InfiniteMac OSx86  
  #11  
Old 02-08-2010, 12:39 PM
hellboy hellboy is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
CarryDude, you should try to put the CountryCode and Locale not at the end of the file, but just before the end :

Code:
    <key>IOProviderClass</key>
    <string>IOPCIDevice</string>
    <dict>
        <key>CFBundleIdentifier</key>
        <string>com.apple.driver.AirPort.Atheros21</string>
        <key>IO80211Locale</key>
        <string>FCC</string>
        <key>IO80211CountryCode</key>
        <string>US</string>
    </dict>
</array>
I'll try it tonight and repost some result.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-09-2010, 11:29 AM
hellboy hellboy is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
I am trying modifying the info.plist from the AirportAtheros21 kext.
But my IORegistry show me APAC as Locale and nothing as CountryCode.

What means FCC ? 'cause i'm in france, so i can't use FCC/US
Reply With Quote
  #13  
Old 02-09-2010, 04:51 PM
remisenforme remisenforme is offline
Cheetah
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bologna
Posts: 1
Red face

Hello everyone, I too have the same point.
Ar9285 recognized but no network.
I compared the Airport System Profiler on my Mac Mini (original) with that of Snow/Asus: my countrycode IT, locale ETSI, I suppose because I'm in Italy.
I tried unsuccessfully changes to the kext as indicated by Hellboy ..
if someone gives me more information I can try ..
Great job everyone!

Last edited by remisenforme; 02-09-2010 at 05:02 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-09-2010, 07:39 PM
hellboy hellboy is offline
Cheetah
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
So, i tried what CarryDude said :
it doesn't work for me, but i tried different thing :
i saw an other IOProviderClass key in the file, so I put the dict section just below.
but it break the kext, i couldn't load it.
so i tried to put only locale and country code below the IOProviderClass, and I get the same result as CarryDude said.

So I will continue to try different thing.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-22-2010, 05:50 AM
xpack xpack is offline
Cheetah
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Did anyone ever get this card working?
Reply With Quote
  #16  
Old 04-22-2010, 01:24 PM
scififan68 scififan68 is offline
 
Join Date: Oct 2008
Location: Midwest USA
Posts: 229
You could try something like: http://www.insanelymac.com/forum/ind...owtopic=122365 but it's risky. But if successful it may work because I'm lead to believe the iMac11,1 has something close to these cards.
From sys profiler dump:
pci168c,2a:

Type: Other Network Controller
Bus: PCI
Vendor ID: 0x168c
Device ID: 0x002a
Subsystem Vendor ID: 0x106b
Subsystem ID: 0x008f
Revision ID: 0x0001
Link Width: x1
someone was able to get it working.
en1:
Card Type: AirPort Extreme (0x168C, 0x8F)
Firmware Version: Atheros 9280: 2.1.8.11

GA-Z68XP-UD3: Lion 10.7.3, Windows 7 Professional 64bit SP1 and FreeBSD 9-RELEASE, Core i5 2500K @ 3.3GHz, 16GB 1333 Mhz DDR3 ram(Soon), 1GB GDDR5 Nvidia Geforce GTX 560 Ti, 2X 1TB Samsung F3 SATA HDDs, 1X WDC Blue 500GB HDD; Dell Mini 10v: Obsidian Black, 2GB DDR2 533MHz Ram, 1.6GHz Intel Atom N270, 120GB HDD, 6-Cell, Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 Build 10K549

Last edited by scififan68; 04-22-2010 at 01:36 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-24-2010, 12:59 PM
alexylee alexylee is offline
Cheetah
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Has some one tried madwifi from Liunx?
Reply With Quote
  #18  
Old 05-20-2010, 11:33 AM
ushio81 ushio81 is offline
Cheetah
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Any news with the 9285 card?
I've installed Snow Leopard on my 1005HA but still my wireless card isn't shown up under the hardware info...
Reply With Quote
  #19  
Old 06-17-2010, 02:53 AM
Bambo Bambo is offline
Cheetah
 
Join Date: Aug 2009
Location: Guangzhou, Guangdong Province
Posts: 1
It's not the problem of IO80211Locale

I've patched the binary and now and
IO80211Locale is set to FCC, But the card can't work yet.
Reply With Quote
  #20  
Old 07-28-2010, 12:03 AM
uwannacookie uwannacookie is offline
Jaguar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Portugal FTW!
Posts: 67
I'm working on country codes and locales. Once again , THEY ARE YOU EARS ! You have to put the country stuff at yours. Mine's locale is ISO3166 and Country Code is PT. but i'm still putting this on working.



Desktop: Mobo: G41/ICH7 | CPU: C2D E6320 | Mems: 2Gb DDR2 | Graphics: X1650 512MB | HD: 250GB SATA2 (Clean) + 320GB IDE (Win7 HP SP1)

Laptop: K50IN / T5900 / 4GB DDR2 / 250 gb Sata / G102M 512mb / Atheros 9285 Wifi / RTL8139 / OSX 10.6.4 . EVERYTHING WORKS , only media keys not working.

Playing: Counter-Strike Source , GTAIV , Resident Evil 5, Call Of Duty 4.

XLIVE Gamertag: xuwannacookiex w/o Live Gold sub yet =(
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes