InfiniteMac OSx86  

🌅 Dive into Web3 and Crypto, join FTX! 🚀

Reply
 
Thread tools Display modes
  #1  
Old 08-19-2009, 10:06 AM
infinitek's Avatar
infinitek infinitek is offline
Puma
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 20
CMOS-Reset Bug / VoodooHda Sound Distortion

2 unrelated bugs i can't seem to fix.

I understand the cmos reset can be fixed by editing certain values in the dsdt, but how would i go about doing this?

Voodohda is working nicely now that it is 64bit but whenever i wake from sleep the sound gets distorted.
Anybody have a solution for either of these issues....?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2009, 09:11 PM
tham50 tham50 is offline
Panther
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 110
Quote:
Originally Posted by infinitek View Post
2 unrelated bugs i can't seem to fix.

I understand the cmos reset can be fixed by editing certain values in the dsdt, but how would i go about doing this?
the search function does work well here
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2009, 01:42 PM
cili0's Avatar
cili0 cili0 is offline
Puma
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 20
for the voodoohda problem i used this workaround:

http://s10lenovo.com/viewtopic.php?f=15&t=2269

that seems to work!
cheers!

iHack NB: P35 | SB: ICH9R | CPU: C2D E6850 3.0Ghz | RAM: 4GB DDR2 800Mhz | MB: GA-P35-DS4(rev1.1, bios F14) | GPU: MSI GeForce NX8800GT 1GB | NIC: Realtek R1000 | AUDIO: ALC889a | OS: Retail 10.5.8 & SL 10A432 | BL: Chameleon 2.0RC1(PCEFI v10) + DSDT.aml

(sorry my poor English, I'm Italian)
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2009, 07:23 AM
infinitek's Avatar
infinitek infinitek is offline
Puma
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 20
Thanx cili0 i'll check it out.........
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2009, 11:06 PM
BeSweeet BeSweeet is offline
Jaguar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 69
I need some help... Sometimes when I sleep or when shut down doesn't work properly, my computer won't boot. I have to take my hard drive out so I can go into the BIOS, reset all the BIOS's settings, put the hard drive back in, and then boot like normal. VERY bad!

So, is there a fix? I already patched my DSDT with DSDT Patcher GUI. Any ideas? Would really need help on this.

I found this: http://netkas.org/?p=114 but I don't know what to edit it with...

Last edited by BeSweeet; 08-21-2009 at 11:11 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-21-2009, 11:31 PM
BeSweeet BeSweeet is offline
Jaguar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 69
Nevermind, figured it out. Just drug my .dsl file into iasl and out came dsdt.asl.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-23-2009, 07:18 PM
infinitek's Avatar
infinitek infinitek is offline
Puma
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by BeSweeet View Post
Nevermind, figured it out. Just drug my .dsl file into iasl and out came dsdt.asl.
Everytime i drag my edited dsdt.dsl file into iaslme it does its thing but just gives me a folder with a log.......... WTF????
Reply With Quote
  #8  
Old 08-23-2009, 07:27 PM
BeSweeet BeSweeet is offline
Jaguar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 69
You have to open terminal. Drag iasl into the window, then drag your dsdt.dsl into the window, and press enter.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-23-2009, 08:09 PM
infinitek's Avatar
infinitek infinitek is offline
Puma
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by BeSweeet View Post
You have to open terminal. Drag iasl into the window, then drag your dsdt.dsl into the window, and press enter.
Didnt work....
Terminal says:
-bash: /Users/KiT/Desktop/iaslMe.app: is a directory

also, once i get this dsdt.asl file can i place it on the root and boot with it or do i have to compile it to dsdt.aml
Reply With Quote
  #10  
Old 08-23-2009, 08:18 PM
mitchde mitchde is offline
Jaguar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 38
For iaslme.app DONT use the terminal !
Drag an .dsl on the iaslme App Icon (which is on Desktop, where you want)= .aml is build (in in Session directory)
Drag an .aml on the iaslme App Icon = .dsl is build (same directory as .aml)
iaslme is an really needful Tool.
It has an the same command line iasl "in", but dont needs the terminal and does "know" what to do,
by AI : gets an .dsl dragged= compile an .aml, gets an .aml dragged=decompile to .dsl



💡 Deploy cloud instances seamlessly on DigitalOcean. Free credits ($100) for InfMac readers.


Last edited by mitchde; 08-23-2009 at 08:22 PM.
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes