InfiniteMac OSx86  


 
 
Thread tools Display modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-19-2009, 03:20 PM
Dejangs's Avatar
Dejangs Dejangs is offline
Jaguar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 84
Hackintosh ως main OS

Ειναι καταρχην μια υποθετικη συζητηση καθως υπαρχουν αρκετες, ασταθεις μεταβλητες. Το ερωτημα ειναι λοιπον εαν ενα Hackintosh Desktop μπορει να χρησιμοποιηθει σαν κυριο λειτουργικο απο εναν απαιτητικο χρηστη εφοσον στηθει επαρκως.

Λεω Desktop και οχι Netbook γιατι...συνηθως στο PC καθομαστε περισσοτερη ωρα και ισως καποιοι το εχουμε και για περισσοτερες δουλειες. Σε laptops/netbooks τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα ως προς τη χρηση τους.

Απαιτητικο χρηστη...δεν εννοω επαγγελματια απαραιτητα. Ισως για παραδειγμα πολλοι απο εμας να ασχολουνται "ερασιτεχνικα" με coding ή web development , multimedia κλπ. Για χαβαλε ακομα και για το "χαρτζιλικι" -extra εισοδημα οταν υπαρχει χρονος.

Τελος αφηνω το καλο στησιμο. Ας περιοριστουμε στο "εχω οτι θα ειχα και σε native mac με καποια μικρο-bugs που δεν ενοχλουν ιδιαιτερα" . Αλλα παντα πιστευω υπαρχει συμβιβασμος γιατι τιποτα δεν μπορει να ειναι καλυτερο ή ισαξιο απο το γνησιο ή το προβλεπομενο γι'αυτη τη χρηση. Και νομιζω ειναι δεδομενο αυτο για καποιον που επιλεγει να ασχοληθει με hackintosh.

Προσωπικη μου αποψη απο την μεχρι στιγμης μικρη εμπειρια μου ειναι οτι ναι γινεται. Μπορει ποτε να μην γινει τοσο σταθερο οσο native mac αλλα τα πλεονεκτηματα ακομα και η σταθεροτητα που προσφερει ειναι επαρκης για να χρησιμοποιηθει ως κυριο λειτουργικο συστημα. Αυτο βλεπω εγω τουλαχιστον σε ενα συστημα που δειχνει σταθερο και εχει καποιες μικρα bugs που μπορει να ειχε παρομοια π.χ. με Windows. Και φυσικα υπαρχουν τα πλεονεκτηματα! Οπως για παραδειγμα το οτι τρεχεις Mac OS X σε PC με οτι αυτο συνεπαγεται! Upgrades, χαμηλη τιμη και για το μηχανημα και για τα περιφερειακα, υψηλη ταχυτητα σε καποιες διεργασιες εναντι αλλων mac, dual+ boot με αλλα λειτουργικα κλπ. Δεν ειναι δλδ οτι τελικα καταφερνεις να τρεξεις mac os x αλλα πολλα παραπανω.

Snow Leopard Vanilla Retail
Dual Boot with Windows 7 64 bit
Mobo : GA P35C DS3R
CPU : Intel Core 2 Quad Core Q8300 @ 2.5 Ghz
Graphics : Nvidia 8600 GT 512MB
RAM : 4GB DDR3 1333Mhz
Sound : Creative Audigy 5.1

Reply With Quote