InfiniteMac OSx86  


Reply
 
Thread tools Display modes
  #1  
Old 03-02-2011, 11:12 AM
mozart mozart is offline
Jaguar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 45
καταρχην ο οδηγος εχει να κανει με το acer 6935g. αλλα πανω κατω τα περισσοτερα λαπτοπ με intel επεξεργαστη και nvidia νομιζω θα ανταποκριθουν.

Στο δικο μου συστημα τρεχω win7, linux ubuntu 10.10 ultimate και τα snow leopard 10.6.6.

οποιον δεν τον απασχολουν τα αλλα λειτουργικα απλα ας παρακαμψει.

για να πραγματοποιησουμε τις εγκαταστασεις θα χρειστουμε απο γνωστα torrentαδικα

1. windows 7. iso
2. iatkos s3 v2.iso
3. ubuntu ultimate 2.8 .iso
4. ultra iso το προγραμμα

ευκολα μπορειτε να βρειτε στο isohunt.


αφου τα κατεβασουμε ολα κανουμε εγκατασταση το ultra iso και κανοντας διπλο κλικ ανοιγουμε το καθε αρχειο και επιλεγουμε να το γραψουμε σε dvd.
(γινεται και σε φλασακι αλλα μην μπερδευτουμε περισσοτερο, οποιος ξερει ας το κανει σε φλασακι παει ποιο γρηγορα)

εχουμε φτιαξει τρια λοιπον dvd με τα ξεχωριστα λειτουργικα

ας ξεκινησουμε λοιπον.

1.ανοιγουμε και παταμε τo f2 για να μπουμε στο bios(μπλε οθονη) με τα βελακια παμε στην δευτερη καρτελα(main) και αλλαζουμε εκει που λεει sata mode απο ide σε AHCI.
αποθηκευουμε και κανουμε εξοδο.

2. βαζουμε το cd το windows ανοιγουμε και παταμε f12 για να επιλεξουμε να μπουταρει απο το cd.

παταμε εντερ και κανουμε την εγκατασταση τον windows, οδηγιες σε windaδικα φορουμ .
φτανουμε σε σημειο που χωριζουμε παρτισιον. κανουμε τρια αναλογα με την χωρητικοτητα που θελουμε. καντε ενα 150 g ntfs (οπου θα βαλουμε τα windows) και καντε αλλα δυο me format fat32.
επιλεγουμε το ntfs και βαζουμε τα windows κανουμε επανεκινηση. και ο υπολογιστης μας δουλευει

3. παμε με τωρα στο ζουμι
βαζουμε το δισκακι του iatkos s3 ανοιγουμε παταμε f12 και το βαζουμε να μπουταρει. και ουπς να το μηλο.

θα βλεπουμε το μηλο περιπου ενα τεταρτο μεχρι δηλαδη να φορτωσει το cd .
και καποια στιγμη θα μας γραψει iatkos s3 και αφου πατησουμε continue και agree παμε πανω στην μπαρα και παταμε



μας εμφανιζει τον παρακατω πινακα


οπου επιλεγουμε το δισκο που θελουμε παμε μετα στο erase και τον κανουμε erase
αλλα σε φορματ μακ os journal oοπως κατω στην φωτο



αφου παταμε το erase και φορμαρει το παρτισιον κλεινουμε τον πινακα
και επιστρεφουμε στο μενου του iatkos οπου διαλεγουμε το παρτισιον μας αλλα πρινα πατισουμε install παταμε το κουμπι που γραφει costumize για να κανουμε τις ρυθμισεις εγκαταστασης.

συνεχιζεται........


---merged--- by Moderator SomniusX


λοιπον στο customize απο τον φακελο boot επελεξα τον chameleon rc5 και τσεκαρα την πρωτη επιλογη.

ολα τα αλλα τα αφηνουμε τσεκαρισμενο ως εχουν και στους drivers απο την καρτελα main drivers ξετσεκαρουμε το sound και τις δυο επιλογες που εχει γιατι δεν προκειτε να ανοιξει ποτε και θα φαμε μυνηματα πανικου

συνεχιζουμε και τσεκαρουμε τσεκαρωντας to ps/2 και τις δυο επιλογες για να εχουμε πληκτρολογιο και pad.

κατεβαινουμε μετα και στο laptop hardware τσεκαρουμε μπαταρια.
και στο vga τσεκαρουμε το κουτακι με το nvidia .

και για wifi στο wired το broadcom 44x αν βεβαια εχετε αλλαξει την καρτα, αλλιως για ιντερνετ ενα φλασακι απο το νετ με 10 ευρω και κανει μια χαρα

αφου λοιπον τελιωσουμε παταμε τον install κανουμε και τον σταυρο μας και περιμενουμε γυρω στο 30 λεπτο.

κανει restart και μας βαζει στο μενου εγκαταστασης οπου μας ζηταει να δωσουμε διαφορα στοιχεια για rigistration

επιλεξτε αμερικη και αμερικανικη γλωσσα
μετα δωστε το ονομα που θελετε κωδικους
και μπηκαμε

βεβαια δεν εχουμε ηχο και ειναι στα αγγλικα αλλα δεν πειραζει προς το παρων.

παμε στο http://support.apple.com/kb/dl1349

και κατεβαζουμε το update 10,6,6
αφου το κανουμε εγκατασταση κανουμε επανεκινηση
και μετα
κανουμε εγκατασταση την ελληνικη γλωσσα δεν μπορεσα να βρω το λινκ και σας το ανεβασα

http://rapidshare.com/files/450608826/Greek_1066.dmg

το ελληνικο περιβαλλον απο το ανω αρχειο ειναι προαιρετικο μιας και μπορει να εχετε ασυμβατοτητα με προγραμματα.
μπορειτε απλα να προσθετε τα ελληνικα στα πληκτρολογιο για να μπορειτε να γραφετε ελληνικα

αφου λοιπον βαλαμε και την γλωσσα παμε για τον ηχο
σας ανεβαζω
http://rapidshare.com/files/450609500/voodoohda.rar

αφου αποσυμπιεστε εχει μεσα δυο αρχεια το kextbeast και το voodoohda. kext.
αποσυμπιεστε πρωτα το voodoohda.kext και ριξτε το στην επιφανεια εργασιας.
επειτα αποσυμπιεστε το kext beast και μολις το τρεξετε θα σας κανει εγκατασταση τον ηχο,

υπαρχει και μανιουαλ τροπος με εντολες αν θελησετε .

πριν κανετε επανεκινηση μπειτε στο φακελο συτημα-βιβλιοθηκες- extension και βρειτε το αρχειο applehda.kext και σβηστε το.

επανεκινηση και ετοιμοι.

θα σας εμφανιζει στην αρχη τον chameleon και θα διαλεγετε αν θελετε να μπειτε σε ενα απο τα δυο λειτουργικα.

τωρα αν σας πιασει το βιτσιο και θελετε και linux.
με την ιδια λογικη τρεχεται το dvd επιλεγετε εγκατασταση στον σκληρο δισκο και στο αρχικο μενου επιλεγεται ρυθμισεις δισκου χειροκινητα.
ας ανοιγει ενα μενου αντιστοιχο με το kext utility και εκει κανετε διαγραφη τον δισκο fat 32 που αφησαμε ελευθερο.

προσθηκη και κανε ενα παρτισιον με φορματ journal ext4 επιλεγοντας διαμορφωση και σημειο εκινησης την παυλα /
αν ειναι 50000kb επελεξε 46000 αφηνοντας ελευθερα 4000κβ(4g)
αφου βγουμε απο την πρωτη διαδικασια παμε μετα στον ελευθερο χωρο παταμε προσθηκη και επιλεγουμε να γινει χρηση ως εικονικη μνημη.
βγαινουμε και απο κει

επιλεγουμε τον δισκο με ext4 παταμε install και μπαινουν και αυτα.

στο αρχικο μενου τωρα εχει φυγει το γραφικο περιβαλλον αλλα μας εχεις τις επιλογες για να μπουμε σε οποιο περιβαλλον θελουμε. πατατε macOs 64bit. και παλι δεν θα εχει γραφικο περιβαλλον αλλα θε ειναι σαν να μπουταρει με -v αλλα τιποτα αλλο δεν εχει πειραχτει απο το λειτουργικο.

ειναι ετοιμο το συστημα σας.

οι γνωσεις πανω σε αυτα ειναι ελαχιστες και τις απεκτησα μεσα απο αυτο το φουρουμ αν και δεν κατεφερα να κανω vanilla εγκατασταση αν λοιπον μπορεσα εγω ευκολα μπορειτε να τα περασετε και εσεις. καλη επιτυχια και οτι απορια εχετε εδω ειμαστε

Last edited by SomniusX; 04-11-2011 at 01:29 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2011, 08:02 PM
excos's Avatar
excos excos is offline
 
Join Date: Jun 2009
Location: Athens
Posts: 540
Φιλε mozart οταν λες δεν ειχε ελληνικα τι εννοεις? Νομιζω οτι τα εχεις μπλεξει λιγο το θεμα!!!

Αλλο το μπορω να γραφω ελληνικους χαρακτηρες και να εχω με επιλογη και αλλο να εχω ενα ελληνικο περιβαλλον.

Νομιζω οτι εχεις μπλεξει το Linux με το Os x φιλε?

Mac mini i5 mid 2011- Apple Cinema Display 27' /Lion 10.7.3

MacBook/MB466/A GR Aluminium late 2008 Lion 10.7.3

iPhone 4 16GB

Acer Aspire one ZG5 Snow Leopard 10.6.8
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2011, 11:30 PM
mozart mozart is offline
Jaguar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by excos View Post
Φιλε mozart οταν λες δεν ειχε ελληνικα τι εννοεις? Νομιζω οτι τα εχεις μπλεξει λιγο το θεμα!!!

Αλλο το μπορω να γραφω ελληνικους χαρακτηρες και να εχω με επιλογη και αλλο να εχω ενα ελληνικο περιβαλλον.

Νομιζω οτι εχεις μπλεξει το Linux με το Os x φιλε?
ενω εβαλα την γλωσσα των ελληνικων στην πρωτη θεση και εκανα logout δεν ειχε ποτε ελληνικο ιντερφεις αντιθετα σε αλλες γλωσσες αλλαζε κανονικα οπως πορτογαλλικα

στο πληκτρολογιο ειχα κανονικα την επιλογη μολις τσεκαρα την ελληνικη γλωσσα αν και δεν καταφερα να αλλαξω την συντομευση του πληκτρολγιου οσο και αν προσπαθησα αλλα λιγο το κακο

ετσι λοιπον εκανα εγκατασταση το αρχειο και ολα δουλεψανε, εχω πλεον ελληνικο περιβαλλον. προφανως στο iatkos ελειπε η γλωσσα

Last edited by mozart; 03-02-2011 at 11:37 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-02-2011, 11:57 PM
excos's Avatar
excos excos is offline
 
Join Date: Jun 2009
Location: Athens
Posts: 540
Φιλε mozart οπως καταλαβα εχεις βαλει το dmg για να κανει ολο το περιβαλλον Ελληνικο.

Αυτο ειναι περιττο στο OS x διοτι τους ελληνικους χαρακτηρες τους ειχε χωρις να κατεβασεις καποιο αρχειο απο το internet.

Οπως εγραψα και την αλλη φορα εαν εκανες αυτο που σου ειπα θα επελεγες μονο να εχεις ελληνικους χαρακτηρες που αυτο εχουμε ολοι οι χρηστες OS x.

Το Ελληνικο περιβαλλον το χρησιμοποιουν πολλοι λιγοι χρηστες στο OS x διοτι οι ποιο παλιες εκδοσης ειχαν αρνητικα αποτελεσματα συνεργασιας με τα προγραμματα που κατα 99% χρησιμοποιουν λατινικους χαρακτηρες.

Και στο δικο μου περιβαλλον αυτη την στιγμη που γραφω ολο το περιβαλλον ειναι στα Αγγλικα και μονο του χαρακτηρες αλλαζω για να γραφω Ελληνικα.

Και αφου εχεις γνωση και απο διανομες Linux θα ξερεις οτι μπορουμε να εχουμε λατινικους χαρακτηρες δλδ (Αγγλικο περιβαλλον) με επιλογη χαρακτηρων (Αγγλικων & Ελληνικων για να γραφουμε).

Το μονο θετικο που εχει να κανεις το περιβαλλον σε Ελληνικο ειναι η ορθογραφια που σου δινει το πακετο αυτο, που δεν το εχεις εαν εχεις επιλεξει μονο χαρακτηρες.

Επειδη γραφεις οδηγο εγκαταστασης και για αλλους η επιλογη που γραφεις για να βαλεις την γλωσσα ειναι λανθασμενη.

Mac mini i5 mid 2011- Apple Cinema Display 27' /Lion 10.7.3

MacBook/MB466/A GR Aluminium late 2008 Lion 10.7.3

iPhone 4 16GB

Acer Aspire one ZG5 Snow Leopard 10.6.8
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2011, 12:26 AM
mozart mozart is offline
Jaguar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by excos View Post
Φιλε mozart οπως καταλαβα εχεις βαλει το dmg για να κανει ολο το περιβαλλον Ελληνικο.

Αυτο ειναι περιττο στο os x διοτι τους ελληνικους χαρακτηρες τους ειχε χωρις να κατεβασεις καποιο αρχειο απο το internet.

Οπως εγραψα και την αλλη φορα εαν εκανες αυτο που σου ειπα θα επελεγες μονο να εχεις ελληνικους χαρακτηρες που αυτο εχουμε ολοι οι χρηστες os x.

Το Ελληνικο περιβαλλον το χρησιμοποιουν πολλοι λιγοι χρηστες στο os x διοτι οι ποιο παλιες εκδοσης ειχαν αρνητικα αποτελεσματα συνεργασιας με τα προγραμματα που κατα 99% χρησιμοποιουν λατινικους χαρακτηρες.

Και στο δικο μου περιβαλλον αυτη την στιγμη που γραφω ολο το περιβαλλον ειναι στα Αγγλικα και μονο του χαρακτηρες αλλαζω για να γραφω Ελληνικα.
επειδη δεν γνωριζω αν αγορασω ενα μακμπουκ δεν θα ειναι σε ελληνικο περιβαλλον


Και αφου εχεις γνωση και απο διανομες linux θα ξερεις οτι μπορουμε να εχουμε λατινικους χαρακτηρες δλδ (Αγγλικο περιβαλλον) με επιλογη χαρακτηρων (Αγγλικων & Ελληνικων για να γραφουμε).

Το μονο θετικο που εχει να κανεις το περιβαλλον σε Ελληνικο ειναι η ορθογραφια που σου δινει το πακετο αυτο, που δεν το εχεις εαν εχεις επιλεξει μονο χαρακτηρες.

Επειδη γραφεις οδηγο εγκαταστασης και για αλλους η επιλογη που γραφεις για να βαλεις την γλωσσα ειναι λανθασμενη.
μα δεν καταλαβαινω γιατι ειναι περιττο το ελληνικο περιβαλλον, νομιζω ειναι περι ορεξεως.
απο την στιγμη που σε αλλες γλωσσες εχεις την επιλογη να το αλλαξεις γιατι να μην μπορεις να το κανεις και στα ελληνικα οπως και σε ολα τα λειτουργικα, αλλωστε ειναι κατι αναστρεψιμο.
ειδικα για μενα που το αγγλικο δεν το κατεχω και τρελλα με βολευει.
και στην τελικη εγραψα τι εκανα και πως δουλεψε σε μενα, οποιος δεν θελει κατι το παρακαπτει.
τωρα αν ειχουν ασυμβατοτητα ειναι κατι που δεν γνωριζα. τo photoshop παντως ειναι οκ
επειδη δεν γνωριζω αν αγορασεις μακ μπουκ δεν θα εχει ελληνικο περιβαλλον?
το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω απο που το κατεβασα μιας και μου φανηκε για επισημο γιατι ειχε αλλο για καθε εκδοση. και διαβασα και για κατι αλλες πειραματικες μεταφρασεις απο πανεπιστημια. τελος παντων ας γραψω μια διευκρινηση στον οδηγο

edit βρηκα το λινκ, http://downloads.isquare.gr/cgi-bin/...appledownloads δεν ειναι επισημη μεταφραση?

Last edited by mozart; 03-03-2011 at 07:56 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2011, 12:53 PM
excos's Avatar
excos excos is offline
 
Join Date: Jun 2009
Location: Athens
Posts: 540
mozart για να καταλαβαινουμε τι λεμε αλλο γραφω ελληνικα & αλλο ειναι εχω περιβαλλον ελληνικο.

Στο οδηγο που εχεις γραψει μπορει να το διαβασει ενα ασχετος που δεν ξερει καθολου απο OS x αλλα να εχει το ιδιο μηχανημα και να το κανει.

Οταν με ρωτησες πως θα εχω ελληνικα εγω σου ειπα πως θα το κανεις εντος του λογισμικου και οχι προσθετοντας κατι επιπλεον.

Εαν εσυ θελεις ελληνικο περιβαλλον no problem η αυτος που θα ακολουθηση τον οδηγο.Αλλα ποιο ειναι το σωστο ειναι το ερωτημα σε αυτο το λειτουργικο που δοκιμαζεις εκει ολο το θεμα.

Mac mini i5 mid 2011- Apple Cinema Display 27' /Lion 10.7.3

MacBook/MB466/A GR Aluminium late 2008 Lion 10.7.3

iPhone 4 16GB

Acer Aspire one ZG5 Snow Leopard 10.6.8
Reply With Quote
  #7  
Old 03-03-2011, 06:09 PM
tangon's Avatar
tangon tangon is offline
Tiger
 
Join Date: Jan 2010
Location: Athens, Persister
Posts: 301
mozart θα μου επιτρέψεις να εκφράσω και εγώ την γνώμη μου.

Κατ' αρχή συμφωνώ με τα λεγόμενα του excos με όσα λέει για την ελληνοποίηση όλου του λειτουργικού. Για μένα δύο πράγματα έχουν σημασία.

Το πρώτο είναι ότι η εγκατάσταση του πακέτου με τα ελληνικά έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορείς να το απεγκαταστήσεις (έτσι νομίζω ότι λειτουργεί μέχρι τώρα) εκτός από format και εγκατάσταση λειτουργικού από την αρχή.

Το δεύτερο είναι ότι έχει αποδειχθεί σε κανονικά mac δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας. Πόσο μάλλον σε hackintosh που εάν βάλεις ένα kext παραπάνω που δεν χρειάζεσαι σου βγάζει πολλαπλά προβλήματα. Φαντάσου τώρα να βάλεις σε hackintosh ολόκληρα kexts με την προσθήκη ελληνικού περιβάλλοντος τί μπορεί αυτό να σημαίνει. Δεν θα μπορείς να καταλάβεις τί ενοχλεί ποιό.

Και κάτι τελευταίο. Μπορεί στο δικό σου μηχάνημα τα ελληνικά να μην σου δημιουργούν πρόβλημα, σε κάποιον άλλο να μην ξεκινάει καν.

Φιλικά tangon

Motherboard: FOXCONN Intel G31MXP / Chipset ICH7
Memory: 4 GB 1066 MHz DDR2 SDRAM
Processor: Core2Quad @2.66GHz
Audio: ALC662
Graphic: nVidia GeForce GT220 1024 MB
Ethernet: Realtek RTL8111/8168

OS:10.8.2 Mountain Lion (64bit)
OS:10.7.5 Lion (64bit)
OS:10.6.8 Vanilla Kernel (64bit)

ipad2 WiFi 16GB white
Reply With Quote
  #8  
Old 03-03-2011, 06:28 PM
mozart mozart is offline
Jaguar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 45
ρε παιδια δεν ειμαι χαζος και καταλαβαινω τι λετε, αλλωστε η πρωτη επαφη με μακιντος ειναι με το iatkos 7. το διορθωσα και εβαλα στον καθενα να επιλεξει αν το θελει αλλωστε κανω λογo για το δικο μου μηχανημα.

παντως για την ιστορια οποτε θελω το γυριζω σε οποια γλωσσα θελω συμπεριλαβανομενου απο τα κινεζικα μεχρι τα ελληνικα.

οπως ξαναειπα περι ορεξεως. εγραψα και διευκρινηση οποτε το θεμα νομιζω ειναι ληξαν. δεν μπορουσα να φανταστω οτι εν ετη 2011 στα κανονικα μακ τα ελληνικα δημιουργουν προβλημα

Last edited by mozart; 03-03-2011 at 06:34 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-03-2011, 06:42 PM
tangon's Avatar
tangon tangon is offline
Tiger
 
Join Date: Jan 2010
Location: Athens, Persister
Posts: 301
Νομίζω ότι μας παρεξήγησες φίλε mozart.

Αυτό που κάνουμε εδώ είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις και μόνο απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε κάποιον από εμάς αλλά μέσα από την "κουβέντα" γινόμαστε όλοι σοφότεροι. Kαι κλείνω το θέμα εδώ.

Φιλικά και πάλι tangon

Motherboard: FOXCONN Intel G31MXP / Chipset ICH7
Memory: 4 GB 1066 MHz DDR2 SDRAM
Processor: Core2Quad @2.66GHz
Audio: ALC662
Graphic: nVidia GeForce GT220 1024 MB
Ethernet: Realtek RTL8111/8168

OS:10.8.2 Mountain Lion (64bit)
OS:10.7.5 Lion (64bit)
OS:10.6.8 Vanilla Kernel (64bit)

ipad2 WiFi 16GB white
Reply With Quote
  #10  
Old 03-03-2011, 07:15 PM
mozart mozart is offline
Jaguar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 45
(y)
Quote:
Originally Posted by tangon View Post
Νομίζω ότι μας παρεξήγησες φίλε mozart.

Αυτό που κάνουμε εδώ είναι να ανταλλάσσουμε απόψεις και μόνο απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε κάποιον από εμάς αλλά μέσα από την "κουβέντα" γινόμαστε όλοι σοφότεροι. Kαι κλείνω το θέμα εδώ.

Φιλικά και πάλι tangon
αυτο ακριβως αλλωστε οτι καταφερα το καταφερα απο δω μεσα (y)



💡 Deploy cloud instances seamlessly on DigitalOcean. Free credits ($100) for InfMac readers.

Reply With Quote