InfiniteMac OSx86  


Reply
 
Thread tools Display modes
  #1  
Old 06-15-2010, 06:55 PM
eido eido is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
10.6.3 update problem

I am at my wits end by now. I have installed OS X 10.6 on my Dell Studio XPS 16 laptop several times now fine, using the retail disc with the Empire EFI 1.085 boot cd. However, I desperately need to update to at least 10.6.2 to get support for my graphics card.

Unfortunately, every time i install an update I get problems, I've made about 5 or 6 attempts now, and after each attempt my OS X partition no longer boots. My last attempt was to install just the 10.6.2 combo update to see if that made a difference, and this is the sequence of events:

-I installed 10.6 with the Empire EFI boot disc, it boots in safe mode
-Using MultiBeast, I installed FakeSMC, NullCPUPowerManagement, LegacyAppleRTC, and EvOreboot kexts, and rebooted (again in safemode)
-I installed the 10.6.2 combo update and rebooted as the installer requires
-the Boot hangs, the last three lines are:

DSMOS has arrived
FakeSMC: key info not found MSDS, length - 6
ACPI_SMC_PlatformPlugin : :start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPower Management) timed out

In my previous attempts, I sometimes had a kernel panic that referenced something about the IONetworkFamily Kext already being loaded, one install would hang at the same lines as above but also give me two lines that said Error something, and I also had two installs that gave me a kernel panic that referenced three IOsomething kexts.

Note: I believe that this boot cd automatically makes a boot verbose, as regardless of my boot commands I don't get a graphic boot, but using another boot cd, prior to the update it ends in a garbled/blocky screen as my graphics isn't supported, and after the update I get the spinning loading thing under the apple logo and then a message pops up in a dark grey box saying I need to restart my computer

These are the basic specs of my system:
Dell Studio XPS 16 laptop (intel pm55 chipset)
Intel Core i7 720QM processor
ATI Radeon Mobility HD 4670

Can anyone please help?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2010, 07:12 PM
xxhellfirexx xxhellfirexx is offline
Cheetah
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 14
Quote:
ACPI_SMC_PlatformPlugin : :start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPower Management) timed out
Is AppleIntelCPUPowerManagement.kext AND disabler.kext present in your extensions folder?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-15-2010, 07:25 PM
eido eido is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
AppleintelCPUPowerManagement and AppleintelCPUPowerManagementClinet are, Disabler is NOT, NullCPUPowerManagement is in the Extra/Extensions Folder though...

Assuming I need Disabler.kext, is it possible to properly/effectively add it from a windows partition? And where can I get it?

Netkas instructions for the 10.6.3 update say all you need is the NullCPUPowerManagement text, of course currently I have attempted 10.6.2
Reply With Quote
  #4  
Old 06-15-2010, 10:44 PM
eido eido is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
After looking around online, it looks to me like Disabler.kext was used when updating Leopard installations.... I don't see anything to suggest it's neccessary for a Snow Leopard system.

Correct me if I'm wrong though...
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2010, 04:02 AM
dvtwru's Avatar
dvtwru dvtwru is offline
Cheetah
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 11
You should back up your system before installation update; you can use Time Machine
You have been back up your system yet?

Snow 10.7.2
Intel core 2 Duo E2200, MB P5KPL-AM
VGA Nvidia 7200GS working perfect
Lan Realtek detected
Audio VIA working ( voodooHDA.kext, mic and line-out)
full support for OSX Lion 10.7.2
Reply With Quote
  #6  
Old 06-16-2010, 07:48 AM
eido eido is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
haha yeah that wouldve saved me some time.... im gonna figure out how to do that as I continue to experiment, I'm so unfamiliar with macs it didnt occur to me. thanks for the tip
Reply With Quote
  #7  
Old 07-05-2010, 08:42 PM
eido eido is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
I took a break for a while, but now I'm back it it trying to fix this, I was able to solve the FakeSMC error by adding the MSDS key line to the FakeSMC kext. Still no dice with the other problem though.

I read one thing that said I needed EVOenabler, I tried that and after it gets to this line it now fades to a unevenly grey kind of screen and slowly darkens....
Reply With Quote
  #8  
Old 07-10-2010, 04:52 AM
eido eido is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Fixed it by deleting every ATI kext in S/L/E, kinda weird but it works, and I don't even need EVOenabler anymore



💡 Deploy cloud instances seamlessly on DigitalOcean. Free credits ($100) for InfMac readers.

Reply With Quote