC 889a - ATIATA - Realtec 8169 - ElliotFLRTC - IOATAFamily_Fix - PS2 - Openhalt Για 32-bit: maxmem=4096 busratio=20 Για 64-bit: -force64 busratio=20 Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω θα δουλεύει και σε όλες τις μητρικές με 790FX-SB750. To σύστημά μου: AMD Phenom II 965 Black Edition MSI 790FX-GD70 8GB Super Talent DDR3 1600MHz 2TB Western Digital Caviar Green SATA II ATI Radeon HD 4650 ASUS Xonar D2X Sony/Nec Optiarc DVD-RW SATA II. |
Τυχαιρε.. άντε μεγειές το εργαλείο
|
Σ'ευχαριστώ πολύ, νά'σαι καλά!
|
Quote:
εχω core i7 920 2.67 ga ex58ud3r rev 1.6 bios f1 3gb ddr3 ram saphhire radeon hd 4870 2gb ddr5 1 tb wd καταφερα με τα πολλα να κανω install ta iatkos v7 αλλα εκανε boot μονο με -χ με οτι αλλο δοκιμασα εκανε restart και απο εκει και περα ουτε ηχο ουτε καρτα γραφικων οι μνημεσ ηταν στα 667 και ειχα 4 πηρινεσ και 1 ενεργο οτι και να φωρτονα και μετα εκανα restart επεφτε σε kernel panic τελικα εβαλα παλι τα windows 7 αλλα θελω πολυ να βαλω mac εχεισ καμια ιδεα??? η οποιοσ εχει ασ πει τι γνωμη του.εχω διαβασει αρκετα αλλα αναθεμα και καταλαβενω τι συμαινουν αυτα που διαβασα με λιγα λογια "κουτσουρο" απο μαψ και πωσ να κανω install καρτεσ γραφικων κλπ σε χ86pc. sorry που ξαναποσταρω αλλα νομιζω οτι βρικα οτι χρειαζεται η mobo μου GA-X58-UD3R Rev v1.6 kext's DSDT.aml / Extra smbios.plist /Extra – Bootloader will create it. com.apple.boot.plist / Extra fakesmc.kext /Extra/Stored_Kexts HDAEnabler.kext /Extra/Stored_Kexts AppleHDA.kext v1.8.3fc1 / System/Library/Extensions τωρα ολα αυτα πωσ θα τα κανω install?? πρεπει να δημιουργησω εγω φακελουσ?? αν ναι που??? δωστε λιγη βοηθεια γιατι τη χρειαζομαι ευχαριστω |
Quote:
Εμενα το Bios ειναι Version F7 αν δεν κανω λαθος. Καλα το οτι σου εδειχνε εναν πυρηνα δεν σημαινει οτι ειχες ενα.Εαν στις πληροφοριες του συστηματος,about this mac σου ελεγε 4 cores αλλα στο activity monitor εναν,δοκιμασε να μπεις απο το Bios και να κανεις Disabled το Hyperthreading. Εμενα οταν το εχω OFF μου δειχνει 4 πυρηνες στο about this mac και 4 και στο activity monitor. Οταν το κανω ΟΝ μου δειχνει 4 πυρηνες στο about this mac και 1 στο στο activity monitor.Παρολαυτα στη δευτερη περιπτωση παροτι δειχνει εναν δεν νομιζω οτι τον επεξεργαζεται σαν ενα,γιατι το εβαλα να κανει δουλειες που μου κολλαγε οταν παλια ειχα εναν π.χ να παιξει ενα καθαρα 1920χ1080 βιντεο ταινιας του BBC και το επαιζε,δεν κολλαγε.Οποτε πιθανον φαινομενικο ειναι. Η μνημη και εμενα στα 667 λεει αλλα νομιζω ειναι ανα ζευγη αυτο που εννοει(2Χ667 το καθεενα??....ισως) καλα αυτο ειναι το λιγοτερο. Οσονα φορα την καρτα γραφικων σου θα πρεπει να βρεις με ποιες επιλογες κατα την εγκατασταση την βλεπει η ποια Kexts χρειαζεσαι μετα για να βαλεις. Θα πρεπει να διαβασεις λιγο για την ολη ιστορια και πως γινεται μιας και ειναι πολυ δυσκολο οτι και να σου πουν και τα παιδια που ξερουν να βγαλεις ακρη εαν δεν δοκιμασεις ή δεν διαβασεις 5 πραγματα.Εγω παντελως ασχετος ειμαι και μου πηρε ενα μηνα σχεδον δοκιμων για να δουλεψει καμπανα.Πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να κατσει κατευθειαν το συστημα ή γνωστης...Τι να πω, εγω δεν ειμαι. Κανε το εξης,βαλε το DVD του Iatkos ακολουθησε τις επιλογες,διαφορετικα πραγματα εκει που εβαλα εγω για NVIDIA εσυ πρεπει στο δικτυο να διαβασεις τι πρεπει να βαλεις για την δικη σου καρτα γραφικων,και ξανα δοκιμες κτλ κτλ.Θελει υπομονη. |
για τα κεχτ πρεπει να φτιξω δικο μου φακελο μεσα στο σκληρο που εχω κανει install το mac os να τον οναμασω extra και να τα εχω ολα εκει μεσα?
την γνωριζεισ αυτην τη διαδικασια? |
Quote:
Εψαξα λοιπον γιαυτη την μητρικη που εχω με την onboard καρτα της realtek τι kext χρειαζομαι?Βρηκα τελικα οτι χρειαζομαι το AppleHDA.kext. Ωραια λοιπον,το κατεβασα και μετα κατεβασα και ενα Utility που λεγεται Kext utility. Πηρα και εσυρα το AppleHDA.kext πανω σε αυτο και εκεινο το εγκαθιστα μονο του εκει που πρεπει.Εκανα Restart και ειχα ηχο.Καπως ετσι χοντρικα παει η ιστορια.Και εγω σε δοκιμες και σε τεστ ειμαι οπως σου ανεφερα,ανιδεος ειμαι οποτε δεν γνωριζω και πολλα για να σε βοηθησω. |
ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα βρικα και εναν πολυ ωραιο οδηγο για την μητρικη μασ αλλα θελει το snow leipard retail dvd και το κατεβαζω και τα εχει ολα ετοιμα το εγραψα και παραπανω GA-X58-UD3R Rev v1.6 kext's οποτε λεω να το δοκιμασω
|
Quote:
Καλη επιτυχια ;) |