Κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω excos ανεξαιρέτως όλων των άλλων για το ότι έψαξες να βρείς τα χαρακτηριστικά του pc μου. Πραγματικά εξεπλάγην και σε ευχαριστώ πολύ.
Είχα δει τα μηνύματα σας αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν προλάβαινα να απαντήσω. Φίλε SomniusX καλώς σας βρήκα. Για τη θέληση που λες κάτι κάνουμε. Ήδη έχω κάνει κάποιες δοκιμές. Για το θέμα της microsoft θα συμφωνήσω αλλά και η apple δε το ανοίγει το OS της να ξεμπερδεύουμε..

Όσο για το ότι παλεύω σε laptop δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να πω είναι και ποιο ενδιαφέρον έτσι, η ερώτηση μου όμως είναι αν θα καταφέρω να έχω κάποια στιγμή ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα.
Στο θέμα μας τώρα, όντως ξεκίνησα με iATKOS v7, δοκίμασα και έκανα εγκατάσταση πρώτα σε έναν εξωτερικό σκληρό και μετά σε ένα flashακι 16gb! Παρεμπιπτόντως η εγκατάσταση κάνει πάνω από μια ώρα να ολοκληρωθεί ενώ αναφέρουν το πολύ μισάωρο (κακή αρχή έκανα μου φαίνεται). Και στις 2 περιπτώσεις στην αρχή άφησα τις deafult ρυθμίσεις για να δω τι θα γίνει. Μετά την εγκατάσταση ποτέ δεν κατάφερα να bootaro ούτε από τον εξωτερικό ούτε από το flash. Στην περίπτωση του εξωτερικού πήγαινε να φορτώσει και έμενα με μαύρη οθόνη και 3 σηματάκια, ένα σαν άσο μπαστούνι 2 μαγκουρίτσες και άλλο ένα που δεν καταλάβαινα και κόλλαγε εκεί.
Στο flashaki ακόμα πιο εύκολα, μου βγάζει Os not found.
Και τον σκληρό και το flash τα έχω formarei σε Mac Os X Extended Journaled, δεν έχω βρει όμως την επιλογή για το MBR ή GUID.
Διάβασα ότι κατά την εκκίνηση μπορώ να δώσω τιμές -v , -f κτλ στον bootloader, φαντάζομαι ότι κατά την εκκίνηση θα έπρεπε να έχω αυτή τη δυνατότητα αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό.
Για πείτε μου κάποια συμβουλή γιατί είμαι σε αδιέξοδο.
Υπάρχει η δυνατότητα να εγκαταστήσω τo OS X χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποια έτοιμη διανομή και μετά να βρω έναν προς ένα τους kexts??
Σας ευχαριστώ