InfiniteMac OSx86  


Reply
 
Thread tools Display modes
  #1  
Old 06-14-2011, 10:45 AM
okaiuz okaiuz is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Installed OSX 10.6.5 retail on AMD 790GX, now need some help

hi to all, and sorry for my bad english first!
i've recently installed snow leopard 10.6.5 retail on my amd system and now i need some help!

this is my system cnfig:

gigabyte GA-MA790GP-UD4H (AM2/ddr2 - AMD 790GX + SB750 Chipset)
amd x3@x4(fourth core unlocked via bios) overclocked at 3.6ghz
4*2gb ddr2 1066mhz
ati hd4850 1gb
hdd and dvdrw sata

this is what i've done for now:
booted pc with OSX86 ModCD 0.3.1, and then swap with SL 10.6.3 dvd and install it.
rebooted again with ModCD,run SL from hdd and then installed combo update 10.6.5 from pkg
again rebooted with ModCD, run SL from hdd and installed Chameleon 2 RC5 from pkg
rebooted from hdd and installed legacy kernel 10.6.5 from pkg found on nawcom's blog


now i have the system working but have a few problem:

when i reboot i have a bios corruption, and i have to restore system default.this happen every time i reboot my system!how i can solve this?

which kext i have to install to have full QE/CI support and native resolution of my monitor (2560*1600 hp 30") with asus ati hd4850 1 gb(2 dvi-and1 s-video)?

i haven't still installed kext on this system

tnx in advice for your help!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2011, 10:20 PM
uzmi uzmi is offline
Puma
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 24
Hi:

bios corruption,--> Use ElliottForceLegacyRTC.kext in Extra folder.

Ati 4850-->


Add your device id in plist.

Use Chameleon 2.0-RC5-r8xx/9xx:



and try.

Sorry my bad English, I´m an spanish native speaker

Good luck

Intel Core 2 Duo E 8400 / GA-P35-DS3L / 4GB DDR 2 667 / HD SATA II / Grab DL SATA / Teclado y raton inalámbricos / Ati 4850 1 GB / Wifi TL-WN851N
Reply With Quote
  #3  
Old 06-15-2011, 08:13 AM
okaiuz okaiuz is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
hi, thanks for your help!

i've solved the cmos reset with your kext, really thanks!
but i've a bigger problem now...i can't run or install application!
when i try to install/run program it crashes!
i attach the information about a crash:

Quote:
{\rtf1\ansi\ansicpg1252\cocoartf1038\cocoasubrtf35 0
{\fonttbl\f0\fswiss\fcharset0 Helvetica;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;}
\paperw11900\paperh16840\margl1440\margr1440\vieww 9000\viewh8400\viewkind0
\pard\tx566\tx1133\tx1700\tx2267\tx2834\tx3401\tx3 968\tx4535\tx5102\tx5669\tx6236\tx6803\ql\qnatural \pardirnatural

\f0\fs24 \cf0 Process: Kext Helper b7 [192]\
Path: /Users/Gersio/Desktop/Kext Helper b7.app/Contents/MacOS/Kext Helper b7\
Identifier: Kext Helper b7\
Version: ??? (???)\
Code Type: X86 (Native)\
Parent Process: launchd [124]\
\
Date/Time: 2011-06-15 00:04:56.270 +0200\
OS Version: Mac OS X 10.6.5 (10H574)\
Report Version: 6\
\
Interval Since Last Report: 1230 sec\
Crashes Since Last Report: 132\
Per-App Crashes Since Last Report: 6\
Anonymous UUID: 952C3FBD-9A10-453D-ABDB-B3D4AC80CD88\
\
Exception Type: EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL)\
Exception Codes: 0x0000000000000001, 0x0000000000000000\
Crashed Thread: 0\
\
Thread 0 Crashed:\
0 dyld 0x8fe2b7af _sysenter_trap + 3\
1 dyld 0x8fe2d5da mach_init + 47\
2 dyld 0x8fe01766 dyldbootstrap::start(macho_header const*, int, char const**, long) + 448\
3 dyld 0x8fe01057 _dyld_start + 39\
\
Thread 0 crashed with X86 Thread State (32-bit):\
eax: 0xffffffe4 ebx: 0x8fe2d49c ecx: 0xbffffa3c edx: 0x8fe2dce2\
edi: 0x00000000 esi: 0x00000000 ebp: 0xbffffa88 esp: 0xbffffa3c\
ss: 0x0000001f efl: 0x00010282 eip: 0x8fe2b7af cs: 0x00000017\
ds: 0x0000001f es: 0x0000001f fs: 0x00000000 gs: 0x00000000\
cr2: 0x8fe2b7ac\
\
Binary Images:\
0x8fe00000 - 0x8fe4162b dyld 132.1 (???) <39AC3185-E633-68AA-7CD6-1230E7F1CEF4> /usr/lib/dyld\
\
Model: Macmini2,1, BootROM MM21.009A.B00, 3 processors, 2.91 GHz, 8 GB, SMC 1.30f3\
Graphics: ATI Radeon HD 4800 Series, ATI Radeon HD 4800 Series, PCIe, 1024 MB\
Memory Module: global_name\
Network Service: Ethernet Adaptor (en0), Ethernet, en0\
Serial ATA Device: MAXTOR STM3320613AS, 298,09 GB\
Serial ATA Device: HL-DT-ST DVDRAM GH20NS10, 84,5 MB\
USB Device: DataTraveler 2.0, 0x0951 (Kingston Technology Company), 0x1607, 0x53400000\
USB Device: DataTraveler 2.0, 0x0951 (Kingston Technology Company), 0x1607, 0x53500000\
USB Device: USB Keyboard, 0x0a81 (CHESEN ELECTRONICS CORP.), 0x0101, 0x12100000\
USB Device: PS/2+USB Mouse, 0x04f3 (ELAN Microelectronics Corportation), 0x0213, 0x13300000\
}

this is an example when i try to run kexkthelper, but i've already try with osx86tools, firefox, chrome, dsdt patcher and more!

For the ati 4850 1gb i've noticed that it already have qe/ci active, and it's recognized like ati 4800 series with 1gb of memory!
When i come back home from work i've to make a fresh install, but i've to solve the program installation in first!(i've tryed 2 installation and have the same problem!maybe it's the -force64 flag selected on the legacy kernel 10.6.5 installation?cause with 10.6.3 seems to work with program installations!

Last edited by okaiuz; 06-15-2011 at 08:54 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-15-2011, 02:27 PM
uzmi uzmi is offline
Puma
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 24
Look here:

http://osx86.co/f57/cant-install-new-apps-t7183/

I use Kext Utility, KextHelper not work for me (Snow 10.6.7)

Intel Core 2 Duo E 8400 / GA-P35-DS3L / 4GB DDR 2 667 / HD SATA II / Grab DL SATA / Teclado y raton inalámbricos / Ati 4850 1 GB / Wifi TL-WN851N
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2011, 07:48 AM
okaiuz okaiuz is offline
Cheetah
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
yeah now it is fully working!

i have some other question:

- which is the best way to backup my current installation and restore it if i have a problem?
can i clone my hdd and restore it?which program i have to use?

- i can run snow leo only in 32 bit, if i try to run with x86_64 i have a kernel panic,can i solve this?there's a real difference between run leo in 32 or 64 bit mode?my pc was recognized as macmini 2,1, can be the cause of that?



💡 Deploy cloud instances seamlessly on DigitalOcean. Free credits ($100) for InfMac readers.


Last edited by okaiuz; 06-16-2011 at 07:51 AM.
Reply With Quote