InfiniteMac OSx86

InfiniteMac OSx86 (http://infinitemac.com/forum.php)
-   Ελλάδα (http://infinitemac.com/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Mac OS 10.6 on HP Pavilion DV5 (http://infinitemac.com/showthread.php?t=5212)

kosvek 01-20-2010 04:23 PM

Quote:

Originally Posted by Dejangs (Post 43415)
Εαν χρησιμοποιεις σωστο player με codecs και αρνειται να παιξει movie τοτε οντως δεν εχεις CI/QE * και πρεπει οπωσδηποτε να βρεις λυση γιατι δεν γινεται ετσι. Απλα υπηρχε μια πιθανοτητα να μην κανει τα γραφικα effects μονο, που κανει στο dashboard που δεν ειναι και τπτ δλδ αλλα ετσι ναι υπαρχει προβλημα.
NVKush εχεις δοκιμασει; Δεν ξερω λεπτομερειες για τη καθε μεθοδο αν διαβασεις και πιο πανω εχω και εγω πολλες αποριες γυρω απο graphics αλλα εγω αυτο ειχα βαλει και ειχα γραφικα σε SL.

Επισης εχεις δοκιμασει να βγαλεις οτιδηποτε υπαρχει αυτη τη στιγμη (efi/injector κλπ) και να το αφησεις ετσι ωστε να μην αναγνωρισει τπτ ως graphic card ; Μηπως δλδ ενω κανεις αλλαγες, δεν βγαζεις σωστα οτι εχει πανω και αρνειται να δει τα επομενα;

Όντος έχω δοκιμάσει διαγράφοντας όλα τα NV*.* kexts. Κάνοντας επανεκίνηση μπαίνει σε απλό vga mode 1024x748 ενώ η κανονική ανάλυση είναι 1280χ800. Επίσης βλέπει 32Μ από τη μνήμη της κάρτας. Μόλις φτιάξω τα kexts με το id της κάρτας 0x064910de και με το EFI string στο com.apple.Boot.plist βλέπει τη σωστή ανάλυση και το εξωτερικό μονιτορ.

Dejangs 01-20-2010 04:28 PM

Κατσε γιατι μπερδευτηκα..
Απο που διαγραφεις τα NVKexts ;
Αν ενοεις απο το System/Library/Extensions που εχει απο default το συστημα νομιζω οτι κακως το κανεις.

Εχεις δοκιμασει τον απλουστερο τροπο δλδ να αφησεις τον φακελο αυτο οπως ειναι (αν υποτεθει οτι τα σβηνεις απο εκει) και απλα μεσω OSX86 Tools ή EFI Studio να προσθεσεις τη καρτα σου με efi strings;

Sorry αν δεν καταλαβα καλα.

kosvek 01-20-2010 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by Dejangs (Post 43417)
Κατσει γιατι μπερδευτηκα..
Απο που διαγραφεις τα NVKexts ;
Αν ενοεις απο το System/Library/Extensions που εχει απο default το συστημα νομιζω οτι κακως το κανεις.

Εχεις δοκιμασει τον απλουστερο τροπο δλδ να αφησεις τον φακελο αυτο οπως ειναι (αν υποτεθει οτι τα σβηνεις απο εκει) και απλα μεσω OSX86 Tools ή EFI Studio να προσθεσεις τη καρτα σου;

Sorry αν δεν καταλαβα καλα.

Ναι από εκεί τα διαγράφω αλλά πρώτα τα βγάζω backup. Αυτή τη στιγμή

τα έχω ξαναβάλει με το kext helper. Απλά έχω προσθέσει το EFI string.
Δεν έχω δοκιμάσει το NVKush. Είναι κάποιο kext;

Dejangs 01-20-2010 04:46 PM

http://www.google.com/search?client=...UTF-8&oe=UTF-8 πρωτο αποτελεσμα πρεπει να ειναι η σελιδα.

Βεβαια λεπτομερειες δεν θυμαμαι. Νομιζω μονο του ανιχνευει τη καρτα αναλογως και τη σειρα. Αυτη τη στιγμη εχω αυτο και απλα εκανα μια αλλαγη που εγραψα σε προηγουμενα posts για να βαλω σωστη VRAM.

SomniusX 01-20-2010 06:16 PM

Και πάλι εάν τα σβήσει από το S/L/E θα τα έχει ως εγγραφές το mkext το οποίο έχει μέσα του τα extensions.. θα χρειαστεί να κάνεις re-build Extensions.mkext αφού σβήσεις οποιαδήποτε Kext από το S/L/E όπως και με Chameleon στο /Extra μπορεί κάποιος να τα κάνει τα kext με cache σε Extensions.mkext ώστε να bootάρει γρηγορότερα το σύστημα..

Dejangs 01-21-2010 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by SomniusX (Post 43430)
όπως και με Chameleon στο /Extra μπορεί κάποιος να τα κάνει τα kext με cache σε Extensions.mkext ώστε να bootάρει γρηγορότερα το σύστημα..

Αυτο μπορεις να το αναλυσεις λιγο παραπανω; :p

SomniusX 01-21-2010 10:47 AM

Από το net γιατί είμαι στα γρήγορα sorry

Quote:

/System/Library/Extensions.mkext is created automatically if I delete the old one and boot with -f.

However, this doesn't seem to recreate /Extra/Extensions.mkext
Quote:

Check out Mkext Tool, does the job perfect...
Quote:

I resolved that problem by using a different directory name to hold the kext and running a modified copy of Munkys update script.
Επίσης μερικά αναφέρονται κι εδώ.

Sorry bro που δεν μπορώ να τα αναλύσω αυτή την στιγμή μόλις μπήκα σπίτι μετά το γυμναστήριο και είμαι στα τρεξίματα, ψώνια κλπ..

Dejangs 01-21-2010 12:26 PM

Να τος ο fitness ντουλαπα moderatoras...ολοι οι αθλουμενοι εδω μαζευτηκαμε, χαχαχα :p

OK m8 και εγω δεν με κοβω να το δοκιμαζω σημερα γιατι εχω full προγραμμα αλλα θα το ψαξω λιγο και ενημερωνω.

Thx!

SomniusX 01-21-2010 02:49 PM

Ότι είναι πες μας αδερφέ, θα σε περιμένουμε!!

Υ.Γ. όχι και fitness.. ΦΕΤΕΣ!!!! ούγκα!! :p

argotera 01-21-2010 09:37 PM

να πω οτι για το wifi,

εγω αγορασα mia καρτα half-height της broadcom.
Το δικο μου φορητο ειχε και αυτο την 5100 της intel,ειναι ενα vaio σειρας fw

ψαξε στο ebay για broadcom bcm94322, bcm4322, bcm94322mc, dell1510

εγω μια τετοια αγορασα και δουλευει στα leopard μια χαρα, χωρις να χρειαζεται kexts η κατι αλλο, αναγνωριζεται σαν airport. αν θελει καποιος link ακριβως ποια αγορασα στειλτε μου pm.
λογικα και στο snow δεν θα χει προβλημα.