View Single Post

Old 07-17-2010, 10:39 PM
tangon's Avatar
tangon tangon is offline
Tiger

Quote:
Originally Posted by k_onstantinos View Post
.......Στα update μου λέει να κάνει αναβάθμιση σε 10.6.3 κ 10.6.4 και ναι με vanilla kernel τρέχω το σύσημα. Τον extra φάκελο δεν ξέρω που θα τον βρώ. Αν μπορείς να μου πείς πως θα κάνω και backup το σύστημα, γιατί από mac τώρα μαθαίνω.

Και κάτι τελευταίο, ξέρεις που μπορώ να βρώ kext για την κάμερα, τα μικρόφωνα και το trackpad του λαπτοπ μου;

Σε ευχαριστώ
Αν πράγματι το σύστημά σου το έχεις στήσει με vanilla kernel τότε μπορείς άφοβα να κάνεις update το 10.6.3 και μετά το 10.6.4.

Όπως σου είπα καλό θα ήταν να κάνεις backup το μέχρι τώρα σύστημά σου. Ένας εύκολος τρόπος είναι με το Time Machine όπου μπορείς να ορίσεις απλά σε ποιόν δίσκο θέλεις να κάνεις Backup και αυτό ξεκινά άμεσα. Θα το βρεις ή στο menu bar ή μέσα στο System Preferences στην κατηγορία System.
Μετά για restore από kernel panic θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το DVD που έκανες εγκατάσταση, να ξεκινήσεις από το DVD (όπως την πρώτη φορά) και μετά τα εισαγωγικά και τον ορισμό της γλώσσας να πας στα utilities (εκεί που έκανες format τον δίσκο του snow), στο menu θα βρεις το Time Machine και ακολουθώντας τις οδηγίες της οθόνης κάνεις restore (εγώ δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο).

Ένας δεύτερος τρόπος και πιο πολύπλοκος είναι να κάνεις Backup με το πρόγραμμα Carbon Copy Cloner 3.3.1. Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχεις τρεις δίσκους. Ένας είναι ο δίσκος που έχει το σύστημα τώρα, ο δεύτερος ο Backup (mirror) δίσκος που θα κάνεις το backup σου και ο τρίτος ένα άλλο σύστημα όπου θα ξεκινήσεις από αυτόν (τον τρίτο) και θα κάνεις restore στο πρώτο σου δίσκο. Λίγο περίπλοκο αλλά χρειάζεται αυτή η διαδικασία γιατί θα πρέπει να περάσεις μετά το restore στον πρώτο δίσκο τον Chameleon που έχεις βάλει για να μπορέσεις να ξεκινήσεις ξανά. Αυτή τη διαδικασία ακολουθώ εγώ.

Ο Extra φάκελος (αν το υποστηρίζει η διανομή που έχεις βάλει) είναι μέσα στον δίσκο σου (στο root όπως λέμε) του υπολογιστή, μαζί με τους άλλους φακέλους Applications, Library, System, Users κλπ. Συνήθως έχει (σίγουρα) το smbios.plist και το com.apple.Boot.plist και ίσως τα pachαρισμένα αρχεία της διανομή σου. Τα τελευταία μπορεί και να μην τα έχει όπως συμβαίνει και στο δικό μου που τα έχει βάλει στο S/L/E (System/Library/Extentions)

Τώρα για τα άλλα που μου γράφεις. Το μικρόφωνο θα πρέπει να το έχει αναγνωρίσει αν έχει αναγνωρίσει την κάρτα του ήχου σου. Για να δεις τί έχει αναγνωρίσει από ήχο πηγαίνεις στο System Preferences και στην κατηγορία Hardware/Sound όπου θα δεις εκεί τις εξόδους και εισόδους που βλέπει το σύστημά σου. Εκεί θα βρεις αν το μικρόφωνο λειτουργεί.

Δεν έχω κάνει εγκατάσταση σε λαπτοπ για να ξέρω τι συμβαίνει με το Trackpad αλλά νομίζω ότι χρειάζεσαι το Voodoo Trackpad PS2.
Και πάλι σου λέω ότι δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό, και βάζοντάς το δεν θα σου κάνει kernel panic, γι' αυτό ΠΡΟΣΕΧΕ.
Πάντως έχω την εντύπωση πως κάπου στη διανομή που έχεις, όταν έκανες εγκατάσταση, να υπήρχε αναφορά γι' αυτό το Trackpad

Για την κάμερα δεν έχω τα στοιχεία της και δεν ξέρω που να ψάξω. Αν μου τα δώσεις κάτι μπορεί να γίνει.

Motherboard: FOXCONN Intel G31MXP / Chipset ICH7
Memory: 4 GB 1066 MHz DDR2 SDRAM
Processor: Core2Quad @2.66GHz
Audio: ALC662
Graphic: nVidia GeForce GT220 1024 MB
Ethernet: Realtek RTL8111/8168

ipad2 WiFi 16GB white

Last edited by tangon; 07-17-2010 at 10:51 PM.
Reply With Quote