InfiniteMac OSx86  

Nice: Get free cryptocurrency tokens (WCX). About ~$10 worth. Claim here. Enjoy!

Reply
 
Thread tools Display modes
  #1  
Old 11-03-2011, 10:51 AM
babis306's Avatar
babis306 babis306 is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2010
Location: NorthWest Greece
Posts: 5
Υποστηριζόμενο Hardware

Καλημέρα σε όλους.
Ειναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum αν και δουλευω εδω και κανενα 6μηνο τελευταια με hackintosh (από το οποίο και γράφω τώρα).
Αυτο που έχω τώρα είναι με core2duo E6600, 6Gb ram, motherboard Gigabyte GA-965P-S3, και την nVidia GT9800, 1Τb σκληρό και το MacOSX 10.6.8. με ολα τα update του.Απλά έχω και ένα δεύτερο μηχάνημα πιο δυνατό και θελω να βάλω και εκεί MacOSX, η σύνθεση του ειναι motherboard Gigabyte GA-Z68P DS3, core i5 2310, 8 Gb ram, 1Tb σκληρό και καρτα γραφικών MSI N550Ti GTX. Παρά τις όποιες προσπάθειες μου δεν κατάφερα με τίποτα να κάνω να ξεκινήσει τουλάχιστον η εγκατάσταση. Προσπάθησα Lion από USB stick με chameleon τιποτα προσπαθησα το iATKOS L1 τιποτα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις σταματάει στο "PCI configuration start". Μπορει στο συγκεκριμενο Hardware να μπει MacOSX και ποια εκδοση? και αν καποιο κομματι δεν ειναι συμβατο ποιο ειναι να δω αν θα μπορεσω για την αλλαγη του. Επειδή τα αγγλικά μου περιορίζονται σε αυτά που ειχα μαθει στο σχολείο (πριν 25+ χρόνια) και σε οτι χρησιμοποιώ στο ιντερνετ, με τις ορολογιες και ειδικα του mac δεν τα παω τοσο καλα θα εκτιμουσα και θα ευχαριστουσα εκ των προτερων οποιαδηποτε βοηθεια.
Ευχαριστω παρα πολυ για την φιλοξενια.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2011, 05:20 PM
tangon's Avatar
tangon tangon is offline
Tiger
 
Join Date: Jan 2010
Location: Athens, Persister
Posts: 301
Σε καλωσορίζουμε λοιπόν στην παρέα μας.

Στο μηχάνημα που θέλεις να βάλεις Lion δεν πιστεύω να συναντήσεις πρόβλημα. Βέβαια η θεωρία από τη πράξη συνήθως απέχει, αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει.

Το πρόβλημα που αναφέρεις "PCI configuration start" ξεπερνιέται με τον παρακάτω τρόπο. Αναφέρομαι στην διανομή iATKOS L1:

Ξεκινάς από το DVD της διανομή iATKOS L1 και μόλις σου "βγάλει" το DVD στην οθόνη σου πατάς F8 (πριν τελειώσει ο χρόνος της μπάρας) και γράφεις

-v npci=02000

Με τον εντολή -v βλέπεις τις εντολές του Unix και με το npci=02000 ξεπερνάς το πρόβλημα του "PCI configuration start"

Μετά βλέπεις αν σου κολλήσει κάπου αλλού.

Motherboard: FOXCONN Intel G31MXP / Chipset ICH7
Memory: 4 GB 1066 MHz DDR2 SDRAM
Processor: Core2Quad @2.66GHz
Audio: ALC662
Graphic: nVidia GeForce GT220 1024 MB
Ethernet: Realtek RTL8111/8168

OS:10.8.2 Mountain Lion (64bit)
OS:10.7.5 Lion (64bit)
OS:10.6.8 Vanilla Kernel (64bit)

ipad2 WiFi 16GB white

Last edited by tangon; 11-03-2011 at 05:24 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2011, 07:31 AM
babis306's Avatar
babis306 babis306 is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2010
Location: NorthWest Greece
Posts: 5
Ευχαριστω πολυ.
Το δοκιμαζω τωρα αμεσως.

Εχω απο το πρωι που παιδευομαι αφου το φορτωσε εχει μεινει σε μια λευκη οθονη μετα το τελος ολων των ρυθμισεων και του registration. Εκτος αυτου στις ρυθμισεις ωρας γλωσσας κλπ ειχε ταχυτητα δεινοσαυρου.... πατουσες κλικ και το καταλαβαινε μετα απο δυο με τρια λεπτα. Εκτος αυτου στην εκκινηση αν δεν γραψω αυτα που μου ειπε ο φιλος tangon δεν ξεκιναει κολλαει στην οθονη με το μηλο..... Αυτα....... Καθε βοηθεια δεκτη και δεν με πειραζει καθολου μα καθολου να βαλω το snow leopard 10.6.8.

Last edited by babis306; 11-04-2011 at 07:10 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2011, 08:03 AM
tangon's Avatar
tangon tangon is offline
Tiger
 
Join Date: Jan 2010
Location: Athens, Persister
Posts: 301
Το ότι πάει αργά μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι δεν έχεις βάλει τα σωστά kexts ή του έχεις βάλει παραπάνω από ότι χρειάζεται.

Σε αυτή εδώ τη διεύθυνση υπάρχει η μητρική σου και τί kexts χρειάζεσαι για να την ενεργοποιήσεις:

http://wiki.osx86project.org/wiki/in...0.7.1#Gigabyte

Μιλάω πάντα για Lion 10.7.1

Δοκίμασε να βάλεις τα kexts που λέει και απενεργοποίησε όσα είναι ενεργοποιημένα από τη διανομή.

Και βλέπουμε. Είπαμε χρειάζεται υπομονή και πολλά πολλά φορμάτ για να τα καταφέρεις!

Και μην ξεχνάς να βάζεις αυτά που σου γράφω κατά την εκκίνηση. Μετά υπάρχει τρόπος να τα αποθηκεύσεις μόνιμα και να μην χρειάζεται να τα βάζεις με το "χέρι"

Motherboard: FOXCONN Intel G31MXP / Chipset ICH7
Memory: 4 GB 1066 MHz DDR2 SDRAM
Processor: Core2Quad @2.66GHz
Audio: ALC662
Graphic: nVidia GeForce GT220 1024 MB
Ethernet: Realtek RTL8111/8168

OS:10.8.2 Mountain Lion (64bit)
OS:10.7.5 Lion (64bit)
OS:10.6.8 Vanilla Kernel (64bit)

ipad2 WiFi 16GB white

Last edited by tangon; 11-05-2011 at 08:06 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2011, 12:57 PM
babis306's Avatar
babis306 babis306 is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2010
Location: NorthWest Greece
Posts: 5
Ευχαριστω πολυ.
Αυτα που μου ειπες τα βαζω παντα, αλλιως δεν ξεκιναει.
Απο τα kext με βαση το system profiler βαζω τα απολυτως απαραιτητα. Εχω κανει και τις ρυθμισεις του BIOS (ACHI. S3, 64bdit HPET Mode). BTW εχω το DSDT αρχειο για το motherboard μου ακριβως και με την εκδοση του bios που εχω πανω εχω και το DSDT patcher αλλα αυτα αν δεν κανω λαθος μπαινουν με αλλα προγραμματακια και αφου ξεκινησει το μηχανημα. Ετσι δεν ειναι? Το motherboard παντως το συγκεκριμενο δεν το εχει η σελιδα που μου εδωσες εχει δυο ή τρια αλλα τα οποια ειναι με το ιδιο chipset αλλα διαφορετικα χαρακτηριστικα.
Τελος παντων εγω θα το παλευω αν και πιστευω οτι την ολη δουλεια μου την κανει η καρτα γραφικων nvidia 550 Ti. Θα δοκιμασω και με αλλη καρτα γραφικων απο βδομαδα και θα πω αποτελεσματα.
Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες, εδω θα ειμαι να ακουσω και οτιδηποτε αλλο θα μπορεσει να δωσει λυση στο προβλημα μου.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-24-2011, 03:37 PM
babis306's Avatar
babis306 babis306 is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2010
Location: NorthWest Greece
Posts: 5
Καλησπερα.
Τελικα οτι και να εκανα η εκδοση iATKOS L1 δεν ηθελε με τιποτα να δουλεψει.
Κατεβασα την εκδοση L2 και χωρις κανενα μα κανενα προβλημα εκανε την εγκατασταση κανονικοτατα.Το προβλημα με την εκδοση L1 απ'οτι καταλαβα εγω πρεπει να ηταν στην καρτα γραφικων που στην εκδοση L2 αναφερει ρητα οτι την υποστηριζει ενω στην L1 δεν λεει τιποτα σχετικο.
Εχω ενα θεματακι με την αναμονη (sleep) του υπολογιστη, αλλα ενταξει μπορουμε και χωρις αυτο, αν παρολα αυτα υπαρχει διαθεσιμη καποια βοηθεια θα ηταν ευπροσδεκτη.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και την ανταποκριση σας.
Συνεχιστε την καλη δουλεια.


Reply With Quote