InfiniteMac OSx86  

🌅 Dive into Web3 and Crypto, join FTX! 🚀

Reply
 
Thread tools Display modes
  #1  
Old 10-16-2008, 03:56 AM
randylikestoast randylikestoast is offline
Puma
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24
sb700 Sucks Please help

I have tried installing everything I can find! I have a athlon x2 QL-60, a 780G chipset, sb700 southbridge. One problem is my bios will not let me change acpi (insyde 1.20). What version should I be using? And is there any hints or tricks to getting it to install on this thing? Most of the time it panics on cpu or acpi. Thanks ahead of time.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2008, 06:19 AM
nicholasblock nicholasblock is offline
Puma
 
Join Date: Oct 2008
Location: Green Bay,WI
Posts: 19
Smile

hey i got some kexts for sb700 so far it works on kalyway 10.5.2 and also ideneb v1.3 look for my guide the genius bar here if u got questions pm me and if u live in the us and cant get it going i could send u one of my cds they work great
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2008, 12:48 AM
cgsheen's Avatar
cgsheen cgsheen is offline
Panther
 
Join Date: Jan 2008
Location: AZ
Posts: 247
What motherboard do you use? I've got 10.5.4 running on two different 780G motherboards (well, they're both Gigabyte GA-MA78GM S2H, but, ones a revision 1.0 and ones a revision 1.1). One has a Phenom and one uses an Athlon 64 X2...

Running both 10.5.8 and 10.6.4 on my stinking AMD/ATi machine...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2008, 02:45 AM
randylikestoast randylikestoast is offline
Puma
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24
My board is an ATI corp model Ant3
Reply With Quote
  #5  
Old 10-24-2008, 05:39 AM
randylikestoast randylikestoast is offline
Puma
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24
Unhappy

any suggestions please? I really want this to work
Reply With Quote
  #6  
Old 10-24-2008, 08:55 AM
nfoav8or's Avatar
nfoav8or nfoav8or is offline
 
Join Date: Jan 2008
Location: WA, USA
Posts: 933
have you tried the sb700 kext that was talked about above?

Reply With Quote
  #7  
Old 10-25-2008, 02:40 AM
randylikestoast randylikestoast is offline
Puma
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24
yes, but i get the acpi panic
Reply With Quote
  #8  
Old 10-25-2008, 03:18 AM
nfoav8or's Avatar
nfoav8or nfoav8or is offline
 
Join Date: Jan 2008
Location: WA, USA
Posts: 933
and you aren't able to enable ACHI from the bios... ok. well what distro did you install with? My only advice to you would be to get an IDE/SATA-to-USB adapter and install as an External HD first, then perform all the updates and install the Chameleon bootloader and the kexts and then change it to internal. This has been done before as I have searched it over at InsanelyMac using the Search Terms: "780G SB700" and selecting to view results as posts. cgsheen has been successful with it and if you were to ask, I'm sure you could get some support.

Reply With Quote
  #9  
Old 10-25-2008, 03:48 AM
randylikestoast randylikestoast is offline
Puma
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 24
I can enable ahci. I did try to do a restore to a usb drive from a working mac with leoforall and kalyway. Then I installed chameleon, then plugged it into my laptop to try and install. No luck, unless I am doing something wrong there.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-25-2008, 04:00 AM
nfoav8or's Avatar
nfoav8or nfoav8or is offline
 
Join Date: Jan 2008
Location: WA, USA
Posts: 933
oh.. hmm. got confused there for a minute while you were explaining yourself.

have you read cgsheen's posts over at InsanelyMac?



💡 Deploy cloud instances seamlessly on DigitalOcean. Free credits ($100) for InfMac readers.


Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes