![]() |
Ριξε μια ματια εδω στο post για να παιζει η καρτα σου σε 10.5
This is a small guide on how to set up Natit for PCI-E Radeon HD graphics cards in Mac OS X Leopard (10.5.5 & higher). By following the steps below you will get full QE/CI/OpenGL and DVI output. HDMI, S-Video and Composite outputs are confirmed to work with a Radeon HD3870. It is actually a lot easier than you might think. Important! This guide is for advanced users only. If you want a simple installer, check lastExile's installer collection. In case you have an older version of Leopard installed, see the archived copy of this post. Supported Radeon HD cards: Radeon HD 2400 Radeon HD 2600 Pro, Radeon HD 2600 XT Radeon HD 2900 Pro, Radeon HD 2900 XT Radeon HD 3850 Radeon HD 3870 Radeon HD 3870x2 Other Radeon HD 2x00/38x0 cards might work as well Step by step guide: Get Natit (attached to this post) Extract the archive and copy Natit.kext to /System/Library/Extensions Locate ATIRadeonX2000.kext in /System/Library/Extensions, Open /System/Library/Extensions/ATIRadeonX2000.kext/Contents/Info.plist with the editor of your choice and add the PCI ID of your card (if it is not already in there). Save. Only if you have a Radeon 2900 Pro or a Radeon 2900 XT download this Extract it and copy ATY_Franklin.kext to /System/Library/Extensions/ATINDRV.kext/Contents/PlugIns. Otherwise skip this step. Open Terminal (if you haven't already done so) and type: CODE cd /System/Library/Extensions sudo chown -R root:wheel * sudo chmod -R 755 * sudo rm /System/Library/Extensions.mkext sudo rm /System/Library/Extensions/Caches/com.apple.kext.info You are done. Reboot and pray Additional files If you have problems with white menus, you might want to try one of these files. Starting with 10.5.5 it should not be necessary to install these patches any more. If you have a Radeon 2600 Pro or a Radeon 3850 and 10.5.1 download this (white menu fix) Extract it and replace the original ATIRadeonX2000GLDriver.bundle in /System/Library/Extensions with the one you have just downloaded. If you have a Radeon 2600 Pro or a Radeon 3850 and 10.5.2 download this (white menu fix) Extract it and replace the original ATIRadeonX2000GLDriver.bundle in /System/Library/Extensions with the one you have just downloaded. Notes: It is recommended to perform a clean install. Do not select any graphics-related things during the installation. AMD users: you might need a patched OpenGL.framework. Radeon HD 2400 users: You do not get DVI support. You have to use a DVI2VGA-converter instead. If DVI works, HDMI will work as well (with DVI2HDMI adaptor), no HDMI audio ATM AGP versions of these cards require additional patching. I cannot test it and therefore this guide does only apply to the PCI-E versions. Changelog: 2009-03-01: Updated permissions of Natit. 2009-02-27: Added new Natit.kext and updated the post. 2008-04-03: updated 2900 information, added ATY_Franklin.kext link, added link to FAQ Thanks to netkas who made these great drivers. For more information check the #radeonhd IRC channel at irc.osx86.hu Please also have a look at this FAQ! Attached File(s) Natit.kext.zip ( 23.61K ) Number of downloads: 4154 ολο το post για να κατεβασεις τους kexts http://www.insanelymac.com/forum/ind...&mode=threaded Απο οτι λεει και αυτος εκει επανω για τους κατοχους AMD δεν πρεπει να βαλεις καθολου kext (επιλογη για καρτα) οποτε εαν θες ξανακανε ενα καθαρο install με αυτα που θα κανω post παρακατω. ... Δωσε τις παρακατω επιλογες : 1.iDeneb Essential System 2.Patches 10.5.6 Ready 3.Alternative Essential Patch 4.AMD Patch 5.Apple Azailia Audio 6.AppleATIATA Chipset 7.Kernel 9.2.2 SSE3 8.Marvel 88E8056 Network Fixes 1.FireWire Remove 2.Seatbel Fix 3.PowerOff_OpenHaltRestartAll |
Πρωτα να ρωτησω κατι τις διευθυνσεις που δινει εννοει στον σκληρο που ειναι εγκατεστημενα τα mac?
οταν ειμαι στα windows δεν τον βλεπω τον σκληρο. ... Με αυτες τις επιλογες ειναι το συστημα μου....θελεις να τις ξαναδοκιμασω? |
Λεει οπως γραφω και επανω οτι πρωτα κανεις την εγκατασταση και μετα κανεις install τους kexts που δινει για να εχεις ολα τα πλεονεκτηματα της καρτα σου,διαφορετικα δεν θα εχεις την σωστη αναλυση και τα 3d effect.
... Ναι ριξε μια δοκιμη ακομα εαν εχεις τα κουραγια!!!!!!!. |
Οχι τιποτα παλι...και στις δυο εξοδους
... Μια ιδεα που μου ηρθε λες να αποσυνδεσω το σκληρο με windows 7? Και να λειτουργησω μονο τον εναν? Δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλα τι σκαλωμα εχει φαει.... |
i'm back
Εχω την απορια ενω μπουταρεις κανονικα και μπαινεις στο μενου για να κανεις την διαδικασια εγκαταστασης ολο αυτο το σκηνικο παιζει η καρτα σε vesa & vga. Aρα εαν δεν βαζεις kext για την καρτα σου λογικα πρεπει το επομενο boot που εχεις ολοκληρωσει την εγκατασταση να δουλεψει σε vesa & vga. Εκει μου φαινεται το περιεργο και μυστηριο αυτης της εγκαταστασης. Εαν μπορεις κανε ενα boot με -v και πριν κανει τα διαφορα σχεδια το monitor βγαλε μια φωτο να διαβασω τι φορτωνει. |
και εγω τωρα γυρισα τωρα το κανω και σου ανεβαζω φωτο.
... την εβγαλα οσο μπορουσα πιο καθαρη http://img690.imageshack.us/img690/7504/img0566j.th.jpg |
Ξανακανε boot με: "Graphics Mode"="640x480x32@60"
|
δηλαδη να δωσω αυτη την εντολη?
|
οπως δινεις -v, δωσε αυτο που σου γραφω
|
Ναι δοκίμασέ την και πες μας!
|
ξανα τα ιδια μονο που τα δειχνει πολυ μεγαλα λογικο λογω αναλυσης....
|
δωσε παλι: platform=X86PC
|
με τα X και PC να είναι κεφαλαία excos ??
|
copy paste τα κανω. ναι
|
μπαααααα δεν λεει να μπει με τιποτα
|
δωσε παλι: -legacy
... Λοιπον εαν αποτυχεις και τωρα εχουμε δωσει τα παντα για να μπεις. Απο οτι βλεπω στην τελευταια φωτο τον kernel τον φορτωνει κανονικα οπως και το ACPI και αναγνωριζει και τους δισκους με τα windows. H καρτουλα σου αυτη στα post που εχω διαβασει λενε οτι παιζει,αν και στην φωτο λεει οτι δεν βρισκει καθολου καρτα. Δεν ξερω εαν υπαρχει κατι στις ρυθμισης του bios που μπορει να φτιαξει την κατασταση. Δεν μπορω να σκεφτω κατι περισσοτερο αυτη την ωρα. |
Λοιπον τωρα δεν μου εμφανισε αυτη την παραμορφωμενη εικονα.απλα ειναι στην πρωτη εικονα ασπρο φοντο μηλο στη μεση και ροδελα να γυριζει.το αφησω 10 λεπτα αλλα παραμενη εκει και η ροδελα γυριζει.
... Φιλε excos ηδη ειμαστε στις 7 σελιδες τα καναμε ολα...απλα δεν γινετε.Δεν πειραζει.Αρκει που προσπαθησαμε. |
Εγώ λέω τα ίδια σε έναν δίσκο μόνο του χωρίς partitions χωρίς έξτρα συσκευές μέσα και έξω (π.χ. USB) με μια κάρτα αρκετά κοινή έστω και δανικη από φιλαρακι, μην παραδιδεις ρε τα όπλα, εγώ το 2007 έκανα 4 μήνες να καταφέρω osx 10.5.2 με ToH από έτοιμο disk image...τότε.. Τεσπα αν κρατάς όρεξη κάντε, αν πάλι όχι υπάρχει και η επόμενη βδομάδα!
Sorry απτό iPhone γράφω.. |
Το τελευταιο που εδωσες -legacy ειναι οτι να παιζει μονο σε 32 και οχι 64 εαν ειδες καποια βελτιωση στο φορτωμα τοτε κρατα την εγκατασταση που εχεις και παιξε αλλαγες στο bios μπας και κολαει απο εκει.
Υπαρχει καποια αλλαγη στο bios σου για 64bit η 32bit μπορει να κανει αυτην την αλλαγη? |
Κάπου είδα -v arch=i386 -legacy
εάν χρησιμοποιεί chameleon |
Δοκιμαζω και τον καινουργιο Google Chrome δεν βλεπω διαφορες στο φορτωμα!!!!!!
Πολυ φτωχος σε σχεση με τον safari!!!!!. |
Ισως να το αφησω λιγες μερες και να προσπαθησω ξανα παλι...
|
Quote:
Οπως καταλαβαινετε "κολλαω" σε λεπτομερειες...Γενικα το εχω χρονια αυτο με το PC.:p |
Οτι πεις φιλε.
Εαν θες παντος να παιξεις με OS x χωρις μεγαλο κοστος και με την μια Snow Leopard παρε ενα Αcer one η καλυτερα msi απο καμμια αγγελια και αστον αυτον, εαν δεν τα καταφερεις με τα win. |
Quote:
Οποτε χρεισιμοποιουσα 64bit δεν εκανα καμια αλλαγη στο bios |
Γενικά τα amd συστηματα είναι ζορικα
|
Δεν ξερω το bios σου μηπως αναφερει πουθενα μεσα στο manual κατι που να κανει αλλαγει για τα 64bit η 32bit.
|
oxi oxi ειμαι σιγουρος γιαυτο.ασχολιομουνα παρα πολυ με το overcloking και το ξερω το bios παεξω και ανακατοτα...και τωρα νεος σαυτα και εφαγα πατατα γερη αν και παλιοτερα ειχα προσαπθησε σε ενα αλλο μηχνημα μου και επαιζε κανονικα μονο που δεν ειχα ηχο....
το προηγουμενο μου συστημα ηταν amd 5600 asus crosshair και η υπαρχων καρτα γραφικων μου....γιαυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση...... |
Τι να πω φιλε μου δυσκολο το μηχανημα σου.
Οποτε θες βοηθεια, αμα ξανακανεις προσπαθεια εδω ειμαστε. |
Οκ θα ξαναγραψω παλι...Ασ το αφησουμε αυτες τις μερες.Βλεπουμε απο βδομαδα....
|
Τελικά τι έγινε, δεν μας είπες τα νέα σου?
Περιμένουμε!!! |